Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 to juz wkr贸tce

zawiadomienie sms

Polecane posty

Go艣膰 to juz wkr贸tce

czy wypada wys艂ac zawiadomienie o slubie sms? jesli tak to jak to 艂adnie napisac?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mlodzik
Wyslij lepiej jakies ladne zaproszenie , i nie rob se swstydu!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to juz wkr贸tce
ale to nie chodzi o zapraszanie!!! Tylko o zawiadomienie o 艣lubie!! JAsne, 偶e zaprosze艅 nie wysy艂a sie sms!!! Zaproszenia zawozimy osobiscie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Atomowa_Betty
nie rob jaj kup zawiadomienia :/. co to w ogole za pomysl...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pogodynka
Ja to bym si臋 zwyczajnie pogniewala. Je艣li masz w ten spos贸b informowa膰, daruj sobie. To b臋dzie lepsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gbc
zawiadomienia wysy艂a si臋 poczt膮, zwyk艂a, normaln膮:o i najcz臋艣ceij maj膮 styl podobny do zaprosze艅. podobnie jak zreszt膮 niekt贸re zaproszenia (nie wszytskich jeste艣 w stanie "objecha膰"). lepiej juz w og贸le nie zawiadamiac ni偶 robi膰 to esk膮 :o bo to 偶adne zwaiadomienie :P jest to conajmniej nieeleganckie :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ehhhhha
ej nie krzyczcie tak na ni膮! Ja te偶 omin臋艂am w niekt贸rych przypadkach form臋 pisemnego zaproszenia. ot贸偶 mam kilka os贸b (w dw贸ch przypadkach 2 rodziny) mieszkaj膮cych za granic膮. 艢lub pod koniec roku, znamy date ale nie ustalili艣my godziny. Bardzo bym chcia艂a aby wszyscy mogli by膰 na weselu stad osoby z zagranicy poinformowa艂am telefonicznie...po prostu 偶eby nie mieli problem贸w z urlopem, dojazdem itd. oczywi艣cie zapewni艂am 偶e kiedy bed臋 zna艂a szczeg贸艂y wy艣l臋 zaproszenia. S膮 wyj膮tki od tej regu艂y z czysto praktycznych zwgl臋d贸w, wi臋c nie oburzajcie si臋 tak. oweszem - sms to mo偶e zbyt lekcewa偶膮ca ale niekt贸rych telefonicznie po prostu trzeba by艂o powiadomi膰. I wiecie co? te osoby bardzo si臋 ucieszy艂y 偶e w por臋 ichc inrofmuj臋, bo same przyzna艂y, 偶e 2 miesi膮ce przed planowanym terminem 艣lubu nie za艂atwi艂yby urlop贸w.

