Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Destina

zapytaj o poradę fryzjerską

Polecane posty

Witam! Pytanko z serii o prostowaniu. Mam grube geste skłonne do puszenia włosy. Kiedys fryzjerka zrobiła mi prostowanie prostownicą. Włosy wyglądały zabójczo! Lejące lśniące poprostu jak szłam przez ten salon fryzjerski wszyscy na mnie patrzyli! No i też postanowiłam prostowac. Kupiłam prostownice i jakiś płyn. Ale efekt juz nie ten sam. Dlaczego? Co stosuja fryzjerzy że włosy są tak lsniące, gładkie i wyprostowane?

Gość duuużo pytań
1)coś na wypadające włosy-słabe i zniszczone farbowaniem 2)coś na przyspieczenie wzrostu-bo wracam do naturalnego 3) fryzurka - ciemna blondynka (mam nadzieję ze juz niedlugo:) ),szczupła-lekko pociągła buzia,włosy niesforne w układaniu(puszą się) długość włosów taka,żeby zawsze można było związać w kitke (praca)-oczywiście napisz fryzurkę która ci się skojarzyła-bo wiem,że nie masz przecież pojęcia jak wyglądam po tak kiepskim opisie;)

DO: jakie uczesanie do ślubu zaproponowałbys kobiecie 24 letniej która ma krótkie włosy ,bo ja nie mam pojeica próbowałam juz je zapuscic na ta okazję ale konczy sie to po 2-3 m-cach u fryzjera ( noszę krótkie juz od 8 lat a wczesniej nigdy ich nie rozpuszczałam jak były dłuie) moja fryzura przypomina czasmi ( jak mam krótkie włosy) fryzure pani Gawryluk z TVP lub troszke dłuższe jak mi urosna 2-4 cm. włosy mam ciemne : miedziany kasztan, co robią dziewczyny z krótkimi włosami.......welon odpada NIE WIEM DOKŁADNIE JAKIEJ DŁUGOŚCI SA TWOJE WŁOSY ALE JA POLECAM ZAWSZE SIATECZKĘ ZE SREBRNEJ BĄDŹ ZŁETEJ - W ZALEZNOSĆI OD BIŻUTERII - TKANINY NA KTÓRĄ DAJE SIĘ DODATKI TAKIE JAK PRZY SUKNI - PERŁY, KWIATY, ITP ORYGINALNE BARDZO SĄ MAŁE MUSZELKI EWENTUALNEI KAPELUSIK

chciałabym zmienić swój wygląd..kolor włosów, uczesanie(tylko żę nie chciałbym zbyt wiele włosów ścinać).. gdybym przysłała ci swoje zdjęcie na e-mail mogłabyś mi cosik doradzić? nie czuję się zbyt dobrze w swojej skórze..:(

DO wwwwwwiiilliii destinko pytanie jedno z wielu zielone oczy-czasami zoltawe-czasami brazowe... bardzo jasna cera..prawie ze porcelana (hemn za ladnie brzmi) naturalne bardzo ciemne wlosy...nie chce zmieniac drastycznie..ale moze cos dodac..np oberzyna..pasuje? jako pasemka albo po prostu zmieszana farba ciemna z fioletowa? dziekuje aaa czy inny kolor i uciekac od ciemnych??? WIESZ JAK TO JEST? WIZAŻYSTA POWIE CI ZE ŁĄDNIE CI W RUDYM A TY NIE BĘDZIESZ SIĘ W TYM DOBRZE CZUŁA DO TAKICH OCZU I KARNACJI PASUJĄ CIEPŁE ODCIENIE BLONDU I CIEPŁA CZERWIEŃ WYPŁUKUJĄCA SIĘ NA DELIKATNY RUDY MYŚLĘ ŻE POWINNAŚ SPRÓBOWAĆ SZAMPONETKI WŁAŚNIE C OBERŻYNKĄ I SAMA ZOBACZYSZ CZY PODOBASZ SIĘ SOBIE, PÓŹNIEJ EWENTUALNIE NA TO KILKA BLOND PASEMEK ALE NIE PLATYNY!! POZDRAWIAM

