Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

k4si4

poradźcie jaki kolor cienia do powiek?

Polecane posty

jaki kolor cienia do powiek pasuje najbardziej do brązowych oczu i ciemnobrązowych włosów? powienien być perłowy czy matowy? nie znam się na tym, dlatego pytam:) proszę o rady

Gość śpiąca ewa
moim zdaniem wszelkie odcienie brązów, złotego i podobnych kolorów. ciemnym oczom nie potrzeba duzo makijażu, lekko podkreslić i jest cudnie, sama mam niebieskie

Jeśli chcesz podkreślić kolor oczu to wybierz matowy cien, bo perłowy roświetli całe oko. Co do koloru spróbuj na zasadzie kontrastu, żeby kolor tęczówki wyeksponować. Ja mam niebieskie i używam cienie w kolorze brązu i brzoskwini. Ty możesz spróbować coś z delikatnego różu lub zieleni.

Ja też mam brązowe oczy i prawie czarne włosy i do powiek używam wszystkich odmian fioletu i szarości. Na dzień jasny, liliowy, prawie niewidoczny, bo ładnie odświeża spojrzenie, na wieczór natomiast ciemniejszy, ale bardzo mało, żeby nie wyglądało, jak \"śliwa\". Z szarymi tak samo. Jak zakładam jasne dżinsy i niebieską bluzkę, to błękitny mieszam z jasnym szarym i też jest fajnie.

cienie perłowe, jesli masz niewielkie / gleboko osadzone oczy, zeby je wydobyc...

Gość HEEEEEEEEEH
jak zrobić makijaż taki przydymiony , ciemny - poradzcie kredką czy cieniem czarnym?? PLISSSSSS

kredką, z tym ze rozetrzyj ją sią sobie np. patyczkiem z watą, jesli efekt bedzie zbyt lagodny to mozesz sobie delikatnie przejechac cieniem, z tym, ze kredka jest trwalsza

Gość HEEEEEEEEEH
Kolona dzięki

A jaki kolor do brazowych oczu i jasnych wlosow..? Probowalam juz fiolet, ale oczyw wygladaja jak podbite ;)

Gość kicia187
a jaki to jest przydymiony?:Dbo chcialabym sobie zrobic cos nowego a wiec ? ja mam zielone oczy i brazowe wlosy to jaki cien mi pasuje?:) grafitowy mi sie juz znudzil... tak wogole to uzywam dwoch kolrow bialy z drobinkami brkoatu i w kacikach grafitowy..

Gość any
Fajnie by byglądał jakiś biały połyskujący, albo złote coś w tym stylu