Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

kashi

Klub Milosnikow Kotkow

Polecane posty

kauket, zazdroszcze Ci tego malego kocurka :) Jak koci przzew贸d pokarmowy dojrzeje do jedzenia mi臋sa, to sam je wyczuje i po偶re. Moje koci臋ta, jak by艂y za m艂ote to ich mi臋so nie \"rusza艂o\" ale jak tylko podros艂y to, same wahlowa艂y w膮sami, jak tylko mi臋so wesz艂o do kociarni. Jedne zacze艂y je艣膰 mi臋so wczesniej, inne kilka dni p贸藕niej, same sobie regulowa艂y zmiane diety. A o koci膮 kupe si臋 nei martw, tak mo偶e byc u ma艂ych kotk贸w karmionych sztucznie. I co b臋dzei z ma艂ym, szkoda takiego wykarmionego \"w艂asn膮 piersi膮\" kota odda膰 obcym ludziom. Ja ju偶 zaliczy艂em bezsenn膮 noc, gdy Azazell nie wr贸cil do domu. nie wiem co si臋 z nim dzia艂o ale rano wr贸cil taki przestraszony, zm臋czony i spi膮cy, ze ca艂e dwa nast臋pne dni nie wychodz艂 . Mysl臋,ze jakis s膮siad nieopatrznie zamkn膮艂 go w garazu albo co艣 go smiertelnei wystraszy艂o i siedzia艂 w mysiej dziurze. Szuka艂em go do p贸艂nocy razem z psem \" zywego lub martwego\". teraz spi na moim kolanie, wisi jak na konarze drzewa:D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Ja te偶 mam kocic臋:)Chcia艂am si臋 do艂膮czy膰 do klubu.Niunia nazywa si臋 Cleo, ale s膮siedzi nie przyjmuja tego do wiadomo艣ci i m贸wi膮 na ni膮 Leon albo Kleon. Dla nich to facet:)Jest 艣liczna, kiedy艣 wrzuc臋 zdj臋cia, na razie jestem w pracy:(Ma 6 lat. Znalaz艂am j膮 na wakacjach w 艢winouj艣ciu, na 艣mietniku, ledwo 偶yw膮. Wioz艂am w kartonie po butach w poci膮gu do Wroc艂awia. Wet nie wierzy艂, 偶e prze偶yje drog臋. Teraz jest okazem zdrowia. No,mo偶e nie okazem, bo mia艂a zapalenie wszystkich mozliwych dr贸g oddechowych i ma teraz taki skrzekliwy glos, kt贸rego naduzywa, jak cos jej nie pasuje, albo jak o 6.00 nie jestem jeszcze na nogach i oddycha tez ci臋偶ko, ale jest najwspanialszym kotem jakiego znam. Moja mama ma 5, Cleo je藕dzi tam na wakacje, kiedy my te偶 wyje偶dzamy.Fajnie 偶e za艂ozy艂y艣cie taki klub. Mam pytanie w zwizku z naszymi zainteresowaniami + czy kot moze miec biegunke , bo nie dostal o czasie tabletki na odrobaczenie

Udost臋pnij ten post

Mo偶e! Rozwolnienie mo偶e by膰 objawem obecno艣ci tasiemca! Moja kocica za艂atwia艂a si臋 we wszystkich mozliwych k膮tach, nawet po odrobaczeniu Pratelem. Po prostu nie zd膮偶a艂a... Po zabiciu dzikiego lokatora natychmiast zacz臋艂a korzysta膰 z kuwety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kauket
nescafe-witaj w naszym gronie:) jak najbardziej moze- u mnie tez sie tak zdazylo, a problem sie skonczyl zaraz po odrobaczeniu:) maluszek wlasnie wtrabil spora porcje mleka:) stwierdzilam ze bedzie sie nazywal sephirot ;) (wydaje mi sie ze to kocurek ale nie jestem pewna) wczoraj mu dalam gotowanego kurczaka, wcinal az mu sie uszka trzesly:D dzisiaj dostal gerberka z kurczakiem i tez mu zasmakowal cale szczescie ze mam jeszcze wakacje bo bylby problem z opieka nad nim, bo ciagle je co jakies 3 h (w nocy rzadziej)

