Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewkowiczka

zmiana soczewek

Polecane posty

Gość soczewkowiczka

dziewczyny, wiem ze kazda zmiana soczewek powinna byc konsultowana z lekarzem, lecz nie bardzo mam na to czas i fundusze. Chcialam Was zapytac czy moge zmienic soczewki np Focusa Visitint na O2Optix bez konsultacji z lekarzem?

Gość soczewkowiczka
up

Gość soczewkowiczka
no nie wierze ze nikt z osob noszacych soczewki nie moze odpowiedziec na moje pytanie...

Gość kiniaaaa
powiem ci tak ja nawet zakladajac 1 raz soczewki nie szlam do okulisty poniewaz tam gdzie je kupowalalm okulista niby dobierala a tak naprawde kazdemu dawali acuvue2 ktore wtedy jeszcze sprzedawano z promieniem krzywizny 8.8. poniewaz tylko takie tam sprzedawali. Po wycofaniu tych z 8.8, kupowalalm 8.7 . Jednak po 3 latch noszenia dowiedzialam sie ze kazdy ma jakis okreslony promieni sie troche wystraszylam wiec poszlam i sie dowiedzialam ze moge nosic 8.5 8.6 8.7 itd wiec strasznie duzo mi to dalo:) i dalej niewiem jaki mam promien:) ostatnio przerzucilam sie na optix i one maja 8.6 i w kazdych soczewkach w ktorych do tej pory chodzilam widzialam dobrze bez konsultacji z lekarzem

Gość rysia
Też uważam , że nie ma potrzeby pytać lekarza , w końcu moc soczewek znasz , krzywiznę oka też , reszta to już tylko kwestia technologii. Spróbuj , jak ci sięnie spodobają , to wrócisz do tamtych następnym razem