Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostatnia-a

tampony moje kochane...

Polecane posty

Gość po ciazy to dopiero będzie
po porodzie ma się 6 tygodni połogu. czyli inaczej mówiąc krwawienia. macica oczyszcza się z łożyska

---> do - po ciąży to dopiero będzie - byłaś kiedyś w ciąży i rodziłaś? Łożysko jest wydalane zaraz po urodzeniu dziecka, a nie przez te 6 tygodni połogu. Kobieta nie wyjedzie z porodówki jeśli została w niej choć odrobina łożyska, bo to groziłoby krwotokiem i położna, czy lekarz dokładnie sprawdzają, czy urodziło się całe łożysko. Krwawienie po porodzie nie utrzymuje się przez całe 6 tygodni. Początkowo wydzielina jest krwista, ale przez 2-3 dni, następnie staje się brunatnoczerwona, brunatnożółta i surowicza. Po kilkunastu dniach zmienia się na śluzową i w 5.- 6. tygodniu po porodzie zanikają. Nie strasz nikogo 6-tygodniowym okresem po porodzie. :D Bo połóg to czas, w którym następuje powrót organizmu do stanu sprzed ciąży.

Gość ostatnia-a
a ja uwielbiam tampony, jak narazie to nie mam po nich żadnych dolegliwosci-a stosuje je już długi czas-pozatym biorę tabletkę przeciwbólową i zapominam,że mam okres, oraz że w każdej chwili może coś się pojawić na spodniach-nie to co z pieluchą-ciagły stres-i brak komfortu psychicznego jak i fizycznego .Pozdrawiam!!!