Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy nadal jesteście za

Do zwolenników aborcji

Polecane posty

Gość NIE USUNEŁAM
tez mam ciezka sytuacje tez chcieli mnie z chaty wyrzucac tez mam malutko pieniedzy w sumie wcale bo jestem na utrzymaniu rodziców (mam 18lat) tez swiat mi sie zawalił tez mi ciezko tez niechciałam ciazy, dziecka tez mam szkołe tez juz z chłopakiem niejestem tez myslałam ze niepokocham tego dziecka tez mam swoje zycie życie które niebyłoby tak kolorowe gdybym wtedy usuneła, albo teraz dowiedziała sie ze dziecku cos zagraza bo pokochałam całym sercem dlatego ze sama je stworzyłam i dałam mu życie i pokazałam ze jestem dorosła skoro byłam dorosła jak uprawialam seks tak teraz musze byc i jestem dorosła zeby dac se rade a nie uciekac jak tchórz z głowa schowana w piasek a nogami rozłozonymi na fotelu ginekologicznym czekaja na aborcje, bo najlepiej sie pozbyc "problemu" który sami sobie zgotowalisli !! a zreszta jak mozna nazwac własne dziecko problemem !!?? zapomniała matka jak płodem była... http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3142186 miłej lektury zachecam do sciagniecia flimu z aborcji moze on ruszy cos w waszych szarych komórkach pozdrawiam :):):)

PO PIERWSZE:SERCE I NARZADY WEWNETRZNE ROZWIJAJA SIE JUZ W 3 TYGODNIU CIAZY JESLI KTOS Z WAS NA BIOLOGIE NIE CHODZIL!!! PO DRUGIE:KTO JEST TAK POJEBANY ZEBY PISSAC,ZE ABORCAJ JEST LEPSZA NIZ ADOPCJA!!!! TAK MYSLI CHYBA JAKAS EGOISTKA,KTORA MARTWI SIE TYLKO O SWOJA DUPE I O TO CZY PO ODDANIU DO ADOPCJI NIE BEDZIE JEJ PRZYKRO..RZECZYWISCIE LEPIEJ ZABIC DZIECKO NIZ ZAPEWNIC MU ZYCIE U KOGOS INNEGO. MOJA MATKA BIOLOGICZNA WYRZEKLA SIE PRAW RODZICIELSKICH PO URODZENIU MNIE ZA CO BARDZO JEJ DZIEKUJE.NIE WYBRALA MORDERSTWA WYGODNEGO DLA SIEBIE DZIEKI CZEMU MAM WSPANIALYCH RODZICOW I UDANE ZYCIE!

WSZYSTKIM PANIOM PRAKTYKUJACYM RADZE ZA KAZDYM RAZEM GDY PRZYSTEPUJA DO AKTU WSPOLZYCIA POMYSLEC O ZABEZPIECZENIU I O TYM,ZE ZAWSZE JEST MOZLIWOSC ZAJSCIA W CIAZE.UWAZAM ,ZE SEKS JEST TO \'ZABAWA\" DLA LUDZI ODPOWIEDZIALNYCH!

Gość a jak ktoś
nie chce mieć dzieci ? W OGÓLE ma się całe życie wyrzekać tej bliskości z drugą osobą ? jasne, będzie się całe życie zabezpieczał, ale może się nie udać ;) przede wszystkim wolność wyboru!

Gość NIE USUNEŁAM
to żyj w celibacie !!!!!! albo skoro jestes pewna ze niebedziesz chciała miec nigdy dzieci to co to za proble podac sie zabiegowi usuniecia płodniosci !! jesli jestes pewna ze niechcesz dzieci to przeciez zaden problem !! ale chyba niechcesz tego zrobic bo sama niejestes pewna ze tak dokonca niecchesz !! co swiadczy o kompletym braku odpowiedzialnosci i niewiedzeniu czego sie chce !! tyle !! papa pozdro

no wlasnie jeseli nie chce miec dzieci to niech sie wysterilizuje;)wogole co to za pytanie...jak napisalam wyzej czlowiek,ktory wspolzyje z druga osoba musi sobie zdawac sprawe,ze tak jestesmy skonstruowani,ze od wspolzycia moze byc bobo.wiec albo podejmuje ryzyko,ze w razie wypadki urodzi i wychowa albo odda do adopcji.proste!a jesli bardzo sie boi to niech uzywa i tabletek i glubulek gumki a do tego niech facet konczy na zewnatrz!szansa zerowa,ze zajdzie w ciaze!