Udost臋pnij ten post

M贸j kotek te偶 mial problem z biegunk膮 ponad p贸l roku. \"Weterynarz\" m贸wil 偶e to alergia pokarmowa, ale odk膮d przestalam do niego chodzi膰 z moim kociakiem biegunka si臋 sko艅czyla!!!!!!!! Teraz zamiast specjalnej karmy dostaje Coshid臋 z Lidla. My艣l臋 偶e dla mojego kocurka wizyty u tego konowala byly ogromnym stresem, kt贸ry wla艣nie objawial si臋 w postaci biegunki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kauket
byc moze to stres-trzeba bylo np zmienic weta ale jak mozna podawac kotu karme z lidla?:| jesli cie stac na internet to stac cie z pewnoscia na cos lepszego obejrzyj sobie sklad -swinstwa tam daja czasem niesamowite(inna sprawa ze czasem nie informuja o tym-ale np calkiem drogi whiskas ma cale 4% miesa) i jak sadzisz ile miesa moze byc w puszcze ktorej cena za kg wynosi ok 3 zl?zapewne sa tam przemielone kosci, pazury, sciegna, w najlepszym wypadku skora dobre karmy suche typu royal wcale drogo nie wychodza zreszta wejdz na topik o utrzymywaniu zwierzat-tam ktos bardzo ladnie policzyl cene wyzywienia 1 kota bardzo dobra karma sama karma sucha wyszla mu chyba za 1 zl dziennie o ile dobrze pamietam, a jesli podajesz dobra karme to nie musisz dawac niczego innego-chyba ze dla przyjemnosci kota

Udost臋pnij ten post

Niestety przetestowalam wszystkie karmy z tym samym skutkiem - biegunka, a ta z Lidla byla ostatni膮 desk膮 ratunku. To nie kwestia pieni臋dzy, bo kupowalam naprawd臋 drogie karmy, jednak Coshida sprawdza si臋. Kot nie ma biegunki, ma pi臋kn膮 blyszcz膮c膮 sier艣膰 i jest radosny. Poza tym Coshida te偶 ma 4% mi臋sa i nie 艣mierdzi tak jak Whiskas czy Kitekat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kauket
to moze sprobuj karmic kota gotowanym miesem+witaminki? najprawdopodobniej ma uczulenie na jakis ze skladnikow dodawanych do karm albo jesli masz u siebie sklep z karmami na wage kupuj niewielka ilosc kazdej i sprawdzaj jak kot reaguje i notuj sobie sklad karmy sa tez karmy dla kotow o wrazliwym ukladzie pokarmowym i sklonnych do uczulen (eukanuba i royal canin min produkuja takie) http://www.krakvet.pl/index.php?cPath=26_286_287_290_303 bo jesli stosujesz karmy o 4% miesa to kot bedzie niezbyt dobrze odzywiony, nie mowiac ze moze miec problemy z nerkami i watroba przez barwniki i konserwanty

Udost臋pnij ten post

Eukanuba, Royla Cannin i Hills nie dawaly poprawy, tylko Coshida okazala si臋 dobra. Poza t膮 karm膮 kociak dostaje gotowane mi臋sko wolowe, drobiowe i indycze. Inny weterynarz stwierdzil 偶e je偶eli ta karma mu pasuje to nie ma przeciwwskaza艅. W ka偶dym razie ciesz臋 si臋 偶e nie ma ju偶 biegunki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kauket
no to faktycznie moze niech zostanie przy tej karmie:) szczerze mowiac 1 raz spotkalam sie z czyms takim

Udost臋pnij ten post

Nie przesadzajcie. M贸j kot dostaje r贸偶na karm臋, ale Coshid臋 uwielbia i co mnie w og贸le zadziwia, rzuca si臋 na karm臋 z Biedronki...Najbardziej jednak lubi karm臋 dla kastrat贸w z Frieskies. 呕adne Royale nawet w gre nie wchodz膮. A w ogole to moja Cleo jest troch臋 dziwna. Ona nie je prawdziwego jedzenia. 呕adnych szynke, kurczaczk贸w, w膮tr贸bek,nic. Po prostu nie wie, 偶e to jest do jedzenia. Nawet na to nie spojrzy. Dziwne. ale mo偶e to z biedy, bo biedna by艂a kiedy艣. Jak tylko zabra艂am j膮 do domu dawa艂am wo艂owink臋 surow膮, a tu nic. Tylko puszki i sucha karma...Mleka te偶 nie pije, ale dlatego, 偶e powoduje u niej biegunk臋. I nie przepada za mlekiem, dostaje je tylko czasami. Ale za to uwielbia surowe jajka, najlepiej takie wiejskie:) C贸偶 o gustach si臋 nie dyskutuje...Niekt贸rzy lubi膮 pierogi a inni nale艣niki . Koty tez tak maj膮...

