Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowy tu

badanie nasienia

Polecane posty

Gość nowy tu

czy ktoś wie coś na temat asthenozoospermii i teretozoospermii. niestety takie są wyniki badania nasienia. czy to jest wyleczalne? jak to się leczy? proszę pomóżcie

Gość nowy tu
naprawdę nic nie wiecie :(

Gość nowy tu
tak to wiem, ale wyskakują mi regułki. ja wiem że to jest słaba ruchliwość plemników i kiepskie plemniki. ale ja potrzebuję informacji czy to się leczy, jak się leczy, jakie są koszty i czy wogóle to się leczy. może miał ktoś taki sam problem, może wyleczył się i ma teraz zdrowego dzieciaczka. proszę pomóżcie, bo do wizytu u lekarza oszaleję.

Gość nowy tu
bardzo śmiesznę zochaaaa - naprawdę nie życzę ci takich problemów i obyś urodziła zdrowe dziecko. dzięki za poważne podejście do sprawy - gratuluję

sluchaj nie martw nie jest tak tragicznie bo jeszcze jakies plemniki masz mysle ze w przypadku staran o bejbika wchodzi w gre zaplodnienie in vitro kiedy z ejakulatu wybierany jest jeden zywy zdrowy plemnik a takowe napewno posiadasz:) glowa do gory wszystko bedzie dobrze..podobno pomaga tez dieta wysokobialkowa:) no i zero zero stresu pozdrawiam:)

Gość kleopatra26
kup sobie w aptece Promen , witamine a+e, witamine c ( 1000mj) i za trzy miesiące zrób nowe badanie. Plemniki regenerują się średnio ok. 3 miesięc. Nic się nie martw napewno się poprawi.

Gość nowy tu
Niestyty jest źle. Lekarz powiedziała mojej kobiecie, że gdyby zaszła w ciążę w najlepszym przypadku by poroniła w innym urodziłaby upośledzone dziecko. (przez te moje piepszone plemniki) Co mam robić, ja już się boję z nią nawet współżyć żeby teraz nie zaszła. Dostałem skierowanie do kliniki leczenia bezpłodności, jestem załamany. Jakie są koszty takiego leczenia, może wie ktoś ile przeciętnie trwa ??? Proszę pomóżcie.

sluchaj lekarze to sobie moga gadac swoje a natura i wiara no i troszeczke medycyny moga zdzialac cuda( tak mowi moj brat ktory jest lekarzem) :) wiec chyba wie co mowi:) przede wszystkim sie nie zalamuj..i badz dobrej mysli co do leczenia niepolodnosci to chyba te koszty sa dosc wysokie ale nie az tak bardzo by jeszcze sie tym martwic trzymaj sie

Gość kleopatra26
Chyba sam nie wierzysz w to co mówisz. My staramy sie o dziecko juz dwa lata i niestety mąż ma słabe plemniki a jeszcze żaden lekarz nie powiedział nam że defekty plemników mogą prowadzic do poronienia a tym bardziej do urodzenia upośledzonego dziecka. To jakaś paranoja. jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Idzicie do profesjonalnego lekarza od leczenia niepłodności a tobie zalecam wizytę u androloga i ewentualnie urologa aby wykluczyc inne schorzenia. I CHŁOPIE głowa do góry nie z takimi problemami faceci zostają ojcami. A Promen kosztuje ok 90zł starcza na 6 tygodni a później przerwa, Salfazin kosztuje ok 35 zł starcza na 3 miesiące a witaminy są tanie. Musisz wierzyc że sie uda a jeśli nie to ewentualnie INSEMINACJA albo IN Vitro a tu niestety przy pierwszym koszty od 500 do 1500zł a przy drugim nawet do 12000zł zależy do kliniki. Jak masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało.

Gość nowy tu
Z tego co się dowiedziałem, to ruchliwość plemników nie ma rzeczywiście wpływu na to czy dziecko będzie chore, ale ta druga dolegliwość (teratozoospermia) ma bardzo duży wpływ. Ponieważ plemniki są wadliwe i upośledzone, to jest duże prawdopodobieństwo, że dziecko urodzi się chore. Wszystko przez to, że materiał genetyczny musi być poprostu idealny. Naszczęście matka natura, działa na tyle sprawnie, że organizm kobiety odżucił by to coś (poroniła by) - ale to mnie wcale nie pociesza :(

\'\'organizm kobiety odżucił by to coś \'\' ehhh... jak można tak pisać.. jakie coś? dziecko a nie coś... :( zdrówka życzę..

