Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fashion-_

źle wychowane dziecko-zapraszam na forum

Polecane posty

Gość Fashion-_

Moje dziecko strasznie rozpuściła jego babcia Gdy nie chcę mu czegoś kupić kładzie sie na ulicy i wrzeszczy.A ludzie mnie pokazują palcami i mówią "zła matka".TO mnie rani!!!!!! A dziecko - dalej ryczy. Wrzeszczy. POMOCY

Gość to ciebie nie zwalnia
od odpowiedzialności!!! babcie są od rozpieszczania, mamy od wychowania!! jeżeli babcia żle wpływa na dziecko i nie chce się dostosować, do twoich metod wychowawczych... to po prostu ogranbicz jej kontakt z dzieckiem... chodźby na jakiś czas... ja miałam taką sytuację... kiedyś często bywaliśmy u teściów... a teściowa uwielbia naszego syna... nigdy niczego nie wolno nam było mu zabronić przy niej... jak go upominaliśmy to podbiegała i zabierała go na ręce... tuliła... Mały robił się coraz bardziej nieznośny... najpierw z nią porozmawialiśmy... kilkakrotnie... jak nie było efektu... to po prostu ograniczylismy wizyty... oczywiście nie obyło się bez dąsów, z jej strony... ale przecież to dobro dziecka jest najważniejsze!! nie zadowolenie mojej teściowej... mniej więcej po roku zrozumiała swój błąd i pomału zaczęła się dostosowywać do naszych zasad wychowania... przynajmniej tych najważniejszych ;), bo wiadomo czasem babcia musi porozpieszczać... i wizyty również zaczęły się ponownie... nasze relacje teraz są o niebo zdrowsze...