Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

ETIAXIL - A CIĄŻA

Polecane posty

Chciałam zapytać czy ktoraś z Was uzywała etiaxilu (antyperspirantu) bedąc w ciązy? Ja go uzywam , gdyż nadmiernie się pocę i nie wiem czy w ciązy można a w ulotce nic nie pisze.

Ja uzywałam przed ciążą, ale w ciązy od razu odstawiłam. Skoro nawet na antybakteryjnym płynie do płukania ust jest napisane, że nie jest wskazany w ciąży, to tym bardziej zły wpływ ma taka chemia, jaka ma w sobie etiaxil.

Dziękuję za Twoją odpowiedź, tak podejrzewałam, że nie można. Tylko najgorsze, ze ja się bardzo pocę i nie wiem co teraz używać, może coś mi podpowiesz albo doradzisz? pozdrawiam

Kali, ja, tak na 100% to nie wiem, może etiaxil nie szkodzi dzidzi. Tak tylko intuicyjnie wolę nie uzywać, bo, jak sama wiesz, zatyka pory i ma mnóstwo chemii. Nie stosuję nic mocnego, po prostu zwykłe dezodoranty. A tak w ogóle, to jakoś w ciąży mniej sie pocę, nie wiem, może to hormony tak zbawiennie działają. nie poce się, za to popsuła mi się cera :O A tak, w ogole, to przeczytałam w necie, że jest duzo tańszy odpowiednik etiaxilu- antidral. Ponoć tańszy i tez skuteczny. Tylko że tez nie mozna stosować w ciąży. No cóż, najwazniejsze, że dzidzia jest zdrowa :) Pozdrowienia 🌻

Nie czytałam ulotki, bo wyrzuciłam. Od razu odstawiłam, podejrzewając ciążę. Zbyt duża ingerencja chemii. A poza tym, Kali pisała, że na ulotce nie ma info o wpływie na ciążę.

Dzięki dziewczyny, na ulotce nic nie pisze, jutro mam wizytę u lekarza to go zapytam. Wiesz co ja uzywałam kiedyś ten antidral, to i tak wolę etiaxil, ale teraz najważniejsze zdrowie dzidzi, więc juz przestałam troche się pomęczę.Pozdrawiam,

Gość Ika32
Ja pytałam mojego lekarza, przeczytał uotkę i stwierdził, ze moge uzywac ( z czego bardzo sie ciesze, nie wiem co bym bez niego zrobiła)

Naprawdę można uzywać? bo ja tą ulotke to wyrzuciłam i nie wiem jak powiem lekarzowi, to rzeczywiście może nie wiedzieć o co chodzi, tylko mnie to zastanawia, bo włosów farbowac nie wolno a to też wnika w skóre? chciałabym, zeby to była prawda że można używać bo to najlepszy środek na pocenie się, pa

Gość katila
tak piszecie ze niewiadomo mozna czy nie mozna

Gość Hagneta
Ja używam antidrala - w okresie późno wiosenno- letnim i w czasie ciązy tez uzywałam. Choć przyznaję,ze nie zaglądałam do ulotki w tej kwestii.