Udost臋pnij ten post

kup poprostu zawiadomienie.Oka偶 tej osobie szacunek,wiesz mi jak by kto艣 wys艂a艂 nie wazne czy to by艂o by zawiadomienie czy zaproszenie sms to by,m nie posz艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uprzedzenie o weselu
a zaproszenie na wesele to 2 r贸偶ne rzeczy. Uprzedzi膰 telefonicznie mo偶esz, ale sms? Natomiast samo zaproszenie to raczej opdada inna forma ni偶 pisemna. Nie chodzi tu o sam膮 tradycj臋 ale te偶 o szacunek dla zaproszonych. Sms em to mo偶esz kumpla na piwo zaprosi膰, ale nie go艣ci na 艣lub.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to juz wkr贸tce
Dzieki za odpowiedzi Odechcia艂o mi sie tego ca艂ego 艣lubu tak mi艂o tu komentujecie to, 偶e zada艂am tylko pytanie. A podobno kto pyta nie b艂膮dzi....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ros贸艂 z kury
Nie zra偶aj si臋 :) Nie , nie za bardzo wypada , lepiej zr贸b to bardziej tradycjonalnie :) Mnie jedna kole偶anka wys艂a艂a zawiadomienie , druga zaprosi艂a mnie na 艣lub (sam 艣lub) w mailu. Ja si臋 tam nie obrazi艂am , mi艂o mi by艂o , 偶e o mnie pomy艣la艂a , ale znam osoby , kt贸re by si臋 poczu艂y dotkni臋te :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o matko o co wam chodzi
jak si臋 rzucili na dziewczyne! zyjemy w koncu w XXI wieku, tak, czy nie?! kurde jak ja nie cierpie tych wszystkich matek polek "budujmy patriotyzm i g艂o艣my zasady pseudomoralno艣ci"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sloneczko80
moja kolezanka chciala sie dobrze zachowac i przed wlasnym slubem rozoslala poczta kilka zawiadomien. niestety jedna z par ktora dostala zawiadomienie potraktowala to jako zaproszenie i zjawili sie na weselu i byl problem, bo nie bylo dla nich miejsca. Jak sformulowac zawiadomienie aby ktos nie potraktowal jako zaproszenie??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 echhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Kolega z klasy wpad艂 ze swoj膮 dziewczyn膮 w wieku 20 lat. By艂a w 6 miesi膮cu jak brali 艣lub. Zaproszenie wys艂a艂 nam (klasie i znajomym) smsem. I co mam si臋 napuszy膰 jak jaka艣 stara kwoka i obrazi膰, 偶e zawiadomi艂 nas o tym w ten spos贸b, zamiast wyda膰 2 z艂 na ka偶de zaproszenie, cho膰 ka偶da z艂ot贸wka by艂a im potrzebna bo dzidzia w drodze... No bez jaj! Chyba niekt贸rym tu w g艂owach si臋 poprzewraca艂o, skoro my艣l膮 偶e wszystko musi by膰 formalne i zapi臋te na ostatni guzik. 呕ycie p艂ata r贸偶ne figle. Wi臋c moim zdaniem, je艣li to ma by膰 zawiadomienie os贸b 艣rednio Ci bliskich, ale mile widzianych na 艣lubie to tak, nie ma problemu, wy艣lij zawiadomienie smsem. Stare cioty mo偶e i si臋 obra偶膮, normalni ludzie zrozumiej膮 i odbior膮 to normalnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 faza
oj ale jeste艣cie formali艣ci, to czy pasuje powiadomi膰 sms'em zale偶y od tego, kogo si臋 powiadamia... wiadomo 偶e ciotki klotki nie pasuje, ale znajomych czemu nie... m贸j kumpel z czas贸w studenckich przys艂a艂 mi smska z tekstem "wtedy i wtedy w ko艣ciele takim o tej godzinie bior臋 艣lub, serdecznie zapraszam", by艂o mi mi艂o 偶e pami臋ta艂 i da艂 zna膰 po tych paru latach niewidzenia si臋, forma powiadomienia nie mia艂a 偶adnego znaczenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to juz wkr贸tce
dzi臋ki za s艂owa otuchy :) Ja mia艂am w艂a艣nie na mysli znajomych ze studi贸w, z kt贸rymi utzrymuje tylko konktakt przez sms i nawet nie mam adres贸w. Wiem, 偶e ciotki by sie 艣miertelnie poobra偶a艂y! Dzi臋ki raz jeszcze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cizia27
No je艣li chodzi o znajomych z uczelni, a w dodatku nie posiadasz ich adres贸w, to owszem. My艣la艂am, 偶e planujesz zaprosi膰 w ten spos贸b w艂a艣nie ciotki - klotki i te inne okazy.

Udost臋pnij ten post

Przecie偶 to prowokacja, nie wierz臋, 偶e komu艣 mo偶e przyj艣膰 do g艂owy zaproszenie na 艣lub przez sms-a.

Udost臋pnij ten post

To pytanie w stylu: czy mo偶na przyj艣膰 w jeansach na 艣lub b臋d膮c 艣wiadkiem, albo czy wypada zaprosi膰 samego brata na 艣lub a jego 偶one pomin膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rosol z kury
pieprzysz balbina , znajomych imprezowiczow ze studiow wypada zaprosic smsem , przeciez to mlodzi , weseli ludzie , do tego rozumiejacy , ze wszystko kosztuje. To wlasnie raczej daje mile uczucie , ze pamietali , choc sie czlowiek tego nie spodziewal , a nie jeszcze fochy stroic , bo nie na eleganckim zaproszeniu , tylko smsem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uprzedzenie o weselu
no to w tym 艣wietle : moim zdaniem- znajomych jasne 偶e mo偶esz tak zaprosi膰, tyle偶e rodziny wydae mi si臋 偶e smsem nie wypada- ale znajomych- nie widze nic przeciwko- chyba 偶e obracasz si臋 w kr臋gu tzw. "膮 i 臋". Poprzednio pisa艂am 偶e nie wypada bo my艣la艂am 偶e chodzi Ci o rodzine pt. ciotki klotki. sory

Udost臋pnij ten post