Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pączusia

poradniki...podręczniki...książki...

Polecane posty

Gość Pączusia

Kobietki z których tych pozycji możecie z czystym sumieniem polecić bądź odradzić? 1. 10 BŁĘDÓW POPEŁNIANYCH PRZEZ DOBRYCH RODZICÓW Steede Kevin2. 101 RAD DLA RODZICÓW NIEMOWLAKA Marta Maruszczak 3. 300 PYTAŃ NA TEMAT NIEMOWLĄTGillesen R., Hurt G.W., L... 4. 365DNI Z KOCHANYM MALEŃSTWEM. JAK BAWIĆ SIĘ, ROZWIJAĆ I POZNAWAĆ ŚWIAT RAZEM Z DZIEĆMI OD NOWORODKA DO DWULATKA Ellison Shiela, Ferdinand... 5. 365 POMYSŁÓW JAK WYCHOWAĆ WSPANIAŁE DZIECI Ellison Sheila, Barnett B...6. 500 PYTAŃ MŁODYCH RODZICÓW 7. ALERGIA U DZIECI Bodo Niggemann Annamalay S.D. dr 8. APETYT U DZIECKA Sylviane Bonnot-Matheron 9. BAJKI NIE BAjki Andrzej Zwoliński 10. BAJKI TERAPEUTYCZNE CZĘŚĆ 2 Molicka Maria 11. BAJKI TERAPEUTYCZNE Molicka Maria 12. BAJKI, KTÓRE LECZĄ. CZ. 2. Doris Brett 13. BĘDZIEMY RODZICAMI Nees-Delaval Barbara 14. BYĆ MAMĄ wyd. Edycja Świętego Pawła EC 15. CO DZIEŃ MĄDRZEJSZE 365GIER I ZABAW KSZTAŁTUJĄCYCH CHARAKTER, WRAŻLIWOŚĆ I INTELIGENCJĘ EMOCJONALNĄ DZIECKA Weston Denise Chapman Wes... 16. CO TAM SIĘ DZIEJE? Lise Eliot 17. CO WOLNO DZIECKU Martin Herbert 18. CO WOLNO DZIECKU? ROZSĄDNE USTALANIE GRANIC 19. CZEGO NIE DOWIESZ SIĘ OD LEKARZA Menna Mary Jeanne 20. CZY DZIECI MUSZĄ MIEĆ WSZYSTKO? Andrea Braun 21. CZY WIATR ŚPI, KIEDY NIE WIEJE? Armin Krenz 22. DWADZIEŚCIA BŁĘDÓW DZISIEJSZYCH RODZICÓW Samuel Alcalde 23. DZIECI ZDOLNE, AMBITNE I UTALENTOWANE Bates Janet, Munday Sarah 24. DZIECKO A POTRZEBA PORZĄDKU Rigon Emmanuelle 25. DZIECKO DLA POCZĄTKUJĄCYCH Talko Leszek K. 26. DZIECKO Spock Benjamin, Perker St... 27. DZIECKO. PIELĘGNOWANIE I WYCHOWANIE Spock Benjamin, Rothenber... 28. DZIECKO. PORADNIK DLA RODZICÓW Stanway Penny 29. DZIEŃ PO DNIU. PIERWSZY ROK ŻYCIA DZIECKA wyd. W A M 30. EMOCJONALNY I FIZYCZNY ROZWÓJ TWOJEGO DZIECKA PRZEZ PIERWSZE LATA ŻYCIA: PUNKTY ZWROTNE.Brazelton T. Berry dr31. ENCYKLOPEDIA DLA RODZICÓW Larousse 32. GRY I ZABAWY DLA NAJMŁODSZYCH. DLA DZIECI W WIEKU 0 - 4 LAT.wyd. K.E. Liber 33. GRY I ZABAWY Z MALUCHAMI Jackie Silberg 34. GRY I ZABAWY Z NIEMOWLAKAMI Jackie Silberg Herbert Martin 35. INTELIGENCJA EMOCJONALNA U DZIECI 12-DNIOWY KURS DLA RODZICÓW 36. JAK BADAĆ DZIECKO W DOMU - OD NARODZIN DO WIEKU SZKOLNEGO. PORADNIK DLA RODZICÓW Haessler Herbert, Harris ... 37. JAK DZIECI MOGĄ SPOKOJNIE ZASNĄĆ? Ulrich Rabenschlag 38. JAK ODKRYWAĆ I ROZWIJAĆ UZDOLNIENIA U DZIECI Christoph Perleth 39. JAK ZROZUMIEĆ SWOJE DZIECKO. PIERWSZE SZEŚĆ LAT ŻYCIA. Tadeusz Gałkowski 40. JAK ŻYWIĆ NIEMOWLĘTA I MAŁE DZIECI Hanna Szajewska 41. JAK ŻYWIĆ NIEMOWLĘTA I MAŁE DZIECI. PRAKTYCZNY PORADNIK DLA MATEK Szajewska Hanna, Albrecht... 