Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dapilacja

Zrobiłam właśnie pastę cukrową i...

Polecane posty

Gość dapilacja

Hejka! Zrobiłam wlaśnie pastę cukrową ale to jest bardzo ceimne, strasznie ise pieniło jak sie goowało. teraz stygnie a jak próbowałam wydostać troszkę patyczkiem do uczu to to mi zastygło i się... połamałó.... co zrobiłam zle?? czy mogę jeszcze jakoś tą pastę naprawić??

Gość dapilacja
przepraszam za literówki... chyba nic z tego, całość ma kolor ciemnego brązu, już zastygło, zrbiło sie twarde jak kamień, a jak próbowałam coś zrobić by wydostać to sie poprostu łamie... czyżbym to spaliła??

Gość przynajmniej ci
ztwardniało bo moja to ze 3 dni stała i nic ;p wyladowała w smietniki.,..zawsze mi sie tak zdarzało wiec zdecydowałam sie odłozyc kase i kupic gotowa;)

Gość kamieńńń
Ale to ma ma stwardnieć jak kamieć. Teraz tylko włoż to wraz z garnkiem to ciepłej wody by zmiękło i do dzieła:)

Gość depilacja
prosze powiedzcie mi w którym momenci mam to przestać gotowac, czy jak zacznie zmieniać kolor, od razu jak zobacze różnice czy jak zacznie brązowieć, zrobiłam drugą próbę i nic z tego, teraz też to chyba spaliłam bo mialo kolor ciemnego brązu... ktoś pisal że po wyjęciu lekko ciepłego ze słoiczka mam to pougniatac w palcach, ale to jak wyciągam sie strasznie ciągnie, a jak chce ugniatac to to poprostu zastyga i sie łamie... robi sie twarde na maxa,a wyjmuje ciepłe, juz sobie nawet palce raz poparzyłam;/

dodaj wody i jeszcze raz zagotuj, dalas za duzo cukru i przez to jest to za geste i co za tym idzie szybko stygnie

Gość depilacja
kurcz,e już to wyrzuciłam, powiedz mi prosze jaki to powinno mieć kolor, kiedy powinnam zdjąćto z palnika?? mam kuchenkę elektryczną jeśli to ma jaieś znaczenie;)

Gość depilacja
ah, ja daję sok z połówki cytryny, dwie łyżki wody, i szklankę cukru, gotowalam ot za pierwszym razem jakies 12 min tak na 5 (na 9-cio stopmniową skalę) z drugim razme jakiś 7 minut na 9...

szkladnka cukru i tylko 2 lyzki wody...to wiele wyjasnia sprobuj na szkladnke cukru dodac 1/4-1/3 szkl wody, ja tak robilam i mi wyszlo kilka razy, cytryny w ogole nie dawalam, powodzenia i sorki, ze tak pozno odp

Gość depilacja
serdecznie dziękuję za odpowiedż ;) spróbuje w przyszłym tygodniu jeszcze raz... proszę jednak ponownie o odpowiedź kiedy mam to zdjąć z palnika;)

Gość depil