Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kafelka

Nauka gry na pianinie

Polecane posty

Jak długo trwa nauka gry na pianinie? (pewnie spokojnie można powiedzieć, że całe życie ;) w końcu cały czas człowiek się rozwija, nie tylko muzycznie). Chciałabym jednak wiedzieć po jakim czasie mogłabym już zagrać coś w miarę ambitnego ;) Wiem, że dochodzi tutaj jeszcze sprawa talentu (czy jest czy też go nie ma ;)) itd., ale ciekawa jestem po prostu jak to było z Wami :)

Gość t.....
"cos ambitnego"- nie predzej jak po 5 latach intensywnych cwiczen.

Gość odasss
po roku juz zagrasz cos fajnego, no moze nie bedą o utwory wymagajace duzej techniki, ale napewno sprawi Ci to wiele przyjemności, i nie rezygnuj z tego! ja miałam 22 lata jak zaczełam sie uczyc,dzis sprawia mi to niesamowitą przyjemność

Gość odasss
kafelka, nie bedzie trudno walcz o marzenia.napewno znajdzie sie jakis student AM który bedzie Ci dawał lekcje,Jesli w Toim miescie jest Akademia Muzyczna wywies tam swoje ogloszenie, a jak nie, to napewno masz w pobliżu szkołe muzyczną pierwszego stopnia.Możesz sobie nawet wypozyczac w takich szkołach klase w ktorej mogłabys cwiczyc jesli nie mozesz sobie pozwolic na własny instrument.Ja to zrobiłam, lekcje załatwił mi chlopak , a teraz GRAM , mam swoje pianino i jestem dumna z siebie ze byłam w stanie przełamc sie i to zrobic.

Właśnie jest tak, jak mówisz. To moje marzenie :D Dzięki za wsparcie, chyba się zdecyduję :D W końcu to pasja na całe życie :D

Gość odasss
koniecznie !! bede Cie namawiac chocby do rana.Pamiętam jak planowałam zacząc nauke myslałam ze ludzie bedą sie śmiali ze mnie ze taka stara i w ogóle.A ja...malymi kroczkami, zaczynałam uczyc sie nut, grałam "wlazł kotem na płotek" i inne takie śmieszne utwory, potem jakies tam "m jak miłosć" az w koncu "dla elizy" (czyli standrad:) )sonata ksiżeycowa, love story i wiele innych.Dziewczyno, jesli nie zrobisz czegoś ze swoimi marzeniami teraz, do konca życia bedziesz patrzec na grające osoby ze swiadomością ze cos straciłas, przegapiłas i z cholerna zazdrościa ze mogłas to umiec.Granie to wspaniała sprawa, trzymam za Ciebie kciuki!

Gość gość
Aniula, ty pierdolona spamerko, po co wykopujesz tematy sprzed 8 lat?Glupia krowa.

Gość ...

od ile lat nauka idzie ?

Cytat

zalezy to od twojej inteligencji

Gość ...
Cytat

cały czas człowiek się rozwija ?

Niektorzy maja od urodzenia wrodzony talent muzyczny

Gość ...
Cytat

jaki sprzet ?

Najlepiej Fortepian