42. JESTEM MAMĄ Tubylewicz Katarzyna red... 43. JĘZYK NIEMOWLĄT MOJA MAMA MNIE ROZUMIE Hogg Tracy 44. KAŻDE DZIECKO MOŻE MIEĆ SUCHO Gabriele Haug-Schnabel 45. KAŻDE DZIECKO MOŻE NAUCZYĆ SIĘ REGUŁ Annette Kast-Zahn 46. KAŻDE DZIECKO MOŻE NAUCZYĆ SIĘ SPAĆ Annette Kast-Zahn 47. KSIĄŻKA NOWOCZESNYCH RODZICÓW Czachowska Kinga, Małkiew... 48. MALUCH UCZY SIĘ I BAWI (RÓŻOWY)Warner Penny 49. MALUCH UCZY SIĘ I BAWI (SELEDYN)Warner Penny 50. MAŁE DZIECKO Zdzienicka Jolanta 51. MAMA MA ETAT W DOMU Górnicka-Zdziech Izabela 52. MATKA I DZIECKO. VADEMECUM Fenwick Elizabeth 53. NAJWAŻNIEJSZE PIĘĆ LAT ŻYCIA DZIECKA Tierno Bernabe 54. NOCNE STRASZYDŁA. DLACZEGO DZIECI BOJĄ SIĘ ZASYPIAĆ Marcus Wineman Irene, Mar... 55. OD PIERSI DO TALERZA Hillis Anne, Stone Pen 56. OTO NASZE DZIECKO PRACA ZBIOROWA 57. PARA Z DZIECKIEM Milska-Wrzosińska Zofia 58. PIERWSZE DWA LATA CO SIĘ DZIEJE POMIĘDZY MATKĄ, OJCEM I DZIECKIEMCramer Bertrand 59. PIERWSZE PIĘĆ LAT wyd. Arkady 60. PIERWSZY ROK ŻYCIA DZIECKA Eisenberg Arlene, Murkoff... 61. PIĘKNYCH SNÓW Wolfgang Gies 62. POCZUCIE WŁASNEJ WARTOŚCI. JAK SOBIE RADZIĆ Z DZIECKIEM W WIEKU 0-7 LAT Santagostino Paola 63. POKÓJ DZIECKA Rolf Christa 64. PORADNIK HOMEOPATYCZNY DLA MATEK Czelej Jacek 65. POZNAWAĆ ŚWIAT WSZYSTKIMI ZMYSŁAMI Zimmer Renate 66. RECEPTA NA SUKCES JAK WYCHOWAĆ MISTRZA W SPORCIE W SZTUCE W NAUCE METODA WAYNE`A Bryan Wayne, Woodburn Woo... 67. RODZICE I DZIECI Albisetti Valerio 68. ROZSĄDNE DZIECKO. JAK WYCHOWAĆ SAMODZIELNEGO CZŁOWIEKA Medhus Elisa 69. ROZWÓJ DAJE RADOŚĆ red. Jacek Kielin 70. ROZWÓJ PAMIĘCI W DZIECIŃSTWIE Jagodzińska Maria 71. ROZWÓJ PSYCHICZNY DZIECKA OD 0 DO 10 LAT Frances L Ilg 72. ROZWÓJ PSYCHICZNY DZIECKA OD 0 DO 10 LAT. PORADNIK DLA RODZICÓW, PSYCHOLOGÓW I 73. LEKARZY Ilg Frances L., Bates Am... 74. SIEDEM KLUCZY DO SZCZĘŚCIA DZIECKA Gisela Preuschoff 75. SPRAW BY TWOJE DZIECKO ZAMIAST NIE MÓWIŁO TAK WYCHOWANIE DZIECKA BEZ ZRZĘDZENIA, PRZEKUPSTW I GRÓŹB Wyckoff Jerry, Unell Barb... 76. TATUSIOWA CÓRECZKA Wright Norman H 77. TWOJE DZIECKO JEST INTELIGENTNE Markova Dawna, Powell Ann... 78. UMYSŁ. KROK PO KROKU Levine Mel 79. WCZESNE CZYTANIE Schiller Pam 80. WYCHOWUJ MĄDRZE Schiller Pam, Bryant Tame... 81. WYCHOWYWANIE DZIEWCZĄT Preuschoff Gisela 82. ZABAWY UMYSŁOWE DLA NIEMOWLĄT Silberg Jackie 83. ZADZIWIAJĄCY WPŁYW TATUSIA McDowell Josh 84. ZANIM DZIECKO ZACZNIE CZYTAĆ I PISAĆ West Sherrie, Cox Amy _______ dzięki za pomoc w wyborze ;)

