Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaaaadzia

po jakim czasie dziala tabletka

Polecane posty

Gość maaaaaaadzia

mam pytanko od dwoch tygodni biore tabletki yasmin i jest to moje pierwsze opakowanie. chcialam sie dowiedziec po jakim czasie mozna sie kochac bez dodatkowego zabezpieczenia. zg ory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Z tego co mowi moj gin tablrtka dziala odrazu... ja jednakze sie troche boje i narazie sie zabezpieczam... moze to niesluszne obawyale trudno

Gość ziutalnka
tak tabletki działaja juz od pierwszej ale tez sie bałam jak zaczynałam i prez piewrwsze opakowanie uzywalam jeszce gumek

Niby pisze ,że od razu ,ale ja pytałam mojej ginekolog i ta mi powiedziała ,że pierwszy miesiac nie jest taki bezpieczny i dopiero od 2 można :)

Gość kakusia....
moja ginka mi powiedziala, ze od pierwszego nie mam co sie martwic.tak tez z reszta jest napisane na ulotce.ja im ufam, to moj epierwsze opakowanie,a chyba przy 6 tabletce kochalam sie bez problemu,chcialam wczesniej ale nie bylo okazji.

Gość maaaaaaadzia
ja jestem prz 10 tabletce pierwsza wzielam pierwszego nia okresu ale jakos sie boje tak bez gumki i chcialam sie od was dowiedziec jak z wami bylo

Dziewczyny! Jeśli pierwszą tabletkę wzięłyście pierwszego dnia okresu to na pewno jesteście zabezpieczone od tego pierwszego dnia i nie trzeba już stosować żadnego innego zabezpieczenia. Przykro to mówić, ale jeśli którejś z Was ginekolog powiedział, że pierwszy miesiąc nie jest pewny i pełne zabezpieczenie dopiero od drugiego, to oznacza, że on sam nie wie co mówi i lepiej mieć do niego w ogóle ograniczone zaufanie. Kiedyś lekarze zalecali zaczynanie pigułek od 5 dnia cyklu i wtedy faktycznie pierwszy miesiąc był niepewny, ale teraz, kiedy już wiadomo, że można brać od pierwszego dnia i tak się bierze, to wiadomo także, że zabezpieczenie jest od początku. Bez sensu jest brać pigułki i jeszcze tak się stresować, żeby używać prezerwatyw, czy jakoś inaczej się zabezpieczać.

Gość kakusia....
zgadzam sie z Czajka. Sex w prezerwatywie to zadna przyjemnosc,a teraz mozecie naprawde korzystac z niego w pelni

Gość maaaaaaadzia
dzieki dziewczyny za rade, kamien z serca bo chlopak mi sie ne cierpliwi ze musi gume zakladac w wolalby bez