no wlasnie jeseli nie chce miec dzieci to niech sie wysterilizuje;)wogole co to za pytanie...jak napisalam wyzej czlowiek,ktory wspolzyje z druga osoba musi sobie zdawac sprawe,ze tak jestesmy skonstruowani,ze od wspolzycia moze byc bobo.wiec albo podejmuje ryzyko,ze w razie wypadki urodzi i wychowa albo odda do adopcji.proste!a jesli bardzo sie boi to niech uzywa i tabletek i glubulek gumki a do tego niech facet konczy na zewnatrz!szansa zerowa,ze zajdzie w ciaze!

Gość pa pa
pozdro :P na szczęście są ludzie, któzy myslą normalnie i pomagają w usunięciu niechcianych ciąż.

widze,ze zyjesz w swiece zupelnej degeneracji wartosci skoro morderstwo jest dla Ciebie mysleniem \"normalnym\". pozdrawiam i zycze powrotu do wlasciwej\"normalnosci\"

Gość mariusz1.2.43.
kurwa wolne prawo wyboru by chciała !!!!!!!! a to dziecko jakie ma prawo kurwa jakie !!!!!! żadne bo jego matka jak niewie gdzie dupe pakuje i jak uniknac ciazy, czyli kurwa brak odpowiedzialnosci co swiadczy o tym ze na seks niedojrzałas !!!!!!!!!!! najlepiej usuna i koniec bo tak bys zrobiła, po cichu tak zeby nikt niewidział !!!!!! kurwa prawa wyboru jej sie zachiało !!!!! masz racje prawo wyboru dla każdego nawet dla tego dziecka które krzyczy NIE ZABIJAJ !!!!!!!! zapomniała twoja mama ze kiedys tez płodem była.... kurwa brak mi słów na takie puste SZAMT !! które uzywaja dupy a nie rozumu !! twoja mataka powinna cie usunac kupe lat temu moze takie szmaty by sie nieuridziły !! troche szacunku dupodajko !! p.s. kolezanka ma racje PODDAJ SIE ZABIEGOWI !! bóg powinien ci odebrac płodnosc wtedy kiedy bedziesz chciała z całego serca dziecka i to kurwa byłaby twoja kara i życze ci tego płytka szmato !!

czym rozni sie postawa matki ,ktora pozwala na potraktowanie swego nienarodzonego dziecka w sposob widoczny na fotografiach zamieszczonych przez zalozycielke topicu od matki,ktora w sposob rownie bestjalski zabija dzieci i chowa w beczkach po ogorkach?niczym!ot co. dzieki Bogu,ze moja biologiczna matka podjela decyzje mieszczaca sie w normach etycznych.Gdy spogladam na te zdjecia to az ciarki po plecach mi przechodza gdy pomysle,ze to moglbym byc ja...

czym rozni sie postawa matki ,ktora pozwala na potraktowanie swego nienarodzonego dziecka w sposob widoczny na fotografiach zamieszczonych przez zalozycielke topicu od matki,ktora w sposob rownie bestjalski zabija dzieci i chowa w beczkach po ogorkach?niczym!ot co. dzieki Bogu,ze moja biologiczna matka podjela decyzje mieszczaca sie w normach etycznych.Gdy spogladam na te zdjecia to az ciarki po plecach mi przechodza gdy pomysle,ze to moglbym byc ja...

