Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bergamotkaa

MICROGYNONKI łączmy się!!!!

Polecane posty

biorę Microgynon od ok 2 lat, a z przerwami 4-5!!! w sumie czuje sie świetnie, a jedyny minus to \\\"puchnięcie\\\" przed okresem! a jak u was? jest tu wiele dziewczyn które biora microgynon? robiłyscie jakoeś dodatkowe badania? w marcu wybieram sie do gina, moze cos podpowiecie? :)

Gość mikroogonek
Mikroogonki czymajma sie razem :D . Mnie już nie przeszkadza rozmiar mojego ogona :).

Gość Krotofilda
Ja Biore:D:D:D

Gość lilkulka
ja tez biore zmienilam z diane i biore opiero 5 dzien ale jakos sie trzymam

HEJ JA TEZ BIORE MIKROGINON ALE MAM DUZY PROBLEM I PROSZE O POMOC POWINNAM ZACZAC DZISJAJ KOLEJNY LISTEK A WCZORAJ KOCHALISMY SIE Z MEZEM BEZ ZABEZP. CO MAM ROBIC ZACZYNAC BRAC TABLETKE DZISJAJ CZY NIE DNI PLODNE MAM OKOLO18 PROSZE ODPISZCIE

Gość biteczka
a czemu masz nie brac tabletek???nie czaje...

Gość mokrogynon
to najgorszy syf w tym momencie na rynku!!Moja stara jest ginekologiem .Nawet jesli czujecie sie państwo dobrze na tych tabletkach radziłabym odstawic i spróbowac innych .Mycrogynon jest lekiem 2 genaeracji !!Teraz sa leki 3 generacji takie jak ,newonette,harmonet,longest i kilka innych. Mycrogynon posiada bardzo duza dawke hormowów który czyni spustoszenie w organizmach..

---> mokrogynon, nie ma to jak być dzieckiem najbardziej oświeconego ginekologa w Polsce? :D Twoja wiara w wiedzę matki jest godna pozazdroszczenia. Tylko dlaczego uważasz, że wszyscy pozostali ginekolodzy, którzy przepisują microgynon to tępe, zakute pały, które tylko czyhają na zdrowie swoich pacjentek i zacierają ręce z zadowolenia, że znowu którejś, nieświadomej niczego, naiwniaczce przepisali najgorszy syf na rynku. :P :P :P Kobieto! Nieważne, że czujesz się dobrze po microgynonie, zmień go, bo to jest lek drugiej generacji i sam ten fakt dyskwalifikuje go zupełnie! :O

Gość piekna
biore micro pol roku ale przerzucam sie na inne piksy bo po tych bola mnie nogi iz auwazylam ze dupa mi urosla hehe

Gość też biorę
i czuję się lepiej niż po wszelkich novynette (depresja), harmonet (brak zainteresowania seksem) czy inne cilest (rozdrażnienie, tycie, brak zainteresowania seksem). no i co z tego, że mają więcej hormonów niż nowszej generacji? każda indywidualnie reaguje na dane tabletki! i tak zamierzam skończyć z tym za pół roku, żeby przygotować się do zajścia w ciążę, więc się nie martwię. przynajmniej biorę mniej przeciwbólowych w czasie okresu; a wątrobę i tak mam zniszczoną innymi specyfikami z apteki.

Gość no nie moge ze ktos jeszcze
łyka ten syf,,przeciesz to gorsze do diane... dziewczyny sprawcie sobie ilosc hormonów .ja po tym syfie 7kg w miesiac przytyłam a raczej spuchłam...

Gość bulwestetyczka
i co ztego ze 7 kg przytylas??mialas poporostu zle dobrane tabletki..ja nie mam zadnych skutkow ubocznych i czuje sie z nimi dobrez nie to co przy innych jakie brałam

Gość a masz dzieci

Gość julkaaa
brałam logest,harmonet ,novyeete-depresja ,zerowe libido ,skurcze łydek:(a teraz łykam od 4 miesiecy micro,libido ok ,depresji nie ma,cycki mi urosły i tylko one:)no ale jest jeden poważny minus straszne bóle głowy doprowadzaja mnei do szłu:(też tak macie mozze znacie jakis sposób na tę przypadłość?Lekarka pzrypisła mi yasmin ale boje sie ze znowu bedzie tak jak po poprzednich ,moze ktoras wie cos o nich troche wiecej niz ja?Poradcie czy mam zmieniac tabletki?

Gość mnie bolała
głowa na mycrogynonie ,bardzo mnie bolała ,praktycvznie przez 3 miesiace jak brałam te syfskie tabletki.Nie wiedziłam co mi jest miłam rózne badania idt i dopiero jak mycrogynon odstawiłam wszystko ustapiło. A do kolerzanki co mam jest ginekologiem to potwierdzam twoje zdanie mój ginekolog powidził w dzisiejszych czasach to najgorszy syf ,zreszta to ze sa 2 generacji mói samo przez sie,teraz sa pigułki 3 generacji po których bezpiecznie mozna miec dzieci szybko neutralizuja sie z naszego organizmu...

