Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delikatny osilek

wady wymowy ciezko wam z tym kogos poznac

Polecane posty

Gość delikatny osilek

jakam sie wiem ze to nie problem z ktorym nie da sie zyc ale pare razy dostalem psztyczka od kobiet i prosze nie mowic ze moze im sie spodobalem bo wiem ze tak poprostu mialem gorszy dzien i tyle ciezko jest sie przelamac i sprobowac raz jeszcze

Gość Balanga
A ja nie mówię "r" I też czasem jest śmiesznie, czasem jest mi wstyd. Już tego nie zmienię, a że czasem zaseplenię... No cóż, taki mój urok :)

wada wymowy to może problem na początek -cała reszta jest owiele ważniejsza i ciekawsza ;)

Witam!A czy mowa swiadczy o tym jacy jestesmy?Raczej to co mowimy,a nie w jaki sposob,czy mowimy r czy zamiast sz mowmy s...Wazne to co chcemy przekazac.Moim zdaniem.Fakt czsem ciezko sie dogadac,ale jelsi komus zalezy to warto probowac przeciez :) Pozdrawiam :)

Gość z wady mozna zrobic atut
np Michnik kokietuje jakaniem sie.

Gość taka sobie jedna 26
wiesz co kolego..nie przejmuj sie tym mialam kolezanke ktora sie jakala i kiedys chlopacy mi powiedzieli ze mam jej przekazac ze ma sie nie wstydzic przy nich mowic bo im ta wada wogole nie przeszkadza i uwazaja ze jest slodka.:)pozdrowka

Gość wade wymowy można
wyleczyc w kazdym wieku. ja własnie cwicze jezyk by lepiej wymawiac "r", trzeba sie tylko udac do specjalisty

Gość zaraz mnie szlag trafi
mój znajomy właśnie leczy się z jąkania - nie wiem dokładnie na czym to polega, bo nigdy nie było okazji pogadać, ale to ćwiczenie polega na tym, że mówi naprawdę bardzo wolno. Podobno od kilku m-cy w ten sposób pozbywa się jąkania. A co do kompleksów... o rany, jaki zaj***bisty facet :D Panienki za nim szaleją, sama omal się nie zakochałam ;)

Gość a mnie rajcuje jak facet ma
wade wymowy serio

Gość bziumbzia oryginał
Moja koleżanka się jąkała i zawsze mówiłam jej żeby starała się mówić wolniej i przeszło jej to jąkanie po jakimś czasie. Jesli Ci to przeszkadza to logopeda Ci pomoże. Pozdrawiam.