Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ciekawa

Jaka jest szansa na ZMIANĘ FIGURY PO CIĄŻY, ale na korzyść

Polecane posty

Gość bardzo ciekawa

a nie na odwrót? jak myślicie? czy jeśli moja mama jest cały czas bardzo szczupła to i ja taka będę? czy raczej należy patrzeć na sylwetkę babci? piszcie jeśli wiecie

Zależy od genów chyba. Są kobiety które zyskują po ciąży, np. te które przed ciążą miały chłopięcą figurę.

Gość bardzo ciekawa
A że np. zmieni się biust? i bedzie większy? możliwe?

Gość Ja jestem
po dwoch ciazach.Mam coreczke 3 letnia i 2,5 miesieczne bliznieta.W pierwszej ciazy przytylam 10kg,spadlo po ciazy baaaaardzo szybko,bylam chudziutka,szczuplejsza niz przed ciaza.A w drugiej ciazy z blizniakami przytylam 25kg,mialam brzuch-gigant.Jestem krotko po porodzie i prawie wszystko zgubilam.Biust wiekszy,ale jak skoncze karmic wroci do normy.Wiele zalezy od organizmu,genow.

Gość bardzo ciekawa
Ja jestem-----> dzięki za wypowiedź:) fajnie, że wypowiedziałaś się, bo jesteś jak najbardziej wiarygodną osobą - jesteś mamą:) a czy na swoim przykładzie możesz powiedzieć mi czy Twoja figura jest taka jak Twojej mamy czy raczej babci? bo to mnie najbardziej nuruje, podobno jest tak, ze geny dziedziczymy co drugie pokolenie czyli po dziadkach

Podobno znaczy tylko tyle co... podobno :) Ja mam figurę mojej mamy, a szkoda ;) Babcia miała bardzo kobiecą figurę, wąską talię, spore biodra i pełne uda, dłuuugie nogi aż po samą szyję ;) i duży biust. Ja i mama jesteśmy raczej szczupłe i mamy małe biusty. Wprawdzie podczas karmienia miałam dwa balony, ale to co fajne nie trwa wiecznie ;)

Gość bardzo ciekawa
No ja też mam figurę po mamie tylko czemu ten biust taki mikry? mama jest szczuplutka, ale ma biust 70DD, a ja takie niewielkie 70C więc może po ciąży coś się zmieni?:) jak sądzisz, eugleno?

Nie mam pojęcia :) Tyle biustów ile kobiet - jednym rosną podczas ciąży i zostają duże, innym biuty wracają do stanu sprzed ciąży albo nawet się zmniejszają. Głowa do góry - 70C to raczej mikro nie jest :) Zresztą punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, mam koleżankę która zazdrosci mi mojego małego biustu. Bo wciąż jej się wydaje że z dużym biustem nie można obcisłych ciuchów nosić, więc chodzi przygarbiona w luźnych szmatach. Ja na jej miejscu od razu wbiłabym się w super obcisły sweterek z dekoltem :) a ona narzeka.

Gość bardzo ciekawa
Dzięki za słowa pocieszenia, eugleno:) nie będę już marudzić:) może jeszcze ktoś napisze coś o swoich spostrzeżeniach

to zalerzy od Twojeje siły walki tzn zmiana całkowita diety oraz ćwiczenia a to wież mi działa cuda większe niż jakies specifiki kupowane w aptekach

Gość bardzo ciekawa
Tylko, że ja teraz pytam czysto teoretycznie:) bo ani nie jestem w ciąży ani jeszcze nigdy nie byłam:) zastanawiam się ile jest kobiet, które urodziły dziecko i teraz po ciąży są jeszcze bardziej zadowolone ze swojej figury niż przed :)

Mnie za to interesuje, ile mniej więcej traci się zaraz po porodzie na wadze. Kiedyś słyszłałam że ciąża \"waży\" ok 10 kg z wodami dziecikiem i łożyskiem. Czy to prawda ???

Gość to zależy
jeśli sammo dziecko potrafi ważyć ponad 5 kg.... Ale dziwi mnie, że nie ma tak wielkiego odzewu, jaki był niedawno na pobodny temat. Tam wszystkie laski 2 tygodnie po porodzie wchodziły w swoje stare dżinsy. Wszystkie twierdziły, ze sa zgrabne i żadna nie wazyła więcej niż 55 kg. :P

bosze, ja to chyba do figury sprzed ciąży wrócę chyba po roku a nie tydzień po porodzie :( . Już jestem +10 kg a jeszcze dwa miesiące :P . Na moje spodnie to nawet nie licze :D

Gość to zależy
Ja urodziłam 1,5 roku temu, a jeszcze mi zostało ok. 6 kg do zrzucenia. Ale żeby się nie łamac zamieniłam stare dżinsy na nowe (=większe) dżinsy i od razu mi lepiej. ;)

:D i bardzo dobry pomysł. Też tak zrobie :) a ile straciłaś bezpośrednio po porodzie ???