A gdybyś została brutalnie zgwałcona, pobita, zmieszana z błotem i potraktowana jak najgorsza z istot? I gdyby się okazało, że jesteś w ciąży? Nie zastanawaiałabyś się nad aborcją? Myślę, że aborcaja powinna być dostępna tylko w określonych sytuacjach, czyli tak jak jest teraz dopuszczalan przez polskie prawo. Kobieta powinna mieć prawo wyboru i zadecydowania co dalej. Niestety polskie prawo jakie jest każdy wie i bardzo często (w przypadku gdzy kobieta zostanie zgwałcona, bądź ciąża poważnie zagraża jej zdrowiu) nie jest nadal to możliwe. Natomiast wydaje mi się, że nie powinno się dopuścić aborcji, jeżeli same i bez przymuszenia zdecydowałyśmy się z kimś przespać. W jakiś sposób powinniśmy odpowiadać za swoje czyny.

Gość żeby wszystko było jasne
Możecie podsyłać zdjęcia, filmy obejrzę a i tak nie uwierzę:P Usuwany embrion ma tylko kilka milimetrów, mieści się w zaciśniętej pięsci. Żeby wszystko było jasne może i organy się wykształcają, może i rośnie, ale nawet jeśli ma jakiś zalążek mózgu, to nie ma w nim żadnych reakcji czuciowych! Takimi głupimi stwierdzeniami próbujecie podważyć opinię specjalistów i tylko wychodzicie na nic nie wiedzące idiotki!! Wieloletnie badania udowodniły, że usuwany embrion zupełnie nie odczuwa bólu. Proszę o odpowiedź na poniższe pytanie. Jesteście za aborcją kiedy kobieta została zgwałcona?? Ciąża zagraża jej zdrowiu lub życiu?? albo jeśli stwierdzono ciężkie wady rozwojowe płodu??

Gość onaa
do verus - sterylizacja jest w polsce nielegalna i kosztuje wiecej niz zabieg usuniecia ciazy. Poza tym jesli moja antykoncepcja zawiedzie to usunę i na szczęście żadne sfrustrowane krzykacze takie jak wy mi w tym nie przeszkodza :)

Gość przeciw i za
no właśnie... kurcze ta nagonka na aborcję powoduje efekt odwrotny do zamierzonego... przecież to jest nie do udowodnienia czy ktoś usuwa ciążę czy nie? bo niby kto to ma zgłosić? lekarz, który zarabia, czy kobieta która chciała to zrobić? bez sensu... zajmijcie się lepiej ...promocją macierzyństwa... pomocą do rodzin i edukacją seksualną- to moim zdaniem klucz do wyeliminowania aborcji... a nie- mówienie kobiecie której się świat na głowę wali- że jest morderczynią! to na 100% żadnej zdesperowanej nie przekona ani nie odstraszy... z jednej strony mamy być ciągle piękne, młode, z wąską cipką i płaskim brzuszkiem, mamy pracować jak faceci po 16 godzin bez ulg... wieczoru spędzać w nocnych klubach... być zawsze dyspozycyjne... zawsze zadbane... ludzie zastanówcie się jaki model życia promujecie... młoda kobieta, której taki obaza wtłacza się w głowę od dzieciństwa- nic dziwnego że ciążę traktuje jak dopust Boży... i wcale się nie dziwię, że myśli o aborcji... czas zmienić podejście... zamiast marnować energię na wyzwiska... wszyscy razem możemy to zrobić!

Gość abecadło z pieca spadłooo
do onaa dziewczyno piszesz tak jakbys niemiała rozumu, piszesz beztrosko, piszesz bez sesu i bez zastanowienia i uwierz mi bedziesz bardzo w zyciu cierpiec !! piszesz o tym z duma zajede to usune !!! naprawde bedziesz cierpiec jak nie teraz to za jakis czas !! wiem ze jest sprawiedliwosc na ty swieceie !! i nie tylko na tym !! współczuje ci podejscia do zycia naprawde jestes wrakiem człowieka w sumie juz cierpisz tylko jeszcze o tym niewiesz, jestes strasznie uboga w swoja wiarwe rozum moralnosc i w to ze jestes czlowiekiem !! zycze jak najlepiej chodz wiem ze w twojej sytuacji juz lepiej niebedzie skoro zabicie dziecka jest dla ciebie niczym !!