Udost臋pnij ten post

O matko i c贸rko! Surowe wiejskie jaja wcina? M贸j koteczek te偶 byl straszliwie zabiedzony, dlatego musz臋 chowa膰 przed nim wszelkie jedzenie - nawet do jedzenia chomik贸w kiedy艣 si臋 dobral.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kauket
to ja moze jestem jakas dziwna, albo mam rozbestwione koty:| co prawda wedlin nie ruszaja, ale w sumie im sie nie dziwie-tyle swinstw w srodku:P pozdrawiam wszystkich kociarzy;)

Udost臋pnij ten post

Kurcze, m贸j kot zbzikowa艂. Juz trzeci膮 noc z rz臋du budzi mnie g艂o艣nym skrzeczeniem, miauczenia u偶ywa tylko w wyj膮tkowych sytuacjach, i szuraniem piasku w kuwecie. Najcz臋sciej ko艂o 5 rano. Po czym na moich oczach w艂azi do kuwety i robi kupk臋!!!Normalnie nigdy nie robi kupki w domu, no i ma biegunk臋. C贸偶, b臋d臋 precyzyjna. Przepraszam z g贸ry. Kupka jest ma艂a, rzadka i 偶贸艂ta. M贸j kot je puszki i such膮 karm臋. Od czego mo偶e by膰 ta biegunka?Zaznaczam, 偶e karma jest ANTIHAIRBALL, czy to mo偶liwe,偶e za mocno dzia艂膮?Niunia teraz 艣pi. Chcia艂aby wyj艣c pewnie ale jaki艣 durny s膮siad wali m艂otkiem na klatce schodowej i ona stanowczo odmawia podejmowania takiego ryzyka jak przechodzenie obok niego:)Acha, masujemy jej brzuszek. Generalnie nie zachowuje si臋 tak jakby ta biegunka by艂a dla niej uci膮偶liwa. Ale dla mnie zaczyna by膰.

Udost臋pnij ten post

Mo偶e zmie艅 karm臋, a jak nie przejdzie to biegnij do weterynarza. A mo偶e kociak zjadl co艣 na spacerku o czym nie wiesz?

Udost臋pnij ten post

Pomocy!!!! Nie wiem co robi膰, dzi艣 by艂am u lekarza z ma艂ym Largo, okaza艂o si臋 偶e ma niedro偶ne kanaliki nosowo-艂zowe obu oczu. W klinice do kt贸rej chodz臋 nie wykonuj膮 zabiegu udra偶niania, dosta艂am namiary na okulist臋 kt贸ry to robi ale moja lekarka nie wiedzia艂a co mi doradzi膰 poniewa偶 nie ma pewno艣ci czy nie b臋dzie nawrotu no i zabieg jest pod narkoz膮 a wiadomo 偶e nie jest to oboj臋tne dla zdrowia kota. Mo偶e kto艣 z Was spotka艂 si臋 z t膮 przypad艂o艣ci膮? mo偶e zostawi膰 to tak jak jest ale z kolei mo偶e to wysuszy膰 艣luz贸wk臋 nosa. Nie wiem co robi膰. A jak lekarz co艣 sknoci i b臋dzie gorzej ?

Udost臋pnij ten post

no to si臋 dopisuj臋:-) moja kota to Kizia, bo straszny z niej miziak:-D,nied艂ugo stuknie jej roczek,strzela fochy,w domu najbardziej uwielbia oczywi艣cie mnie:-),wydaj臋 na ni膮 mase kasy, bo arystokratka byle czego nie tknie,uwielbia polowa膰 na muchy i je zjada膰...ble....ostatnio chcia艂am j膮 powstrzyma膰 i sko艅czy艂o si臋 to dla mnie dwoma szramami na ramieniu,poza tym prawie co rano wskakuje na okno i sobie 艣piewa (czytaj grugra w r贸偶nych tonacjach).By艂a ju偶 na szafie,w szafie,pod wann膮 ,w lod贸wce,w pralce ,w szufladach,na poch艂aniaczu,na kwietniku,na wieszaku...oj d艂ugo by wymienia膰:-) lubi szale膰 i targa膰 swoj膮 myche,gania膰 w berka,siedzie膰 i patrze膰 jak pitrasze w kuchni,pije prawie i wy艂膮cznie \"prosto z kranu\",a jak by艂a mniejsza, to uwielbia艂a buja膰 si臋 na firankach:-D B贸g stworzy艂 kota, 偶eby cz艂owiek m贸g艂 g艂aska膰 tygrysa...

