Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalilka

Nie wiem w co wierzyć...prosze o odpowiedź

Polecane posty

Gość kalilka

Biore wyciąg ze skrzypu polnego...to takie tabletki na włosy.To są przede wszystkim zioła plus witaminy.Pytałam gina czy obniża skuteczność, a on mi powiedział, że raczej tak...to prawda? prosze

Gość zuzia lalka nieduza
Jesli ginekolog powiedział RACZEJ TAK to radze uwazać. Po co potem masz sie zastanawiać dlaczego wpadłaś skoro tabletki brałaś regularnie, nie miałaś biegunek, wymiotów..

A ja mam duże wątpliwości, czy lekarz dobrze Ci odpowiedział. Bo jeśliby tak faktycznie było, to nie wolno byłoby razem z pigułkami brać niczego, dosłownie żadnych innych tabletek. Co takiego jest w tych tabletkach ze skrzypem polnym, co mogłoby obniżyć skuteczność pigułek? To nie antybiotyk, a przecież nawet nie wszystkie antybiotyki obniżają skuteczność działania pigułek, więc tym bardziej składniki mineralne i witaminy (bo to głównie zawierają te tabletki). Można dmuchać na zimne, ale bez przesady.

Gość zuzia lalka nieduza
Ale niektóre zioła obniżają skuteczność tabletek:(

zioła użyte do leczniea homeo sa zbyt słabe by mogły wpłynac żle na takie chemiczne leki jak tabletki anty, wiec ten Twój lekarz jakis niezaznajomiony jest; jedynymi silnymi lekami wpływającymi na obnizenie ochrony anty sa antybiotyki, a to juz jak napisała powyzej, niewszystkie, wiec bez paniki :)

Gość loleczkaaa
biore tabletki ze skrzypu i tabletki anty juz ponad rok i dzidzi nie mam

Gość kalilka
własnie dlatego miałam wątpliwości...już sama nie wiem czy wierzysz mu, czy nie...dziurawiec na pewno obniża skuteczność, ale skrzyp...skomplikowane :) nie wiem nawet czy skrzyp da jakieś efekty, tzn włosy będą mniej wypadały...może ktoś jeszcze będzie wiedział...