Gość niepłodny
podnoszę mnie też dotknął taki problem daliście nie wiele informacji jestem załamany może ktoś wie coś więcej ....dla mnie to szok i nie wiem czy mam jakieś szanse na dziecko

przede wszystkim, jeśli badanie nasienia nie wyjdzie dobrze, należy je powtórzyć za ok 3 miesiace, jeśli nadal wyniki nie są zadowalające, należy wybrać się do urologa, w celu weliminowania tkich przyczyn jak żylaki powrózka czy problemy z prostatą (zapalenie dokładniej mówiąc, które czesto dotyka młodych mężczyzn a nie daje żadnych objawów), nalezy wykonać posiew, aby sprawdzić czy w nasieniu nie ma bakterii, które mogą bardzo obniżać parametry nasienia, nalezy także wykonac badania hormonalne i wrazie złych wyników udać się do androloga a tak jak dziewczyny pisały, Slafazin, Prome, Maca, również folik mogą poprawiać parametry, ale najważniejsze, to rozponać przyczynę złych wyników

Gość niepłodny
czy te lekarstwa są na receptę, czy kupię to bez problemu w aptece?

te leki a raczej witamini nie są na receptę, kupisz je spokojnie w aptece jets jeszcze Androwit ja polecalabym Salfazin jets najtańszy do tego Mace i folik i tyle na początek powodzenia

Gość niepłodny
dzięki za pomoc na razie spróbuję sie tym pofaszerować, potem powtórze badania i zobaczymy ....jakby ktoś jeszcze coś wiedział to proszę piszcie

Gość My ja i on
moje doświadczenia -badanie ginekologiczne oczywiście mężczyzny -badanie spermy nie tylko pod kątem żywotności plemników równiez antybiogram leczenie 2x w miesiącu ginekolog 2x w miesiącu badanie spermy ,w zależności jaki wynik zmiana lekarstw regularny seks w dniach płodnych organizm kobiety samoistnie usuwa patologoczny płód wypoczynek,lużna bielizna,alkohol obniża żywotność plemników i działanie leków,stres wyrzucić za okno,dużo optynizmu,nie przerywać leczenia jesli chodzi o pieniążki to razem mielismy 1,5 etatu a ledwo starczało chociaż zaznaczyc muszę że leczenie odbywało sie w gabinetach prywatnych nam sie udało po 1,5 roku :D

Gość najlepiej
idż do lekarza androloga, a on pokieruje twoim leczeniem,. Są różne leki, zarówno doustne jak i w zastrzykach. Nie lecz się na własną rękę, bo możesz sobie tylko zaszkodzić.

Gość lasunia
Pomóżcie mi, nigdzie nie mogę kupić SALFAZINU I PROMENU już kilka aptek obleciałam i nic, jestem z Warszawy. A tak wogóle czy komuś pomogły te specyfiki? A może coś jeszcze możecie polecić?

Gość dakar
Witam serdecznie. Czy macie ten sam problem co ja kiedyś? Miałem złe wyniki nasienia.Od dłuższego czasu staraliśmy się o dzidziusia ale bez skutku.Poczytałem trochę tu i tam,zacząłem się sam leczyć i udało się.Moja żona jest obecnie w ciąży.Jesteśmy bardzo szczęśliwi..

Gość dakar
Ja brałem PROMEN,MACĘ itp. i niestety mi nie pomogło.

Gość a co brales ze ci sie udalo

Gość dakar
A z kim mam przyjemność?

Gość magik473
no ja mam taki problem mam narzeczona oboje chcemy mieć dziecko ale ona zachodzi w ciąze i porania zdażyło się to nam juz drugi raz nie wiem co robic ide do lekarza sie zbadac może to faktycznie moja wina może przez fajki może przez alkochol sam nie wiem wqiem jedno chce beybe mieć z moim skarbem inaczej to nie wiem chyba zwarjuje pozdrawiam wszystkich bądzcie dobrej myśli panowie

staramy sie z mezem o dziecko i nic nie wychodzi od poltora roku ja robilam badanie wszystkie i mam w normie maz jeszcze pod tym kierunkiem nic nie robil czy zna ktos jakies dobre tabletki na zmocnienie plemnikow bez recepty prosze o rade jestesmy juz zalamani

uważam, że jeśli Ty się przebadałaś i jest ok to teraz trzeba przebadać twego partnera. Bo niestety ale samemu to niezbyt dobry pomysł. Ja jestem po badaniu i mój mąż też, a wynik jest niezadowalający niestety obustronnie. Wiec zaczynamy walczyć...

uważam, że jeśli Ty się przebadałaś i jest ok to teraz trzeba przebadać twego partnera. Bo niestety ale samemu to niezbyt dobry pomysł. Ja jestem po badaniu i mój mąż też, a wynik jest niezadowalający niestety obustronnie. Wiec zaczynamy walczyć...

Gość Katze 999
ludzie! Jesli macie problemy z płodnością, to nie siedzcie przed kompem i nie próbujcie sie leczyć na własną rękę. Do lekarza marsz, najlepiej wyszukajcie najbliższą klinike leczenia niepłodności i tam sie leczcie. Bo takie siedzenie w necie to tylko strata czasu, wiem to z własnego doświadczenia.