Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oko

Mojej 9-cio miesiecznej coreczce uciekajedno oczko...

Polecane posty

Gość oko

wiem ze malym dzieciom moze troszke uciekac oczko alenie wiem czy jak ma 9 miesiecy nie powinno sie juz wyprostowac.Ucieka jej do srodka ,pisze,ze ucieka bo nie widac tego zawsze.Zauwazylam to najbardziej na zdjeciach.Czy powinnam isc do okulisty? Czy ktos mial taki problem? doradzcie

Gość moja córcia ma tak samo
Moja mała ma identycznie. Ma 8 miesięcy. Byłyśmy u okulisty i ponoć do roku czasem tak jest ale można zrobić badanie dna oka. Przez 5 dni przed badaniem zakrapia się dziecku kropelki na rozszeżenie źrenic- atropinę. Badanie jest bezpieczne i bezbolesne i wykazuje czy dziecko ma jakąkolwiek wadę wzroku. Z tym, że najlepiej robić je zimą bo po atropinie razi ostre słońce. W poniedziałek idę na to badanie.

Gość hehe hoho
ucieka oczko ? nie dawaj dziecku wódki, to oczko wróci na swoje miejsce hehe buahahaa :PP

Gość wiadomo ze do okulisty
najlepiej ale moze najpierw zwroc na to uwage pediatrze przy kolejnej wizycie u dzieci tak moze byc podobno nawet do 3go roku zycia, ale juz w wiekszosci przypadkow kolo roku mija:)

Gość moja córcia ma tak samo
Okulistka mówiła, że swoim dzieciom robiła takie badanie profilaktycznie bo przy wykryciu wady wzroku u tak małego dziecka szybko można coś zadziałać bo mięśnie oka się jeszcze rozwijają a później jak będzie starsze to już nie będzie takiej szansy by cofnąć jakąś wadę.

Gość jak leci oczko
to trzeba je zacerować, niezdarna kobieto !!!

Gość tak se
zdaje sie ze sa nawet jakies cwiczenia ktore sluza skorygowaniu wady (pokazuje sie cos dziecku, zacheca do wodzenia oczami na tym przedmiotem itp); warto zebys skontaktowala sie z lekarzem

Gość oko
dzieki...wybiore sie chyba jednak do okulisty,bede spokojniejsza.Ciekawa jestem kiesy stosuje sie okulary?z zaslanianiem jednego oka?czy jak jest typowy zez czy przy takim uciekaniu tez. Pediatry sie pytalam,ale wiecie jak to jest mala sie krecila ,tamta spojrzala raz i powiedziala ze ona nic nie widzi

Gość bo pewnie
sama lekarka też miała zeza, pewnie oczko też jej polecialo jak miala 9 miesiecy i mamusia nie dopilnowała hihih :P

Gość oko
nie wiem jak komus sie chce pisac takie pierdoly,chyba nie ma co robic no i nie ma dzieci...matke martwiwszystko Moze ktos jeszcze mial z maluszkiem taki problem,ciekawa jestem czy pomogly cwiczenia czy co innego Wiem ze wlasnie jak ktos tu pisal wodzi sie palcem w prawo,lewo,gora,dol ale przy tym glowa musi byc prosto,no a u takiego maluszka przeciez nie da sie tego zrobic bo obraca cala glowa