Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy pomocy

Sposoby na usypianie

Polecane posty

Gość kiedys moczyli dzieciom
w szmatce mak do ssania ;)

Gość lachudra
ja usypiam nadal, znaczy się czytam bajkę, głaszcze przytulam, jak zasnie wychodze z pokoju, ale mało czasu spedzam w dzień z dzieckiem i tez czas przed spaniem daje mi dodatkowe pół godzinki, które jej poświęcam. inaczej jest jak mam np 2 tygodnie urlopu - wted mała sama idzie spac bo nacieszy się mną w ciagu dnia i potrafi sama zasnąć.

Gość Niania5
Witam;) Jestem nianią 1.5 rocznego chłopca i mam pytanko dotyczące zasypiania w ciągu dnia. Mały nie pozwala się położyć do łóżeczka - ciągle chce być na rączkach, płacze, krzyczy - nie wspominając już o wrzasku przy zakładaniu piżamki. Kiedy uda mi się go już przebrać, zostawiam go w łóżeczku i zaczynam jemu czytać. Po pewnym czasie sam ulega, układa się i zasypia, jednak trzeba niestety najpierw "powalczyć". Czy istnieją jakieś sprawdzone sposoby, aby uniknąć tej paniki u dziecka?Chciałabym oszczędzić małemu tego płaczu:/

Ja kłade do łózeczka i moj synek sam zasypia , obecnie ma 3 mce , moja corka ( obecnie ma 9 lat ) sama rowniez zasypia od noworodka

Gość mama franka
mam 19 lat i1,5 rocznego synka od 3 dni sie zmienil doslownie z dnia na dzien nie chce spac w dzien i nawet jak wchodze z nim do pokoju zeby go przebrac czy po jakas rzecz to tak placze jagby dzieckp bylo obdzierane ze skory a wczesnie sam zasypial ladnie kladlam go gasilam swiatlo; i wuchodzilam zpokoju a trzy dni temu wszystko sie zmienilo nie dosc ze nie chce spac to jeszcze zaczol byc strasznie nie grzeczny wrecz nie do poznania a ja nawet nie mam sumienia krzyknac na. takie dziecko malenkie nic na niego niedziala co z tego ze mowie nie wolno i go zabieram to on i tak dalej swoje sama jestem bardzo mloda i nie wiem co mam juz robic az mi sie plakac chce