Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loudersica

Zapalenie piersi-prosze o pomoc!!!

Polecane posty

Gość loudersica

Okropnie bola mnie brodawki podczas karmienia.Mysle ze to moze byc zapalenie piersi,ale nioe mam goraczki.Moze to jeszcze za wczesnie bo ten bol mam od wczorej.Co robic??Potrzebuje wasze rady.

Spróbuj tej maści- BEPANTHEN. Podobno jest skuteczna.

Gość w szpitalu
w którym rodziłam połozne zalecały smarowanie brodawek swoim mlekiem,Twój dzidziuś może źle łapie pierś ,mocno ściska i stad ten ból,ja tez tak miałam,nawet krew sie pojawiała:( ale to trwało kilka dni,później dziecko ładnie ssało a piersi szybko sie wygoiły:)

Przy zapaleniu piersi nie bola sutki tylko cala piers i az promienieje do ramienia. Piers jest bardzo twarda i czula na dotyk. Dodatkowo wysoka goraczka i dreszcze. Mialam

Gość przejdzie

nie masz zapalenia piersi, to pewne. Ale od popękanych brodawek do zapalenia całkiem blisko. Musisz podgoić brodawki, nawet kosztem odciągania mleka laktatorem. Smaruj taką maścią PureLan 100. Pomocne też są nakładki. Boli tak samo, ale dziecko nie kaleczy piersi i jest mniejsze ryzyko infekcji. Dobrze też pochodzić po domu z gołymi cyckami dosłownie ;) Powietrze dobrze goi. Ja od popękanych brodawek dostałam zapalenia. Nie życze nikomu.