Wielu nie znam...Talko \"Dziecko dla początkujących\" to zbiór felietonów autora publikowanych w dziecku-bardzo fajne, ale porad tam nie uświadczysz:) Annette Kast-Zahn \"Kazde dziecko moze nauczyć sie reguł\" i \"Kazde dziecko moze nauczyć sie spać\" to książka, z którą zetknęłam sie dawno temu i był to pierwszy poradnik, który wpadł mi w ręce-polecam, rozsadny! Tracy HoggJĘZYK NIEMOWLĄT zupełnie do mnie nie przemówiła...choć autorka nie jest Amerykanką, to używa specyficznego- amerykańskiego sposobu wysławiania sie, stworzony przez nią podział dzieci jakoś mnie nie przekonał...ja nie polecam. Eisenberg Arlene Pierwszy rok zycia dziecka (potem w serii jest też \"Drugi i trzeci rok życia dziecka\") to książka zachwalana przez mamy...bardzo dobra! Gdyby nie to, ze mój syn już pół roku skończył, kupiłabym ją ( w koncu mnie stac:P) Wiecej nie znam:(

Gość Pączusia
Tracy Hogg JĘZYK NIEMOWLĄT mam w wordzie albo pdf - jak któraś by chciała- mogę przesłać. Jestem w trakcie czytania- pewnie dziś skończę- sama nie wiem co o niej sądzić. Takie sobie gadanie, chyba mało konkretów, chociaż... poczekam do końca z końcową oceną mam też: 101 RAD DLA RODZICÓW NIEMOWLAKA Marta Maruszczak - ładne wydanie, ale chyba za mało tych rad 500 PYTAŃ MŁODYCH RODZICÓW wydanie z 91r. stare ale nie jest najgorsze ENCYKLOPEDIA DLA RODZICÓW Larousse- moja pierwsza książka nie polecam JAK BADAĆ DZIECKO W DOMU - OD NARODZIN DO WIEKU SZKOLNEGO. PORADNIK DLA RODZICÓW Haessler Herbert, Harris ...- bdb! polecam - żeby to wszystko zapamiętać ;) MAŁE DZIECKO Zdzienicka Jolanta - moim zdaniem dobra

Gość tutaj nikt książek nie czyta
wolą całe dnie na forum przesiedzieć

Pączusia- mogłabyś mi tę książkę w wordzie albo pdfie przesłać? trochę czasu mam ostatnio to poczytam może :) martysia_lag@tlen.pl

Gość Pączusia
__różyczkaaa__ ''Wiadomość została wysłana.'' miłego czytania :)

poz. 52 - MATKA I DZIECKO ze zdjęciami najpierw ciąży, porodu, co kupić dla dziecka, jak się odżywiać itp., potem jak ubierać, kąpać, ściągać pokarm, fajne opisy chorób ze zdjęciami np. gardła,wysypki. Książka dla mam, które nie mają doświadczenia.

