Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domino26

Pomocy!!!! Sucha skóra u niemowlaka!!

Polecane posty

Gość domino26

Jestem mamą dwumiesięcznej córeczki.Ma ona bardzo suchą skóre stosuje OILATUM płyn i maść ale to niepomaga co robić?Może ktoś miał pobobny problem.Pozdrowienia.

Gość mama93
Wprawdzie dawno bo 13 lat temu ale miałam tem sam problem,a jak wiesz stare sposoby to sprawdzone sposoby. Smarowałam buzię malucha w dzień kremem bamnino a na noc masłem.Dziśma śliczną cere.Pozdrawiam :)

Gość po każdej kąpieli
smaruj skórę dziecka oliwką bambino. My też mieliśmy ten problem, synek miał tak suchą skórę, że mu się łuszczyła, ale oliwka pomogła. Kto dziś smaruje dziecko masłem? Co to kanapka jest czy dziecko?

Witam Ja moge poradzić smarowanie dziecka oliwka bambino lub parafiną(bo jest bezzapachowa) a niektóre dzieci sa uczulone na oliwke

Gość eccograf
balneum, produktów bambino nie polecam bo są bardzo nie wydajne - w przeciwieństwie do nivea (jest świetny płyn do kąpieli z oliwką) lub johnson (taki duży) też z oliwką możesz też dodawać do kąpieli troszkę oliwki - woda jest zbyt ostra dla takiego maluszka i bardzo wysusza ciałko 9zresztą sama też napewno balsamujesz ciało balsamem) a i jeszcze z oriflamu jest extra oliwka dla dzidziusiów.

Gość mama93
Przecież pisałam że to było 13 lat temu! Moja córka była uczulona na kosmetyki,tylko bambino ni wywoływało uczulenia,a masło pomogło. Mogłabym posmarować niewiadomo czym,byleby ulżyć dziecku:( Nasze mamy pleśniawki "leczyły" pędzlując buzie dziecka osikaną pieluchą i żyjemy. Całe nasze pokolenie było wychowane na eksperymentach rodziców.

Gość domino26
TYLKO ŻE MOJA NIUNIA JEST ALERGICZKĄ I PO BAMBINO DOSTAJE UCZULENIE

moj syn urodzil sie o 2 tygodnie pozniej od przewidzianego terminu i jak mnie wtedy poinformowano, dzieci, ktore rodza sie pozniej maja zawsze problem ze sucha skora ( mojemu synowi nawet skora na glowie czy wewnetrznej stroni dloni \"luszczyla sie\"). Dodawalam do wody na kapiel zawsze oliwke oraz namaszczalam skore syna oliwka dla niemowlat, problem zniknal po kilku miesiacach. Urodzilam w lutym, w zwiazku z tym kladlam tez miske z woda obok lozeczka na noc i mokre reczniki na kaloryfer, gdyz wydawalo mi sie, ze suche powietrze tez powiekszal problem.

domino 26- jeżeli mała jest alergiczka to polecam smarowanie parafina kupisz ja w aptece za około 3 zl rewelacja

Gość po każdej kąpieli
Sorki ale ten pomysł z masłem wydał mi się staroświecki. Mój synek ma pleśniawki i podobno jego własny mocz byłby najlepszym lekarstwem, ale boję się czy mu nie zaszkodzę w ten sposób? Przypomniało mi się, że jeszcze myłam synka mydłem z parafiną Oilatum, ale jest drogie(jak na mydło), bo kosztuje ponad 20 zł. Oliwka bambino jest jak najbardziej wydajna, chyba że wysmarujesz nią dziecko zużywając poł butelki na raz! Mi wystarcza na kilka miesięcy duża butelka- to było do eccograf.

Mój syn też miał bardzo suchą skórę. Sytuacja się unormowała gdy zaczęłam używać płynu do kąpieli i mleczka do ciała. Produkty dostępne są na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Mam nadzieję, że Twój synek poczuje się lepiej.