Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolalalala

praca stojaca-do ktorego m-ca pracowałyscie w ciazy??jak długo mozna??

Polecane posty

Gość jolalalala

Jeżeli chcesz to możesz do końca, ale wątpię żebyś dała rade. Będzie Ci ciężko wytrzymać 8h w tej samej pozycji. Ustawowo w pozycji stojącej możesz pracować chyba jakoś nie więcej niz 4h.

Gość jolalalala
jestem w czwartym i juz nie daje rady,heh-zalezy od dnia ale jak sie stoji 8 h i potem jeszcze obiadek w domku i cos tam sprzatnac to czuje zmeczenie-boje sie ryzykowac -pytam troche z ciekawosci i dla porownania jak jest u Was-tych ktore maja/miały podobna prace

Twój szef powinien znaleźć ci inne zajęcie. Ja nie wyobrażam sobie stać 8h. Jezeli coś Ci sie stanie, to Twój szef za to bedzie odpowiadał, nawet jeżeli chciałas pracowac na własna odpowiedzialnosć. Ja np poszłam na zwolnie ze względu na stresy w pracy.

Gość jolalalala
hm-ja pomimo ze jestem po studiach- pracuje w sklepie i to na poł etatu:(w umowie -a tak to wypracuje cały etat-ale zakumałam ze kasa nie jest najwazniejsza-22 jade do gina i wezme zwolnienie-jak widzisz nie moge dostac innego zajecia

Jeżeli pracujesz w sklepie w którym jest duży ruch i nawet nie możesz usiąść na chwile, jest Ci ciężko, to pewnie ze idź na zwolnienie. Nie ryzykuj. Później zaczną sie bóle kręgosłupa, opuchnięte nogi, niedojadanie itp. To wszystko tez odbija sie na dzieciaczku.

Gość takalalama
dziewczyny-a jak wasi lekarze-chodzi mi o to czy chetnie daja zwolnienia?chodzi o to ze ja musiałam szukac takiego ktory mi wypisze!!!!bo kazdy sie bał bo dobrze sie czułam!!!!ledwo 1 w 8 m-cu mi wypisał bo wczesniejszych nie interesowały warunki pracy a bali sie wypisywac zwolnienie ze wzgledu na zus!!!jakjest z tym u was????

moj tez się baał ale tak go nakręciłam że dał choć też się bał :poni więcej panikują niz to warte

Gość takalalama
to jest chore-wiem ze ciaza to nie choroba-ale czesto sa przesłanki zeby wypisac zwolnienie

Gość wisia
mi tez lekarka nie dałą poki co:(

Gość własnie dlaczego
lekarze wzbraniaja sie przed l4??sierpien-30 stopni-7 m-c i mam siedziec za biurkiem 8h ????????szok takie cos to tylko w polsce:(

Gość hmmmmmmmmmmm
ja pracowlam do 9 mieiaca

Gość mamanatalki
ja jestem w 7 miesiacu i pracuje, ale moja praca jest malomeczaca i zajmuje mi malo czasu. ale dziwi mnie ze macie takich lekarzy! moj juz w 3 miesiacu zapytal czy chcialabym zwolnienie bo jestem w ciazy!!! a w ciazy mozna lezec i na pewno to dziecku nie zaszkodzi! no ale moj to prywaciak i jest bardzo kochany, moze wasi sa panstwowi?

Gość nie pracuje
Jestem w 12 tyg. ciazy.Zrezygnowalam z pracy jak tylko sie dowiedzialam, ze bede miec dzidziusia.Nie pracuje od stycznia.Pracowalam w nocy 12 godzin na stojaco.Jestesmy z mezem w Angli i wiadomo przyjechalismy tu troche zarobic.Jednak nie wybaczylabym sobie gdyby cos sie stalo dziecku a jest to moja pierwsza ciaza.Maz mnie wspiera i to on ostatecznie zabronil mi pracowac.Teraz jestem mu wdzieczna,bo czesto jestem senna i zmeczona napewno nie dalabym rady. Jesli tylko warunki wam na to pozwalaja duzo odpoczywajcie i rezygnujcie z pracy.Jest to tak wspanialy okres w zyciu kobiety,ze warto wsluchac sie w swoje cialo i skupic na dziecku. Zycze Wam wyrozumialych szefow i duzo zdrowka.

Ja chodziłam do prywatengo gina, w 4 miesiącu szefowie dali mi do zrozumienia że lepiej jakbym poszła na l4 do końca ciąży. Prywatna gin powiedziała że nie da, ponieważ boi się zusu. Poszłam do pierwszego lepszego państwowego i bez problemu dostałam zwolnienie i bedzie mi przedłużał do dnia porodu. Także nie ma znaczenia czy państwowo czy prywatnie

Gość aśka72
W pierwszej ciąży 8 miesięcy, nawet do 12godzin dziennie. Czułam się rewelacyjnie. Obecnie jestem w 25 tygodniu ciąży i drugi tydzień na zwolnieniu, ze względu na stawianie brzucha. Muszę niestety leżeć.

Gość gość
Cześć wam. Ja jestem w 19 tygodniu i dopiero wracam do pracy bo przez ten czas cały czas wymiotowalam a pracuje przy żywności i moj pracodawca nie pozwolił mi pracować z tego powodu. Oczywiście tłumaczyłam mu ze to nie jest grypa żołądkowe tylko ciąża ale to nie miało znaczenia. Sęk w tym że mam już jeden dzień za sobą i strasznie bola mnie plecy, krzyż ,a nawet noga. moja praca jest stojąca. Nie wiem za bardzo co mam zrobić bo dopiero po 10 tygodniach leżenia w domu wróciłam. Może to też jest jakiś powód tego że bola mnie plecy. Trochę się martwię bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy mam coś z tym zrobić czy pomęczyć się i poczekać czy będzie lepiej.