Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mayaaa

DIANE 35 - wszystko o tych tabletkach

Polecane posty

Gość mayaaa

witam wszystkie dziewczyny:) postanowiłam załozyc topic o tabletkach diane 35 poniewaz niedlugo zaczynam je brac i bardzo prosze te dziewczyny ktore juz biora jakis czas aby napisały jak to wygladało u nich, czy zaczalyscie brac tylko ze wzgledow antykoncepcyjnych czy mialy wam np pomoc na tradzik no i przede wszystkim jakie sa efekty ich zazywania, skutki uboczne, czy rezczywiscie sie po nich tyje, czy cera i włosy sie poprawia, czy ogólnie są skuteczne aha no i jak reaguje organizm po odstawieniu tych tabletek? dzieki z góry za wszystkie odpowiedzi:)

Gość mayaaa
no nie wierze ze nikt nie bierze lub nie brał diane! piszcie dziewczyny!:)

Gość Zamartwiająca się
wyszukiwarka jest z tysiac topików o Dianie !!!!

Gość taka prawdaa
wiele dziewczyn bierze i brało ale już tyle jest na ten temat , że kazda ma dość pisania o tym :O

Gość katrine23
Witam!Brałam Diane 9 m-cy nie miałam żadnych skutków ubocznych,cera się poprawiła,schudłam 4 kg.Nie narzekam na nie.Cena tez jest wporządku.

Gość mayaaa
katrine, ja słyszałam ze po diane to mozna co najwyzej przytyc..wiec dziwne ze schudłas, no ale to chyba lepiej..ale ciekawa jestem jak było po odstawieniu?

Gość asdas
Brałam prawie 9 lat, przytyłam 10 kg, teraz leczę skutki uboczne leku, który miał mi pomóc (wizualnie to może i pomógł), lekarz krzyczy że w życiu nie wolno brać tego świństwa tak długo i że w niektórych krajach już jest to zakazane.... niech żyją lekarze :( każdy pieprzy coś innego i kogo tu słuchać?

wiem ze jest 1000 topicow... ale ten jest swiezy ja zaczynam brac za 2 tyg mam nadzieje ze sa skuteczne tez mnie ciekawia wasze opinie

a przytylas 10 kg ot tak czy moze mialas apetyt wiekszy i jadlas??? bo ja tez sie boje ze zaczne tyc a chce schudnac i jestem na diecie i cwicze mi ginekolog powiedziala ze nie moze obiecac ze nie bedzie skutkow ubocznych i ze kazdy indywidualnie reaguje coz:O dowiem sie jak sprobuje....

Gość YESOOOOOO
Ja bralam 1,5 roku, leczniczo i przy okazji antykoncepcyjnie :) Przez rok wszystko bylo dobrze, cera sie poprawila do tego stopnia ze nie wiem co to syfy. Waga raczej w normie, nie przytylam. Ale po roku cos zaczeło sie dziac - bylam wiecznie śpiąca, mialam fatalny nastrój, wszystko mnie drazniło, płakalam z byle powodu. Nie wiem do końca czy to wina tabletek, ale miesiac temu je odstawilam i widze znaczną poprawe. Moje samopoczucie wrócilo do normy, apetyt nawet sie zmniejszyl. Z negatywnych rzeczy - ciągle chce mi sie pic i strasznie pieka mnie oczy. Moim zdaniem Diana to dobre tabletki ale nie powinno sie ich brac zbyt długo

Gość neni
hej :) ja bralam diane 8 miesiecy, poprawila sie cera (ale nie jest perfekcyjnie), nie przytylam i nie mialam zadnych dolegliwosci... do czasu niestety:/ na poczatku 7 miesiaca pojawily sie te straszne zmiany nastrojow na poczatku jakies tam smutne dni i te sprawy ale teraz to jzu jest normalnie dramacjonesssssssssss ! dlatego skonczylam to opakowanie i dzis zaczynam yasmin :) zobaczymy czo to bedzie :) aaaaa noi mialam jeszcze problem z suchoscia... bardzo uciazliwe niestety:/

biore diane prawie 2 lata i estem bardzo zadowolona.cera poprawila mi sie(choc przed okresem miewam czasem wysyp tradziku-tak w ciagu reszty cyklu to pojedyncze pryszcze:)),cena rowniez jest moim zdaniem ok-ok 11zl.tylko co jakis czas pojawia sie okres(czasem kilka dni,czasem z 3 tyg.) kiedy jestem troche rozdrazniona,zmeczona,wszystko mnie nudzi,nie mam ochoty na seks,itp.ale mija i jest ok:)

