Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perełka.

PAKUJEMY SIĘ DO PORODU

Polecane posty

Gość Perełka.

Co niezbędne? Proszę o szczegółową listę. Ile tyg wcześniej trzeba być przygotowaną?

Gość mloda mama
Witaj! Ja byłam spakowana juz w 35 tygodniu ciazy, bo moglo sie wszystko wydazyc. Ostatecznie synus przyszedl na swiat w 40. zabralam do szpitala (wymieniam tylko niezbedne rzeczy): -koszule rozpinane na guziki(idealne do karmienia piersia) -stanik dla matek karmiacych -wkladki laktacyjne -podomka -kapcie -laczki pod prysznic -sztucce i naczynia (talezyk+kubek) -reczniki 2 szt -reczniki papierowe -wklady poporodowe bella -majtki jednorazowe -kosmetyki - to wiadomo:) -pampersy -rzeczy dla dziecka -pieluchy tetrowe- tez byly potrzebne -recznik dla dziecka -kocyk -rozek Jak mi sie cos przypomni dopisze!

Gość Perełka.
bardzo dziękuję młoda mamo :) Już sobie wydrukowałam tę listę :)

Gość Perełka.
WOW! Super ! Wielkie dzięki! :)

Gość bardzo smieszne
a kiedy masz porod??

Gość Perełka.
jeszcze mam czas. Ale chcę być spakowana już teraz by nie szaleć później na ostatnią chwilę. Termin mam na 15 kwietnia

Gość bardzo smieszne
hehe-ja mam na 8 sierpnia -narazie czytam i zbieram info łatwego porodu zycze, zdrowego dzidziusia i zeby wszystko było ok:)!

Gość Perełka.
dziękuję bardzo :) Trzymam kciuki również za Ciebie - co do info i linków - dopiero zaczynam się za nie zabierać . Mnóstwo tego - a i jeszcze jakie zbieżne informacje czasem podają. Taka zielona jeszcze jestem ;)

Gość bardzo smieszne
tak to jest z nami "pierworodnymi"mamusiami:)

Gość Perełka.
tak:) Ale dzięki Bogu mamy to forum i liczę na życzliwość doświadczonych mam i ich podpowiedzi w niektórych kwestiach ;)

ja się spakowałam dzień przed porodem. Zabrałam dla siebie: cała dokumentacie z przegiegu ciązy(nie zapomnij czasem o tym) ,koszule rozpinaną-idalna do karmienia, wkładki laktacyjne,stanik,majtki,podkłady,2 ręczniki,kapcie,klapki pod prysznic,podomka,talerzyk+sztucce+kubeczek,kosmetyki . Dla dzidzi:ciuszki,pampersy,husteczki,pieluszki tetra,kosmetyki wszytskie dawał szpital

Gość to odważne czekać
do ostatniego dnia. Myślę, że warto o tym pomyśleć znacznie wcześniej. Na ostatnią chwilę polecam : napoje i czasopisma ;)

Gość kasiaka
proponuję również paczkę chleba chrupkiego, słonecznik łuskany i śliwki suszone- żeby szybko ruszyły jelita i nie było kłopotów z wypróżnianiem...niby nic a jednak często to problem