Gość julkaaa
to dokończę opakowanie i odstawiam bo poprostu niewyrabiam na nich:(spróbuje z yasmin mam nadzieje ze te okaża sie ok:)

Gość zwolenniczma M21
hejo! Biorę te tabletki od 3 lat, są świetne, czuję sie po nich normalnie, bez żadnych skutków ubocznych. Wczesniej ginekolog zapisala mi Logest- tabletki 3ciej generacji, ale nie były dla mnie dobre. Uważam, że indywidualne dopasowane do kobitki to podstawa sukcesu!

Gość virtualia
ja tez biore i to kilka lat. Mam chec zmienic na Yasmin. Mieszkam w UK gdzie tabletki sa darmowe wiec zmienie na te niby lepsze. poza tym bralam juz i daine i logest i w zasadzie nie odczowam skutkow ubocznych poza libido=0 :(

Ja tez narazie (mam zamiar zmienic) biore Micro i nie polecam. Bole nog, szczegolnie stawow, wypadajace wlosy, problemy z cera (czerwone plamy i wypryski), silne bole glowy, okropny cellulit... Okropnosc !

Cześć! Chciałam się zapytać po ile lat macie dziewczyny, ja mam 20 a zaczełam brać micro jak miałam 18, w gazecie wyczytałam że Microgynon jest dla kobiet starszych, które nie planują mieć już dzieci, zastanawiam się co robić, czy zmienić je, czy nie martwić się tą gazetą. Co Wy myślicie o tym dziewczyny?

na poczatku bralam anteovin.to bylo jakies 10 lat temu. teraz od 6 lat biore marvellon. chcialam zmienic na micro ze wzgledu na cene. kiedy powiedzialam o tym ginekologowi to dostalam ochrzan za glupie pomysly! moje dwie kolezanki biora micro i nie narzekaja. potem poszlam do innego lekarza i on powiedzial, ze moze mi przepisac ale na wlasna odpowiedzialnosc i na dzieci po nich nie powinnam sie decydowac. wiec zrezygnowalam w koncu.

Hej!!! Ja dopiero zacznę brać Microgynon 21. Gin zmienił mi ze Stedirilu 30- miałam straszne problemy z cerą gdy go stosowałam:( Trochę przestraszyły mnie informacje, że te tabletki są dla starszych kobiet- może i jestem już starsza (mam 25 lat:P)- i tkich, które nie planują miec dzieci:( Mam już jedno, ale chciałabym mieć chociaż dwójkę- biorę tabsy bo puki co muszę odchować troszke synka:) Po wczesniejszych tabsach ani nie przytyłam, ani nie miałam żadnych skutków ubocznych. Mam nadzieje, że tym razem też tak będzie:P

ja biore :) od wczoraj zaczełam brac silne antybiotyki bo chorobsko mnie dopadla... jak to jest osłabiaja one działanie mikorg.???

Mi również gin zmienił, ze stedirilu na te tabsy... Mam nadzieję, że dobrze je przyjmę, zresztą podobno skład maja taki sam jak stediril 30...A jego dobrze znosiłam:) No ale o tym jak znosze micro wypowiem sie po jakimś czasie... Bo mam teraz 7 dniową przerwe, i od pt zaczynam pierwszy listek :)

Gość milkusia
mam 24 lata i biore microgynon od ok. 2 lat..jak narazie wszystko ok:), żadnych skutków ubocznych, kiedys brałam cilest i czułam sie po nim okropnie dziewczyny, a jak myslicie, ile czasu mozna maksymalnie brac tabletki anty? ja biorę w sumie ok. 5 lat i martwię sie, ze jak będe chciała miec dziecko to moga byc problemy..

a nie wiecie dziewczyny czy należy robić przerwy w braniu MICRO? i ile niby ma trwać ta przerwa?

Gość Asia221188
Cześć dziewczyny...Mam 18 lat.Zaczelam brac MICROGYNON od niedawna.Za pare dni konczy mi sie pierwszy cykl.Troche przestraszylam sie niektorych opisow:/Sama nie wiem ale wydaje mi sie,ze przez ten miesiac zaczelam wiecej jesc:(Ginekolog powiedzial mi,ze jestem szczupla i drobna i nie powinnam przytyc(ale sie boje)moze wy mi cos doradzicie?:)

Gość kilikkkiikk
hey dziewczyny, mam zaczac zazywac te tabsy, czy faktycznie sa az tak zle??? dlaczego ktoras z dziewczyn pisze, ze ginek powiedzial jej, ze po nich lepiej sie na dziecko nie decydowac??? chce miec kiedys dzieci, ale na razie jeszcze nie moge, a czy te tabletki sa az tak szkodliwe? co mialas na mysli piszac ze lepiej sie na dziecko nie decydowac? moze byc chore???

mokrogynon ---------> A twoja mamusia nie wie, że przy tabletkach trzeciej generacji istnieje większe ryzyko zakrzepicy żył? A po takich \"świetnych\" Yasmin trzeciej generacji było kilkanaście przypadków śmiertelnych.