Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Edddytek

Cholera pomyliłam tabletki! I co teraz?

Polecane posty

I teraz mam pytanie, dziś jest piątek wzięłam tabletkę z piątku za 2 tygodnie ( Cilest), źle spojrzałam :o i mam pytanie jak mam teraz zażywac tabletki? Jutro wziąć standardową sobotnią a w piątek za 2 tygodnie wziąć tą którą powinnam zażyć dziś? Brałam w pospiechu i teraz nie wiem co mam zrobić:(

no halo! Tyle tu mądrych i nikt nic nie wie? Wertowałam ulotkę ale na ten temat niczego nie znalazłam, moze przeoczyłam ale nie sądze.

Każda pigułka ma ten sam skład, a więc oznaczenie dni tygodnia na opakowaniu jest tylko po to, żeby ułatwić ich branie, po to żeby łatwiej się było zorientować, czy już tego dnia tabletka została przyjęta, czy nie. Wszystko jedno jak sobie teraz ułożysz branie tabletek, to nie ma żadnego znaczenia, zrób tak, żeby Tobie było wygodnie.

Gość poziom pytania zaskakujacy

Gość ale jestes
głupi ,to jesz tabletki i nawet nie wiesz ze maja taki sam skłądnik wszystkie!!!tepota

Gość ...olenka...
zgadzam sie z poprzedniczką....ludzie nie osmieszajcie sie takimi pytaniami....

A Wy się nie ośmieszajcie takimi odpowiedziami! Nikt nie rodzi się jakąś wiedzą i zawsze lepiej pytać, niż ze strachu przed ośmieszeniem się siedzieć cicho. A gwoli ścisłości... są pigułki, które mają różne składy w opakowaniu i wtedy bardzo ważna jest kolejność ich przyjmowania.

Dziekuję Czajka! Wszystkim poprzednikom/ czkom również dziekuję za ich głupotę, uswiadamia mi w jakim świecie zyję! Tak się świetnie składa, ze jesli czlowiek nie jest czegos pewien ma prawo zadac pytanie! Przeciez zapytałam czy na 100% moge zazyc je zamiannie, czy to swiadczy o mojej glupocie? Chciałam tylko miec pewnosc a tabletki bywaja rozne. Polecam się douczyć. Biore pierwsze opakowanie a już widze, że wiem więcej niz niektórzy.

Gość autorka podała
cilest!!!droga poprzedniczo wiec chyba powinna wiedziec co je ?

wiem co zażywam, bo je to sie obiad, ale w ulotce nie ma informacji na ten temat więc chciałam się upewnić tak ciężko to pojąć??

Gość lol2lol2lol2
oczywistych informacji nie podają w ulotce...

Gość no co Wy...
dziewczyna napisala,bo chciala porady,a Wy ja tak tu jedziecie...miala pytanie,wiec je zadala,a jezeli macie ja tak jechac,to lepiej wcale sie nie udzielac.../do-->Edddytek :nie przejmuj sie takimi opiniami...dobrze,ze zapytalas:)kto pyta nie bladzi...:) // no wlasnie...niektore tabeltki sa jekies takie,ze w kazdym tygodniu brania maja troche inny sklad i nalezy przestrzegac kolejnosci ich brania...a jakie to sa??ktos wie moze??

Pigułki trójfazowe przy ktrórych ważna jest kolejność ich przyjmowania to np: TriNovum, Triquilar, Tri-Regol, Trisiston. A więc jak widać już w nazwie zaznaczone jest, że są trójfazowe.