Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mydło

Płuca i ból

Polecane posty

Gość Mydło

Od jakichś 2 tygodni boli mnie z lewej strony między żebrami. Byłam u lekarza i powiedział mi że to od kaszlania bo strasznie kaszlałam i bylam chora (nawet nie wiem na co) i brałam antybiotyki. Dowiedziałam się że moją koleżanke boli tak samo jak mnie. Byla ona na przesiwetleniu płuc (robili jej 2 razy), a później na tomografii płuc. Lekarze nic jej nie wykryli a ona sama mówi że na prześiwetleniu widać na płucu jakąś czarną plamę. Co o tym sądzicie? Mam iść do lekarza? Co to w ogole może być?

Gość Mydło
czemu nikt nie odpisuje? pomocy! :(

Gość sssssssss
spokojnie,to moze byc nerwobol od kregoslupa...mnie tez tak bolalo..po lewej stronie pod piersia...

Gość Mydło
no mnie wlasnie boli w tym miejscu, ale to chyba troche dziwne zebysmy razem z kolezanka mialy taki sam ból? A ile on trwał zanim ci przeszedł bralas na to jakies leki?

Gość sssssssss
to moze byc przypadek,mozesz wziac apap,ale radze przeczekac,mnie tak bolalo 3 tyg.a pozniej przeszlo,myslalam,ze to od serca:)ale lekarz mi wytlumaczyl,ze to od kregoslupa jest ucisk...czy boli Cie bardziej jak np.zakaszlesz albo gleboko wciagniesz i wypuscisz powietrze?lub przy ruchu?

Gość sssssssss
to moze byc przypadek,mozesz wziac apap,ale radze przeczekac,mnie tak bolalo 3 tyg.a pozniej przeszlo,myslalam,ze to od serca:)ale lekarz mi wytlumaczyl,ze to od kregoslupa jest ucisk...czy boli Cie bardziej jak np.zakaszlesz albo gleboko wciagniesz i wypuscisz powietrze?lub przy ruchu?

Gość Mydło
no własnie jak sie ruszam albo kaszle to mnie strasznie boli, jak oddycham to mniej

Gość sssssssss
no to na 99% to jest to o czym pisze:)ucisk od kregoslupa albo zawianie!glowa do góry!!!przejdzie......:)

Gość Mydło
dzieki za pocieszenie i za rade :)

Gość hvufk
kiedys tak tez miałam podobno od wysiłku'kaszlu' odkleiła mi sie opłucna , powinno samo ustapic po jakimś czasie ,unikaj wysiłku.J

Gość pikuś
jeśli miałabyś coś groznego radiolog który wykonywał ci zdjęcie i opisywałl to odesłałby cięe do poradni płucnej .pytasz o ból -płuca nie bolą bo nie są unerwione

Gość OKOLIA
Mydło, moze to byc od kaszlu płuca strasznie wtedy sie obrywaja no i masz taki ból. Koleżanak ajak była na tomografie to nei ma dokładniejszego badania więc jeśli lekarz powiedizał ze jest ok, to jest zreszta do tomografu dołaczony jest opis od innego lekarza robiacego tomograf. Niech przeczyta co tam pisze tam jest wszystko. A czarne plamy na zdjęciach to napewno serce !!! Zreszta nie czarne plamy mówię o tym czy mamy jakąs chorobe czy nie. A najlepiej jak nie masz pewności wybiezr się do specjalisty w tym przypadku PULMONOLOG. I sprawa załatwiona.

Gość OKOLIA
Własnei zapomniałam. Płuca nei bolą. Moze boleć opłucna. Ewentualnie można czuć kłucia jeśli ma się zrosty na płucach, zwłóknienia. Myślę że moze to być "oberwanei: od kaszlu, ale nei szkodzi dla pewności zrobić RTG, ale nei tomograf - tomograf robi się jak coś sie wykryje na RTG !!

Gość koleżanka mydła
Okazało się, że mam zrosty na płucach