Gość Zajmijcie się sobą
Niczego w życiu nie pragnę tak bardzo jak tego, żeby nie mieć dzieci. Jestem dorosłą kobietą, mam stałego partnera, od wielu lat dbam o zabezpieczenie. Przez ostatnie 12 lat praktycznie brłam tabletki antykoncepcyjne, dzieci mieć nie chcę. W przyszłym tygodniu będę miała zakładaną spiralę, spirala jest droga, a ginekolog, który mi ją założy najlepszy w mieście. Przez pół roku odkładałam pieniądze by móc sobie na to pozwolić. Myślę, że kobieta, która jest pewna tego, że nie chce dzieci nie wpadnie, bo zrobi wszystko by do tego nie dopuścić. Trudno mi dyskutować o aborcji, bo sama nigdy jej nie dokonałam, ufam mojej wieloletniej wiedzy jaką nabyłam stosując środki antykoncepcyjne. Ale... jestem za wyborem kobiety, pozwalam innym żyć tak jak chcą. Nikogo nie osądzam, bo sama miałam w rodzinie podobny przypadek. Moja dalsza kuzynka zaszła w ciążę w wieku 17 lat, ciąża była efektem gwałtu. Dziewczyna usunęła ciązę, od tego momentu minęło wiele lat, a ona tego nie żałuje i ma teraz własne dzieci. Jedyne na co namawiałabym kobiety, to przemyślana decyzja w sprawie antykoncepcji, kobieta, która się nie zabezpieczyła, bo liczyła, że facet to zrobi jest dla mnie nieodpowiedzialna i po części wspólwinna, nie twierdzę, że dziecko powinno być jej karą, ale powinniśmy najpierw pomyśleć a potem zrobić. Nawet umiejętnie stosowana prezerwatywa chroni przed ciążą.

Oczywiscie ,ze gwalt lub zagrozenie zycia matki moga byc odejsciem od reguly.jednakze w dalszym ciagu bronie tego zdania,ze babka,ktora swiadomie uprawia seks powinna albo sie porzadnie zabezpieczyc albo urodzic! kurwa mac!sama jestem\"niechcianym dzieckiem\",bylam w domu dziecka ale zyje i za to zycie dziekuje! do kolezanki wyzej:czy kobieta,ktora ie rodzila moze miec zalozona spirale?

Gość Zajmijcie się sobą
Kiedyś nie zalecano kobietom, które nie rodziły zakładania spirali, ale oczywiście ona gdyby tylko chciała mogła to zrobić, biorąc za siebie odpowiedzialność. Teraz na rynku pojawiły się spirale dla kobiet, które nie rodziły, a planują kiedyś to robić.

Gość pzreciw i za
każde zabezpieczenie może zawieść :) ja jestem tego zywym przykłądem... ciąży nie usunęłam... mogę dać świadectwo, że poddanie się losowi, się opłaca... mnie to wyszło na dobre... ale "swoje" przeżyłąm... otóż u mnie odpadają hormony... organizm warjuje... zawsze obserwowałam swój organizm... unikając współżycia w dni najbardziej płodne, zawsze używaliśmy prezerwatyw... no i na wszelki wypadek zawsze leżał Postinor w szawce... no penego dnia... kochaliśmy się... właściwie ostatni dzień okresu... numer był dość ostry i prezerwatywa pękła... ponieważ po postinorze przeżywałam już raz męczarnie... dzień należał niby do tych bezpiecznych i dodatkowo pęknięcie było niewielkie- nic na niebe i ziemi nie wskazywało na możliwość zajścia w ciążę... nie wzięłam .... i pomyliłąm się... zaszłąm w ciążę... rozważałam różne rozwiązania w tym aborcję... ale podjęłam wyzwanie...

Gość pzreciw i za
natomiast rozumiem osoby, które nie maja tyle siły w sobie aby sobie poradzić... nikt kto tego nie przeżył... nie zrozumie... co dzieje się w głowie kobiety... której życie przewraca się do góry nogami