Udost臋pnij ten post

Maziaczek 5 - wsp贸艂czuj臋, ale nie potraf臋 pom贸c - Trzymam za to kciuki. Czy ja ju偶 pyta艂am, czy wasze koty pij膮 pepsi i herbat臋...Moj lubi, staram si臋 do tego nie dopuszcza膰, ale upilnuj tu wariatk臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kauket
miziaczek5-tez niebardzo jestem w stanie pomoc bo nigdy nie mialam takiej sytuacji, sadze ze ja jednak zaryzykowalabym i wykonala ten zabieg Nescafe- jeden z moich kotow uwielbia piwo:D na szczescie niezbyt czesto jest ono w domu, ale jak jest to kot zawsze znajdzie sposob zeby 'umaczac pyska' ;) do coli, herbaty i kawy na szczescie go nie ciagnie

Udost臋pnij ten post

ja od kilku dni mam malego kicia dwu miesiecznego. wabi sie Ziuta i jest bardzo ruchliwa, uwielbia sie bawic a w nocy o dziwo grzecznie spi. kladzie sie obok mnie na koldrze i cala noc spi a rano zeby mnie obudzic to gryzie mnie delikatnie po rekach :P fajowa jest :)

Udost臋pnij ten post

A wi臋c dzi艣 wetr powiedzia艂 mi, 偶e moja niunia ma biegunk臋 od karmy odk艂aczaj膮cej...bo najwyra藕niej nie ma k艂aczk贸w w jelitach:) Odstawiamy karm臋, mo偶na jej tylko troch臋 dosypywa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kolena w艂a艣cicielka
Witam.Trafi艂am na ten topik bo w piatek zosta艂am posiadaczk膮 kotka.Ma ok 3-4 tygodnie,zosta艂 wyrzucony do kontenera na 艣mieci.Ktos go wyjal i pusci艂 wolno.Kotek strasznie p艂aka艂.Ja i moj maz postanowili艣my go zabra膰.Nie potrafi艂 je艣c i dobrze chodzi膰.karmi艂am go strzykawk膮,szybko jednak nauczy艂 sie pic ze spodka.je czesto,co 3 godziny.Nocami sypia:).Ale mam problem-pracuje,nie mam urlopu i nie wiem jak mu u艂atwi膰 przebywanie w domu bez opieki.Raz dziennie moge wyj艣膰 z pracy aby go nakarmi膰.Ale tylko tyle. Mam kilka pyta艅-kiedy dawa膰 kotu jedzenie inne ni偶 mleko? Jak czesto powinien je艣膰 taki kociak? Czy to 偶e po spaniu wysadzam go do kuwety to dobry pomys艂? Jak czesto szczotkowa膰 sier艣膰? bardzo prosz臋 o pomoc-dzi臋kuj臋 z g贸ry馃尰 I jeszcze jedno-mieszkam w ma艂ej mie艣cinie,nie ma tu mleka dla kotk贸w.Moj je skondensowane odt艂uszczone pomieszane z wod膮.To rada jaka znalaz艂am na portalu o kotach.Nie ma biegunki,masuje mu brzuszek.Wyglada 偶e to mleko mu smakuje.Pyta艂am weterynarza,m贸wi艂 偶e mo偶na go tak karmic ,skoro nie ma po takim jedzeniu k艂opot贸w