DO mika7 Mam suche dlugie wlosy.Ciemny braz.Chce zostac blondyną zeby zlagodzic rysy twarzy ale boje sie,ze zniszcze wlosy.Co mi radzisz?Mam ponad 30 % siwych wlosow i widze,ze mnie to postarza.Farbowalam juz wieloma farbami rozjasniajacymi ale ciagle wychodzi jasny kasztan.Czy moze zostac przy kasztanie i nie meczyc wiecej tych wlosow?Jakie farby sa lagodne?Mam niebieskie oczy i blada cere. MIKA JA POLECAM DO TAKICH WŁOSÓW SPRAY Z WELLI DO ROZJAŚNIANIA PASEMEK. JEST TO DELIKATNE ROZJASNIANIE ALE SPRYSKIWAĆ MOZESZ NAWET CO 2 DZIEŃ. DO TEGO JESLI BEDZIE CIE MECZYL LEKKI RUDY KOLOR - PŁUKANKA FIOLETOWA ZMIESZANA Z RÓŻOWĄ W PROPORCJI 1/2

DO shantee Witam! Pytanko z serii o prostowaniu. Mam grube geste skłonne do puszenia włosy. Kiedys fryzjerka zrobiła mi prostowanie prostownicą. Włosy wyglądały zabójczo! Lejące lśniące poprostu jak szłam przez ten salon fryzjerski wszyscy na mnie patrzyli! No i też postanowiłam prostowac. Kupiłam prostownice i jakiś płyn. Ale efekt juz nie ten sam. Dlaczego? Co stosuja fryzjerzy że włosy są tak lsniące, gładkie i wyprostowane? SHANTEE WIESZ JAK TO JEST W ZAKŁĄDZIE FRYZJERSKIM... TAM DAJE SIĘ WSZYSTKO CO NAJLEPSZE ALE MAŁO DORADZĄ ABYŚ TAKĄ FRYZURĘ MIAŁA NA CODZIEŃ. pRZEDE WSZYSTKIM PROSTOWNICA - CERAMICZNA!!! JA POLECAM NAWET TE PO 40 ZŁ CZY 50 DOSTĘPNE W AUCHANIE Z BIAŁYMI PŁYTKAMI. WŁOSKI PO UMYCIU NAWILŻ ODŻYWKĄ FRUCTISA DO WYGŁADZANIA - ZPSTAW NA 5 MINUT I SPŁUCZ. PÓŹNIEJ NA DELIKATNIE WYSUSZONE WŁOSY - MOZNA SUSZYC NA DUZEJ OKRAGŁES SZCZOTCE BY STRUKTURĘ WYGŁADZIĆ - NAŁÓŻ FLUID Z WELLI PROSTUJĄCY DOSTEPNY W DROGERIACH ( OK 10 ZŁ NA BARDZO DŁUGO STARCZA ) I SUCHE WŁOSY WYPROSTUJ. NIE BÓJ SIE JEŚŁI BĘDZIE PAROWAŁO- TO TEN FLUID I ODZYWKA PARUJĄ. NA SAM KONIEC ROZETRZYJ W RĘKACH KROPLE JEDWABIU BIO SILK - TEZ WYSTARCZA NA BARDZO DŁUGO I WETRZEYJ WE WŁOSY - EFEKT REWELACYJNY. CHYBA WSTAWIĘ WAM TUTAJ FOTKI MOICH WŁOSÓW WŁASNIE PO TAKIM ZABIEGU I SAME PORÓWNACIE PRZED I PO

DO : kayka fryzjerka w londynie powiedziala, ze kazdy wlos moze się kręcić, pod warunkiem, ze sie go dobrze zetnie... i faktycznie - moja przyrodnia siostra wrocila z Londynu z pieknymi podkreconymi wlosami - a miala proste i ciezkie... Prawda to ? ILU FRYZJERÓW TYLE PORAD. CZY WYOBRAŻASZ SOBIE DŁUGIE CIĘŻKIE WŁOSY NAGLEZCIĘTE I POKRĘCONE? BO JA NIE BARDZO - KOSMETYKI KTÓRE WYSUSZAJĄ WŁOSY OD RAZU PODNOSZĄ ICH STRUKTURĘ. RACJA CIENIOWANIE MOŻE POMÓC - ALE TYLKO DOBRE CIENIOWANIE PO KTÓRYM WŁOSY SIĘ NIE PUSZĄ NOŻYCZKOM DO DEGAŻOWANIA MÓWIMY NIE!!

