Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adios

Dzieci a rozwód rodziców

Polecane posty

Ja i mąż będziemy się rozowdzić..moja córka ma 3,5 roku i jest bardzo do mnie przywiązana..na razie zaakceptowałą fakt ze się wyprowadzamy do innego mieszkania..nawet sie juz nie moze doczekać..jednak trcohę się boję..jak wytłumaczyc jej tą całą sytuację?Jak ją traktowac żeby jak najmniej przeżyła to co się dzieje? i w końcu jak się zachowywac żeby zaakceptowała mojego nowego partnera?

jaki by nie był powód waszego rostania to w żadnym wypadku nie mów że tatuś ja nie kocha,moja mama mówiła bratu tak i to był błąd. Co do nowego partnera.....hmmmmm może byc trudno,dziecko może czuć się zazdrosne oraz będzie myślało że Twój nowy partner chce Ciebie jej zabrac to na ten temat rozmawiaj bardzo dużo. W kazdym razie nie zmuszaj jej by byli odrazu przyjaciółmi bo to moze przynieśc odwrotny efekt. Sory że się pytam ale czy Twój mąz ma kontakty z córką? jeśłi tak to czy sa one poprawne?

tak..nie będę mu zabraniała kontaków z nią..aczkolwiek..ich relacje nie są az tak ciepłe jak moje z nią..maz ma zbyt surowe podejście do wychowywania dzieci..wymuszanie szacunku siłą..to tez powód naszego rozstania..