Udost臋pnij ten post

Polecam mleko skondensowane. Kot mojej mamy, podobnie odratowany, wychowa艂 si臋 na nim i ma si臋 super. Obecie jest duzy i gruby:) Super masz m臋偶膮:) Nie wiem jak to jest z a偶 tak ma艂ymi pociechami, ale wiem, 偶e generalnie koty s膮 samowystarczalne. Nie trzeba z nimi ca艂y czas siedzie膰. Pracujesz pewnie 8 h, wi臋c i tak fajnie, 偶 emasz zcas wpa艣c do niego w trakcie pracy. W domu zostaw mu tylko mleczko, wod臋 i kuwete臋. On powienien sam dac sobie rad臋. S艂ysza艂am, 偶e kotu mo偶na do艣c szybko dawa膰 gotowane mi臋sko, kurczaczka z warzywami. Tylko 偶adnych przypraw odrobinke soli tylko. Kuweta to kwestia indywidualna, nie martw si臋 sam zajarzy. M贸j k艂ad艂 si臋 najpierw do kuwety i tam spa艂, potem 偶ar艂 piasek teraz na szcz臋艣cie wie do czego ona s艂u偶y, ale niunia ma ju偶 6 lat:) Szczotkowa膰 sier艣膰?Takiemu male艅stwu? hmmm...mo偶e kto艣 b臋dzie wiedzia艂 wi臋cej ni偶 ja. Jedno mog臋 powiedzie膰 z do艣wiadczenia. Moje szcz臋scie gdy bylo ma艂e i zabiedzone wymusza艂 na mnie puszki,saszetki i nneg bzdury. Teraz nie je nic normalnego. Po prostu nie rozumie, 偶e to si臋 nadaje do jedzenia i jets lepsze. Ja uwa偶am, 偶e to by艂 b艂膮d. Oczywi艣cie jest to wygodne ale noigdy nie wiem czym j膮 karmi臋. C贸偶, chyba za bardzo nie pomog艂am, ale s艂u偶臋 dobrym s艂owem. I jeszcze raz gratuluj臋 m臋偶a z sercem:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kolejna w艂a艣cicielka
Dzieki nascafe:D.Wiec mam nadziej臋 偶e mamluch sobie poradzi,uspokoi艂a艣 mnie Dzis m贸j syn idzie do lekarza(ma 8 lat) i wr贸ci szybko.Zapewni艂 mnie 偶e zajmie sie nasza ma艂膮 znajd膮.Skreca mnie z ciekawosci 偶eby zobaczyc jak to bedzie wyglada膰.Takie ma艂e kotki chyba nie przepadaja za gra w "Gwiezdne wojny";) Jutro opowiem co zasta艂am w domu

Udost臋pnij ten post

Witajcie wszyscy po d艂uugiej przerwie :) kolena w艂a艣cicielko - taki kociak niestety nie jest jeszcze samowystarczalny , tutaj nie zgodz臋 si臋 z przedm贸wczyni膮 . Jesli zostawiasz go samego staraj si臋 zabezpieczy膰 miejsce w kt贸rym zostaje . Proponuj臋 zamykac go w jednym pomieszczeniu , bez dostepu do pozosta艂ych . Zlikwiduj w nim dostep do jaki艣 mozliwych kabli , sznurk贸w , roslin , nie zostawiaj otwartego okna ( nawet uchylnego ! - bardzo wazne !) , wisz膮cych serwet na kt贸rych stoja np.ciezkie przedmioty - musisz ogarn膮膰 to miejsce spojrzeniem i wyobra藕ni膮 , koty sa pomys艂owe ;) Sznurki s膮 o tyle niebezpieczne ,偶e mo偶e cos takiego po艂kna膰 ( sama przerobi艂am ze swoim , na szcz臋艣cie sko艅czy艂o sie 3-dniowa biegunk膮 i wydaleniem w spos贸b naturalny ;) ) . W tym pomieszczeniu zostawiaj kuwete i miski z woda i jedzeniem . Jesli on zacza艂 juz sam pi膰 ze spodeczka , to raczej ma wiecej niz 3 tyg. Czyli mozesz powolutku wprowadza膰 sta艂y pokarm , na poczatek moze to byc gotowany kurczak drobniutko posiekany , bia艂y serek ( np. bieluch) , lub gotowa karma - Royal Canin ma w ofercie sucha dla takich zupe艂nych maluch贸w nazywa si臋 to Babycat. Dodatkowo na poczatku mozna ja namacza膰 . Mo偶esz spr贸bowa膰 podawa膰 mu gerbeki takie dla dzieci . Nowo艣ci wprowadzaj w ma艂ych ilosciach i obserwuj , czy nic sie nie dzieje , np. jaka艣 znacznie lu藕niejsza kupka - jesli wystapi odstaw ta rzecz. Zajrzyj tutaj - to sklep z kt贸rego ja takze korzystam - nie namawiam , ale dobrze zajrze膰 , zeby mie膰 rozeznanie co do oferty http://www.krakvet.pl/index.php - Tu jest tez opis tej karmy o kt贸rej wspomnia艂am. Nie kupuj karm marketowych typu Whiskas itp. Wysadzanie po spaniu to swietny spos贸b - tak sie uczy kocieta bez kotki za艂atwiania. Co do czestosci karmienia - nie zmieniaj radykalnie - stopniowo wyd艂u偶aj przerwy , choc moje juz doros艂e dost臋p do suchego maja sta艂y , wi臋c jedza czesto a w ma艂ych ilosciach . Sier艣膰 szczotkuje sie w miare potrzeb , czesciej w okresach linienia , a takiego malucha od czasu do czasu wystarczy przetrzec jakkas miekk膮 bawe艂niana szmatka , moze by膰 lekko wilgotna , tylko uwa偶aj 偶eby go nie przeziebic . Powodzenia ! i super ,ze ktos si臋 tym biedakiem zaja艂 , sam nie mia艂 szans.