Gość to zależy
ok. 12 kg. Ale bardzo dużo przytyłam w ciąży. Niestety :(

Gość bardzo ciekawa
Dziewczyny, a powiedzcie jak to jest w Waszym przypadku - macie figury podobne do swoich mam czy babć? i czy wracacie do formy po ciąży podobnie jak Wasze mamy?

no moja mama jest szczupła, ja jak narazie mam wymiary podobne do niej (wiadomo jest troszkę większa) ale nie wiele :) . W ciąży zawsze wyglądała jak czołg, ale rok po porodzie figurka wracała , tylko piersi coraz większe. I mam nadzieje że tak zostanie u mnie :D

Gość bardzo ciekawa
Czyli ciążę znosiłaś podobnie jak Twoja mama zatem jest bardzo prawdopodobne, że jednak to do mam jesteśmy podobne fizycznie, a nie do babć. A mogę zapytać ile tak mniej więcej waży Twoja mama i ile ma wzrostu?

moja mama 169 waga 60 kilo. Także jak całkiem, całkiem Ja przed ciążą 163, 52 kilo

Gość bardzo ciekawa
A to rzeczywiście:) ciekawe jak to jest, bo ja też jestem niższa od mamy:o i widzę, że Ty też, a podobno ludzie ostatnio "urośli" w porównaniu do pokolenia przedwojennego. To Twoje pierwsze dziecko? synek czy córka?

Gość bardzo ciekawa
Czyli rozwiązanie za 2 miesiące:) gratuluję i zazdroszczę. Ja też mam nadzieję niedługo zajść w ciążę. W ogóle to fajny topik, chętnie sobie poczytam:) a ile masz jeśli mogę spytać?

Kurczę, ciekawe jak bezpośrednio po porodzie można stracić 12 kg!??? To chyba bzdet. Ja traciłam po 5 kg ( a dzieci ważyły 4 kg i 3,5 kg) do tego wody (około 1 kg) i łożysko ( około 0,5 kg) resztę traci się dopiero póżniej, macica się kurczy i maleje, zmniejsza się ilość krwi w organiźmie, traci się tłuszczyk jak się karmi itp. Przeciętny przyrost wagi w ciąży Dziecko 3,5 kg Łożysko 0,7 kg Płyn owodniowy 0,9 kg Dodatkowa krew 2.0 kg Piersi 0,5 kg Macica 1,0 kg Zatrzymana woda 2,0 kg Tłuszcz 3,5 kg Razem 14,1 kg

przytyłam 20 kilo. Po porodzie zeszło 5, zostało 15, po 4,5 miesiąca zeszło wszystko, ale figura się zmieniła, więc mam jeszcze z 5 kilo do zrzutki. Zaznaczam, że się nie odchudzałam.

Gość bardzo ciekawa
Rafinko, a możesz napisac jak to było w Twoim przypadku? przechodziłaś ciążę podobnie jak Twoja mama? i jak powrót do figury sprzed ciąży? jesteś bardziej zadowolona ze swojego wyglądu teraz?

Gość bardzo ciekawa
Dziewczyny, jeśli to dla Was nie problem to piszcie ile macie lat i ile miałyście lat, gdy rodziłyście dzieciaczki:)

pierwsze dziecko - 22 lata przytyłam 16 kg . Po porodzie spadło 5 - mówię kurcze, dziecko ponad 4 i co, to wszystko? Potem spadło jeszcze 3 i koniec!!! 5 miesięcy ani drgnęło!Z 80 zrobiło się 72 kg. I jeszcze brzuch miałam wielki. Wkurzyłam się w momencie, jak pani w sklepie zaczęła mi wybierać rajstopy takie wielkie, żeby dzidziusia nie uciskały! Wyobrażasz sobie? To ja do niej, że dzidziuś przed sklepem śpi w wózku. Ale takiego policzka nie mogłam przeżyć i drastycznie ograniczyłam żarcie, 2 tygodnie nic, a potem jak zaczęło lecieć to w dwa miesiące zjechałam do 54 kg! Latanie za dzidzią też swoje zrobiło. Przy drugim - 35 lat przytyłam 12 kg, 5 spadło po porodzie, a potem po kilogramie na tydzień średnio. Przed porodem ważyła m też 80 a teraz 69 kg. Czyli załą ciążę zwaliłąm bez problemu. Ale teraz karmiłam piersią, może to faktycznie pomaga, bo cały czas jadłam bez opamiętania.

Ja przytyłam w ciąży 16 kilo, z czego 3 juz w pierwszych 6 tygodniach:( Do wagi wróciłam po 8 tygodniach od porodu...teraz cały czas chudnę i ważę już mniej niż przed ciąża..karmię piersią, ale żarłok jestem i nie mam zadnej diety...jeśli natomiast chodzi o figure, to pracuję nad tym...ale ciężko mi wrócić do dawnej sylwetki i jak obecna metoda nie pomoze to rezygnuję:P