Gość rybcia 24
a ja bralam diane i odstawilam po tygodniu:/fatalne byly prawdziwa bobmaa hormonalna;/zmienilam gina ostalam yasmin:)czuje sie lepieju po diane nawet bole w klatece piersiowej mialam po prostu tragedia;/nie trujcie sie tym,moja gin mowila ze sa przestarzale i niezbyt dobre buziaki

Gość mayaaa
dzieki za wszystkie odpowiedzi, tak jak sie spodziewałam sa i pozytywne i negatywne... a czy ktoras z was moze jeszcze polecic jakies tabletki ktore miałyby jednoczesnie działanie antykoncepcyjne i likwidowały tradzik??

Gość sosik
bralam diane ok 1.5 roku. Lekarze mowia ,ze powinno sie ja brac tylko ok 6 m-cy i to nie antykoncepcyjnie , ale leczniczo-tzn antyandrogennie. Lekarz ginekolog nie powinien tego przepisywac jako lek antykoncepcyjny.Diane stosowane jest w leczeniu hirsutyzmu(nadmierne owlosienie) i tradziku, skutek uboczny antykocepcja.. Nie biore jej juz 3 miesiac, od razu przy jej ostawieniu poszlam do dermatologa i moze dlatego ,ze sie zaczelam u niego leczyc, to moja twarza jest jako tako. W czasie brania tabletek cera poprawila mi sie bardzo. Nie pzrytylam, włosy bardziej sie pzretluszczaly , spadło libido i drastyczne humory sie pojawiły , tak ,ze siebie nie poznawalam . Ze skutkow somatycznych to dobzre ja tolerowalm. W USA stosowanie Diany jets zabronione ze wzgledu na tosycznosc.Ps- nie moza chodzicna solarium- potem nawet po wielu latach moga pojawic sie brunatne plamy na ciele.to tyle. Juz do Diany nie wrocila bym.

Gość neni
a ja chodzilam na solarium regularnie przy dianie i wszytsko bylo i jest ok :) a co do tabsow ktore dzialaja podobnie jak diane to po odstawieniu tych tabletek zaczynam brac tabsy tylko ze wzgledu na natykoncepcje i lekarz zaproponowal mi wlasnie yasmin ktore podobni wplywaja korzystnie na cere a nie maja takich ograniczen stosowania jak diane (ok 6-8 miesiecy) wlasnie zaczynam z yasmin, zobaczymy jak to bedzie:)

Gość sosik
no tak tylkoze lakarz dermatolog - i to juz jakieś dwa lata temu mi mówił, ze te plamy mogą wyjść nawet po wielu latach po odstawieniu Diany.Poza tym to nawet w ulotce jest napisane ,ze jest to mozliwe. Także ja bym nie ryzykowała.

Gość mayaaa
a jeszcze jakies tabletki wpływaja dobrze na cere oprócz diany? i yasmin, tak jak wyzej ktos wspomniał? a jasmin po jakim czasie wyleczy tradzik??

Gość neni
wiesz, nie mozna powiedziec ze np wyleczy tradzik w 2 miesiace :/ nawet z diane tak nie jest, to sprawa indywidualna niestety! w ulotce diane jest napisane ze rezultaty widac po ok 3 cyklach ale rownie dobrze mozesz zauwazyc poprawe po 2 albo po 6! ja stosowalam diane 8 miesiecy i dopiero po jakich 4 miechach widac bylo poprawe a na obecna chwile i tak nie jest idealnie choc napewno lepiej:)

Gość mayaaa
neni a jak przestałas stosowac diane to cera ci sie pogorszyła bardzo??

Gość neni
trudno powiedziec bo nie robilam przerwy po skonczeniu diane tylko odrazu po 7 dniowej przerwie zaczelam brac yasmin :) ale troche sie boje co bedzie bo dziewczyny pisza ze po odstawieniu diane znowu zaczely sie problemy z cera... :/ i to nawet tym ktore wczesniej nie mialy takich problemow :/ ale zobaczymy co bedzie, narazie sie nie martwie na zapas, zobacze jak to bedzie przy yasmin :) pozdrawiem :)