Udost臋pnij ten post

oui,alez Ty masz wiedze...Moje by艂y grzeczne jak by艂y ma艂e, nie mie艂am przepraw ze sznurkami i innymi przedmiotami, pisa艂am tylko z do艣wiadczenia. Ale korzystaj膮c z Towjej wiedzy... Mam problem. Cleo ma od 4 dni biegunk臋. ZAuwa偶y艂am, bo zrobi艂a kupk臋 w domu, normalnie tego nie robi, jest kocic膮 wychodz膮c膮:)Przed wydaleniem miaucza艂a, nie wiem o co jej chodzi艂o, mo偶e mnie uprzedza艂a, bo jak ju偶 m贸wi艂am, nie robi tego normalnie. Skonsultowa艂am to z wetem, kt贸ry powiedzi艂 mi, 偶e przyczyn膮 mo偶e by膰 karma antihairball. Odstawi艂膮, da艂am zwyk艂ego kite kata za kt贸rym przepada. Potem zasugerowano mi, 偶e trzeba by ja odrobaczyc, przez wakacje i alto ca艂kiem mi to wylecia艂 z g艂owy. Wczoraj przyj臋艂a tabletk臋. Dzi艣 rano opr贸cz biegunki jeszcze zwymiotowa艂a:( Jest z ni膮 taki problem, 偶e nie znosi wizyt w lecznicy, dlatego staram si臋 oszcz臋dza膰 jej stresu. Zazwyczaj po takiej wizycie wygryza sobie sier艣膰- to objaw depresji u kota i d艂ugo dochodzi do siebie. Nie wiesz, co jeszcze mog膮艂bym zrobi膰, 偶eby jej pom贸c. Co jej poda膰?Jaki艣 lek na biegunk臋 czy inna karm臋?CVzy to ju偶 syndrom nieodwo艂alnej wizyty w lecznicy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ruanda
Witam wszystkich!!! Tez nosze sie z zamiarem przygarniecia malego domowego kotka.Jednak prosze o porade, czy to rzeczywiscie ma sens. Mieszkam sama w mieszkaniu 2-pokojowym bez balkonu, ok. 58 m2. Pracuje przez caly dzien, wychodze o 8 rano, wracam ok. 17-18. Czy kot nie bedzie czul sie samotny (na wziecie 2 kotow raczej nie moge sobie pozwolic)? Czy koniecznie potrzebuje wybiegu? Nie chce, zeby zwierzak sie meczyl, dlatego prosze o fachowe porady.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jesli chcesz brac kota
to proponuje wziac jakiegos starszego np ze schroniska ktory byl juz przyzwyczajnony do mieszkania dla kota ze schroniska bedzie to zawsze lepsza wersja:) oczywiscie musisz po powrocie z pracy odpowiednio sie nim zajac zeby sie nie nudzil-najprawdopodobniej wiekszosc czasu przez ktory cie nie ma bedzie przesypial maluszek bedzie sie czul samotnie, no i ryzykownie jest zostawiac malego kota na tyle czasu samego, poza tym najlepiej rozwijaja sie dwa koty razem a na to jak pisalas nie masz mozliwosci mam nadzieje ze jednak sie skusisz na schroniskowego ;) super ze ktos zbiera znajdki z ulicy-strasznie szkoda takich maluszkow dzisiaj przychodza do mnie ludzie obejzec simbe i najprawdopodobniej go wezma 馃槶 z jednej strony wiem ze to dla jego dobra bo bedzie mial dom z ogrodem i rodzine wetow a z zdrugiej slyszalam ze ktos otrul im poprzedniego kota i nie jestem pewna czy go oddac :( najchetniej bym w ogole go nie oddawala ale nie mam warunkow na 4 koty:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to pisalam oczywiscie ja
kauket ;)

Udost臋pnij ten post