DO : hę chciałabym zmienić swój wygląd..kolor włosów, uczesanie(tylko żę nie chciałbym zbyt wiele włosów ścinać).. gdybym przysłała ci swoje zdjęcie na e-mail mogłabyś mi cosik doradzić? nie czuję się zbyt dobrze w swojej skórze.. mozesz wysłać ale nie wiem kiedy odpowiem, raczej nie udzielam porad przez maile - zajmuje to mnóstwo czasu ale postaram się Tobie pomóc I DO POPRZEDNICZKI MOJ MAIL TO : destina@wp.pl

Gość tuna
witam, mam dlugie, farbowane na braz wlosy, od pewnego czasu szampponem koloryzujacym ale wczesniej farba , naturalnie jestem blondynka, chcialabym rozjasnic wlosy, chociaz troche, do ciemnego blondu, moze jakies pasemka. Czy jest mozliwosc bezpiecznego rozjasnienia? Slyszalam o jakims cemencie z Kerastase ktory naklada sie jednoczesnie przy zdejmowaniu farby i wtedy sie nie niszcza. Jakie kosmetyki najlepiej stosowac po takim zabiegu? prosze o odpowiedz, pozdrawiam

Gość agatucha
powtorze swoje wczorajsze pytanie, bo nie dostalam odp. :( no wiec: mam przetluszczajace sie wlosy. na tyle, ze musze je myc codziennie rano, wiec jest to strrrrasznie niewygodne. czy jest na to jakis patent? albo moze jakies dobre kosmetyki ze sklepu fryzjerskiego lub salonu???czy np. kosmetyki matrix zwiekszajace objetosc cos by pomogly?z gory dziekuje

Gość Ach.to.ja
Zalozylam.nowy.temat,ale.teraz.widze,zePani.daje.pomoc:) Oto.i.moj.problem:( Pofarbowalam.wlosy.w.XII.farba.do24myc.Palette.i.jeszcze.mi.ona.nie.zeszla;/ Mam.nieestetyczne.odrosty,ale.nie.chcac.niszczyc.wlosow,nie.ide.na.sciaganie.farby. Chce.pofarbowac.te.moje.wloski.nakladajac.trwala.farbe.w.moim.naturalnym.kolorze.na.te.pofarbowane-.czy.im.to.nie,zaszkodzi?? Czy.nie.zajda.jakies.reakcje.chemiczne?? Bym.nie.miala.wlosow.zielonych Oczywiscie.takze.Palette.bede.nakladac.... Pozdrawiam.serdecznie:)

Droga Destino, a jaka fryzura jest najodpowiedniejsza dla osoby z kwadratowa twarza ? mam grzywke, prosta, czesto spiete wlosy, loki, czasem proste. wole proste :) ale czy ta grzywka pasuje ?

Gość Ach.to.ja
Acha-powiem.od.razu,ze.wlosy/mam/dlugie-za.lopatki.i.zalezy.mi.na.tej/dlugosci:) Kocham.miec.dlugie.wlosy...ale.niestety.musialam.je.sciac.do.tej.dlugosci.. Nie.wyobrazam.sobie.odrostow.siegajacych.za.ucho:(

Proszę o poradę 1) farbuję włosy od 10 lat na bardzo jasny blond, są zniszczone. Bardzo przeszkadza mi to że po umyciu i wysuszeniu (naturalnym lub suszarką - bez znaczenia) są potwornie puszyste, coś jakby sianowate. Marzę o tym aby były proste, błyszczące i lejące się - coś jak w reklamach Pantin proV - tylko że ten produkt nie działa na moje włosy. Czy możesz mi polecić co robić z włosami żeby się nie puszyły? Czym je odżywiać? a może są jakieś dobre farby do włosów nie niszczące włosów? 2) Całe włosy mam ufarbowane na b.jasny blond a marzy mi się zmiana, a konkretnie, średni lub ciemny blond (takie są moje naturalne) + dużo jasnych pasemek. Co zrobić żeby mieć ciemny blond? jak wrócić do swoich naturalnych włosów nie czekając parę lat aż odrosną lub jak i czym ufarbować bardzo jasne farbowane włosy tak żeby wyszedł mi średni lub ciemny blond a nie zielone (kiedyś tak mi wyszło jak chciałam się pszefarbować na ciemno) Z góry dziękuję za porady.

