Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do tracących włosy

do tracących włosy!

Polecane posty

Gość do tracących włosy

hej ostatnio bardzo wypadały mi włosy i byłam przerażona. Zawsze miałam piękne gęste włosy więc miałam wrażenie że traciłam coś co jest moim głównym atutem. to trwałao ok. 4-5 miesięcy. W końcu zaczełam mocno działać: - tonic Neril - bardzo dobry - maseczka - WAX-bardzo dobra - Merz specjal- super!!!!( 1 miesiąc) Poszłam do dermatolga i dała mi na receptę do robienia tonic bo okazało się że maam chora skórę - bardzo tłustą. Ale wydaje smi się że najlepszy w połączeniu z tymi srodkami które lecza ten łój na głowie było po prostu obcięcie włosów w taki sposób abym nie mogła ich związywać. Bo jak zaczełam pracę to wiecznie je związywałam - wysoko . Dało to efekt, taki że skronie i przy czole miałam miejsca miałam bardzo przeżedzone. Podobno spinanie włosów (ciasno i wysoko- czeste) bardzo często jejst przyczyną wypadających włosów. Od tej pory nie moge patrzeć na dziewczyny które mówią że wypadają im włosy (rzeczywiści mają liche) a jeszcze związują je wysoko i ciasno a jeszcze kiedy mają tłustne z natury włosy wtedy wiadomo że skóra cierpi i cebulki przytłoczone (brak tlenu ), napiętę, wytłuszczone. więc najlepsze co możrecie zrobić - podstawowe to obciąc włosy i leczyć skórę. wiem że moje wypadanie nie było spowodowne ciężkimi skorzeniami jak np. łysienie jakieś ale spróbujecie!!!

Gość stracilam polowe
ja stracilam polowe wlosow:( nie pomagało nic, zadne szampony, merzspecjale, krzypy, silica, nic nie pomagalo, pomogla wizyta u lekarza ogolnego ktory zalecil badanie krwi i okazalo sie ze mam zle wyniki, zaczelam przyjmować zelazo i problem zniknął, ale z wizytą u lekarza zwlekalam pol roku więc polowa wlosow zdązyla wyjsc:(:(:( nie czekajcie!!!lekarz najlepiej oceni co jest przyczyną!

jakie preparaty kto powinien używac to zależy od indywidualnych cech każdej osoby... Tobie może coś pomóc, mi zaszkodzić lekarz i tylko lekarz ja sprawdzilam na swojej skórze i wiem, że najpierw trzeba iść DO LEKARZA!!

Gość kirek z lodzi
na http://www.handsomemen.pl/Tag,Pocz%C4%85tki%20%C5%82ysienia.html znalazłem coś takiego Utrata włosów u młodych mężczyzn śmiertelną chorobą i nie rujnuje jego ogólnego stanu zdrowia, a więc w programach medycznych odkryć Wielkiej Brytanii nie ma dotacji na badanie przyczyn i zapobieganie temu przykremu schorzeniu, które często w wielu przypadkach powoduje psychiczny uraz. Jest to szczególnie widoczne obecnie gdy przez noszenie długich włosów młodzi mężczyźni chcą przyciągnąć uwagę płci przeciwnej. Młodzi łysiejący mężczyźni są obiektem pośmiewisk w klubach, pubach i dyskotekach i to nieuchronnie powoduje rany na ich psychice, a być może nawet kompleks niższości.