Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniechah

co miesiąc do ginekologa?

Polecane posty

Gość agniechah

Zamierzam zacząć stosować tabletki. Mam jednak pytanie natury formalnej - czy skoro one są na receptę i opakowanie wystarcza tylko na miesiąc, to co miesiąc trzeba biegac do ginekologa po kolejną receptę?

Gość misia traktorzystka
e , to się dostaje receptę na więcej opakowań albo idzie się tylko po receptę , za darmo

Gość agniechah
dzięki wielkie za odpowiedz

Gość cytrynnka
Możesz też poprosić przez tel. aby zostawił ci receptę w recepcji,rejestracji.Zalezy jakie są układy...

Gość nie wiem czy tak wszędzie możn
Ja poszłam z opakowaniem po tabletkach do lekarza ogólnego, on wpisał mnie w kartotekę i teraz wystarczy, że pójdę do pielęgniarki i ona wypisuje mi receptę.

Gość mala rada
recepte na tabl. anty. mozena dostac na polroczna kuracje. Nie trzeba od razu kupic 6 opakowan tabl. apteka za kazdym razem wystawia kopie recepty, zmniejszajac liczbe opakowan i liczbe kupionych pzdr:)

Gość niestety już nie
apteka nie prowadzi tzw. odpisów recepty i to już od dłuższego czasu.

Gość kakusia....
nie wiem skad masz takie informacje,ale u mnie odpisuja bez problemu,nawet jak zgubilam ten odpis,i poszlam po drugi to tez nie robili trudnosci

zazwyczaj mozna to zalatwic na telefon, recepta do odebrania w rejestracji

Gość zuzia lalka nieduza
Ja na jednej recepcie jade nawet poł roku:) Biore zawsze na 3 opakowania i przez poł roku chodze z ta samą receptą do apteki. Nigdy nie robiono mi problemów:)

Gość paaooollkka
a to ile jest wazna recepta bo ja bylam pewna ze miesiac???czyli moge isc do ginekologa i on mi przepisze na recepcie np 4 opakowania?????

Gość Angeliq
Moja lekarka wypisuje mi 6 reept bez daty. Ja wpisuje odpowiednia date i juź.

Ja dostałam recepte na 6 miesięcy i udałam się do apteki gdzie pani wsadziła moją recepte do koszyczka sprzedając mi tylko jedno opakowanie, a w ciągu miesiąca mam wykupić drugie;) Mam przyjść z dowodem osobistym i już;)

ja dostaje recepte na 3 ide do apteki oddaje ja aptekarka sprzedaje mi jedno i daje taka karteczke ile mi jeszcze zostalo, co miesiac chodze z karteczka i co miesiac zmienia cyferke na jedna mniej:P

ja chodze do Ginekologa przewaznie co 4 miesiace - bo mam zwykle 2 recepyty po 2 opakowania, ew zawsze mozna zajsc do rodzinnego :)

Gość mala rada
Apteka prowadzi odpis recept, jestem tego 100% pewna. A telefonicznie, hmm zalezy od lekarza, gdyz niestety NFZ od nowego roku wprowadzil obowiazek " pokazania sie" lekarzowi, wiec niestety nie kazdej uda sie zalatwic recepte telefonicznie, i odebrac ja np. w rejestracji... Pzdr:)

Gość ja biorę tabletki
Do Pani powyżej to w takim razie jak Twoim zdaniem mamy się zabezpieczać?? Przy stosowaniu plastrów istnieje ryzyko odklejenia. Stosując wkładkę nie ma również stuprocentowej pewności. Ja pochodzę z metody kalendarzyka, a moja siostra z prezerwatywy. Co Ty na to?? Mam narzeczonego, nie planujemy brać ślubu, ponieważ nas na niego nie stać, mamy unikać współżycia, bo istnieje prawdopodobieństwo, że kiedyś będę bezpłodna?? Puknij się w czoło, zanim napiszesz podobne głupoty.

Niektórzy biorą tabletki z powodów innych niż zwykłe zabezpieczenie czy ładna cera i duży biust:o A poza tym każdy ma prawo wyboru...

Gość mala rada
do eep: skoro dla Ciebie to trucie organizmu, w porzadku, nikt nie zmusza do zazywania tabsow, najlepiej zostawic to dla samej siebie. Kazda z nas decydujac sie na tabl. anty. wie co robi, wiec osobiscie, dziekuje, ale rad nie potrzebuje...

Ja biore tabletki : to chyba twoi rodzice nie wiedzieli jak sie uzywa gumki bo jak im pekla to tak twoja siostra powstala i nie ma czegos takiego ze gumka przesiaknie...a jesli jej nie sprwdzili to do kogo masz prestensje ?? a ja znam kobiety ktore przy tab anty tez maja bobasa wiec moja droga 100% to wstrzmiezliwosc a nie tab anty !!! kazda metoda jest zawodna i nigdy nie bedziesz miec pewnosci bo wiele razy slysze jaaaaaa ? ciagle zabezpieczona i w ciazy ???

Kazdy ma prawo do wlasnego wyboru i nie nalezy tego krytykowac bo to ta osoba bedzie ponosic skutki.

Gość kinga2
hej nie musisz latac co miesiąc recepta jest na 3 opakowania lub6 ale mnie jeszcze tej drugiej nie wypisał bo to lekarz rodzinny iraczej co 3 miechy musze go odwiedzać pozdro

Gość maartenka
coś mi się wydaje mało prawdopodobne by przy przestrzeganiu pory przyjmowania tabletek, szczególnie w pierwszym tygodniu nowego opakowania, kobieta zaszła w ciążę; i wtedy właśnie jest pytanie: ja? przeciez biorę tabletki...