OD MNIEJ WIĘCEJ DWÓCH LAT CHODZĘ CO 3 MIESIĄCE DO FRYZJERA I ROBIĘ SOBIE BALEJAŻ Z DWÓCH KOLORÓW!MÓJ NATURALNY KOLOR WŁOSÓW TO JASNY BLOND!OSTATNIM RAZEM JAK BYŁAM U FRYZJERA ZROBIŁAM SOBIE JAK ZAWSZE JASNY BLOND ALE Z BRĄZEM!EFEKT BYŁ BARDZO FAJNY ALE TERAZ JUŻ NIE CHCĘ ROBIĆ SOBIE BALEJAŻU!CHCIAŁABYM POZBYĆ SIĘ CAŁKOWICIE TEGO BALEJAŻU-POWRÓCIĆ DO SWOJEGO NATURALNEGO KOLORU A POTEM ZROBIĆ NAJWYŻEJ JEDEN KOLOR NA CAŁOŚĆ WŁOSÓW LUB PASEMKA W JEDNYM TYLKO KOLORZE!MOJE PYTANIE TO JAKI JEST POTRZEBNY ZABIEG ABY ZMYĆ BALEJAŻ ABY POWRÓCIĆ DO SWOJEGO NATURALNEGO KOLORU WŁOSÓW?

Gość konstancja333
droga Destino zawsze marzylam o dlugich wlosach ale sa zbyt cienkie aby je zapuscic co powiesz o przedlurzaniu

Gość kayka
Destino. siostra miala dlugie i ciezkie jak ja...i proste. Wrocila z londynu z wlosami do ramion i oczywiscie lokow na nich nie bylo ale byly podkrecone jak po lokowce albo szczotce ...

Hej! Destino ............. czekamy na twoje porady, gdzie Cię wywiało...

jestem - wyjechałam .. zaraz bede odpowiadała - przepraszam :)

Gość dedeeeee
mam pytanie co do prostownicy,jak wyglada ta ceramiczna?? bo wyrzucilam opakowanie i nie wiem jaka mam! aha moze ktos wie ile kosztuje prostowanie (takie trawle ) u fryzjera?:):) pozdrawiam

Gość palemka
czy jest jakis sposob na rozjasnienie wlosow z czarnych(farbowanych) na brazowe,ale bez dekoloryzatora?:)

Gość MARTA111
Ja tez mam pytanie. I tez odnośnie prostowania włosów. Mam taki bio-silk, dostałam gratis do prostownicy. Kiedy mam go nakładac na włosy? Przed prostowaniem, czy po? On jest taki jakis tłusty, jak olejek. Jak wyprostuje włosy i go nałoże to mi sie nie pokręcą włoski??

Gość krachalika
jej a cos na porost wlosow??? i cosaby je wzmocnic:) mam cieniutkie wlosy wypadaja:(

przeparszam ale dopiero ci wysłałam zdjęcia..przedtem jakoś brak czasu.. mam nadzieję żęmi coś doradzisz;) pozdr🌻

Gość agama
Witaj. Za niecałe 3 misiące mój ślub i mam straszny problem z moimi włosami. Wypadają mi w strasznych ilościach, są suche i łamliwe. Chciałbym je troszkę wzomcnić ,jakie według ciebie preperaty mogłyby wspomóc moje włosy, żeby wyglądały zdrowiej. Tak ciężko jest teraz wybrać z pośród tylu proponowanych. Dla mnie ważne jest żeby to było coś skutecznego. Na razie zaczęłam brać skrzyp, ale może do tego zaproponowałabyś mi jakąś odżywkę. Druga sprawa to poszukuję sprawdzonej fryzjerki z Warszawy, któraby doradziła i zrobiła mi ciekawą fryzurę ślubną i żeby nie była strasznie droga. Czy mogłabyś mi kogoś polecić. Za radę z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.