Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

waleriana

najgorsza zemsta- przebaczenie

Polecane posty

moja kumpela ma taki opis, myślę, że to chasło jest bez sensu :o a co wy o nim myślicie?

Gość chyba HASŁO
!!!!!!!

Gość prewiu
Zeby komus wybaczyc to musza byc spelnione pewne warunki: 1. winny zrozumie co zlego zrobil i jakie to mialo konfekwencje 2. winny otwarcie i bez zadnych "ale" przyzna sie do swojej winy 3. winny przyjmie na siebie konsekwencje swoich zlych czynow 4. winny nie bedzie domagal sie wybaczenia 5. winny zmieni swoje zachowanie i nie bedzie powtarzal zlych rzeczy ktorych byl winny w przeszlosci. ... tylko czy on zrozumie, że mu przebaczono, i dano szansę na poprawę?

Gość hymmm..mmmm...
lekcewazenie a nie przebaczenie

Kiedys mialam chloapka, ktory mnie zdradzil z inna. ta dziewczyna wiedziala, ze on jest zajety, ale sie na niego uparla, a on byl zreszta nie lepszy. Oboje zrobili mi wielkie swinstwo. Przy rozstaniu pogodzilam sie z facetem, co wzbudzilo u niego ogromne wyrzuty sumienia, wieksze niz gdybym ich wyzywala lub sie mscila. Ja im wybaczylam, odeszlam i zajelam sie swoim zyciem, a dziewczyna nadal byla o mnie zazdrosna! Nawet o tym nie wiedzialam (z bylym mialam bardzo sporadyczny kontakt), ale ona po roku przyslal mi e-maila, w ktorym zabronila mi sie calkiem z nim kontaktowac! Wciaz zzerala ja nieuzasadniona zazdrosc (z chlopakiem nie widzialam sie od miesiecy, bo bylam za granica, pisalismy sobie grzecznosciowe e-maile raz na 2-3 m-ce). Na dodatek ja juz od dawna mialam nowego faceta i nowe problemy. Uwazam, ze w tym przypadku wybaczenie okazalo sie czyms, co dotknelo ich najbardziej.

Gość A-no-nimka
nie chce sie wlaczac do dyskusji o sensie, chcialam tylko napisac ze to znany aforyzm (tylko nie wiem czyjego autorstwa)

Gość upupupupupup
ja myśle, że to nie może być zemsta enamorada - u Twojego faceta wzbudziło to wyrzuty sumienia, bo przekonał sie, że jesteś wartościową laską, ona też to zrozumiała, niestety nie dostrzegła tego u siebie wiedziała, że spokojem zaimponowałeś byłemu, więc była zazdrosna, była to pewnego rodzaju kara, ale oni sami ją na siebie nałożyli napewno nie można nazwać tego zemstą zemstą możn nazwać działanie, którym świadomie chcemy komuś zaszkodzić

znam inne powiedzenie- nie najgorsza lecz: \'najszlachetniejsza zemsta to przebaczenie\'

Gość all right
nie..pewne rzeczy trzeba odreagować a nie ktoś pluje Ci w twarz a ty mówisz że to deszcz pada..jak się będzie tak postępowało to nawet nie będą się poczuwać w obowiązku by powiedzieć słowo "przepraszam"

Gość Robi ...
Enamorada - wychodzi na to, że ona mierzyła ciebie swoją miarką, pozdrawiam pokazałaś swoja klasę :-D