Pączusia mogę prosic również o przesyłeczkę?Mój adres aguszkac@wp.pl

Gość Pączusia
Nie ma sprawy ;) " idę na pocztę " :P

Gość mamunka
ja tez poprosze o 'jezyk....' pomidora@gazeta.pl

Gość Pączusia
no problem.... śle się ;)

Gość Pączusia
kupiłam dziś KAŻDE DZIECKO MOŻE MIEĆ SUCHO Gabriele Haug-Schnabel w cenie niecałe 5 zł - w Taniej Książce. Szczerze polecam, szczególnie w tej cenie ;)

Gość Lulek
Ja też bardzo proszę o książkę KAŻDE DZIECKO MOŻE NAUCZYĆ SIĘ SPAĆ na hopsasa@konto.pl. Z góry wielkie dzięki!

Gość justynaanka
Hey:) Moze ktos ma ebooka "zadziwiający wpływ tatusia" ? jesli tak to prosze o odpowiedz na maila: justynaanka@gmail.com

Gość zabojcakomarow
Poszukuje ebooka pt Tatusiowa coreczka i ZABAWY UMYSŁOWE DLA NIEMOWLĄT ZANIM DZIECKO ZACZNIE CZYTAĆ I PISAĆ Czy ktos mi pomoze? _______

pozycja 60, mam tą ksiazkę i bardzo polecam, ale to twój wybór

Gość zalza123
do paczusia Witam, czy nie byłoby problemu i mi wyslac tych ksiazek?? ilka_66@wp.pl

Gość zabojcakomarow
Do Julka! A czy mogłbys mi przesłac na maile te ksiazke? Bede bardzo wdzięczna!

Gość bubububu
29. DZIEŃ PO DNIU. PIERWSZY ROK ŻYCIA DZIECKA wyd. W A M

Gość zabojcakomarow
Do Pączusia! Jesli moglabys wyslac mi którąs z pozcji ksiazkowych bylabym bardzo wdzieczna!

Gość zabojcakomarow
Do Bubububu! przeslesz?

Gość rece opadaja
ja moge co nie co napisac o "pierwszym roku zycia dziecka"...co prawda moje dziecko przyjdzie na swiat dopiero za kilka tygodni,ale chcialam lepiej przygotowac sie na jego przyjscie i wiekszosc juz przeczytalam.moim zdaniem w porzadku dla kobiet,ktore nigdy nie mialy do czynienia z noworodkiem lub niemowlakiem.czasem mam wrazenie,ze rady sa niczym z kafeterii-troche wyssane z palca,ale moga byc.bardzo nie spodobalo mi sie w tej ksiazce podejscie do karmienia piersia,wrecz mnie zniechecila ta ksiazka.wedlug autorek(autorow) kobieta powinna siedziec i nic innego nie robic tylko karmic cycem na kazde zawolanoie dziecka.odnosze wrecz wrazenie,ze ma sie calkowicie poswiecic niewazne czy ja boli,krwawia jej sutki czy co tam innego-ma karmic i koniec!taka propaganda na karmienie piersia!szczerze piszac spodziewalam sie czegos lepszego po tej ksiazce,bo miala bardzo dobre i dobre opinie.mnie nie przekonuje niestety...

ja mogę polecić "Dzieciozmagania" Kaz Cooke. taki ogromny poradnik, napakowany wszelkimi ważnymi sprawami o dzieciaczkach do 5 roku życia

Gość bini
A ja bym prosila o ksiazke Tubylewicz Katarzyna Jestem mamą dziekuje bini6@interia.pl

Czy ktoś może posiada w pdf książkę Drugi i trzeci rok życia dziecka? Bardzo rposiłabym o przesłanie na maila joanna60@poczta.onet.pl Z góry dziękuję!

Gość gość
Bardzo ale bardzo proszę o jakiekolwiek poradniki dla przyszłej mamy. PDF czy Word. Będę ogromnie wdzięczna. Mój mail: noodle@interia.eu Z góry serdecznie dziękuję :)