Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gawit_27

Ciąża a samolot?

Polecane posty

Wiem, że już gdzies taki topik był, ale nie mogę znaleźć dlatego pytam tutaj. Czy będąc w ciąży latałyscie samolotem?Mój lekarz w zasadzie nie ma nic przeciw, ale słyszałam rózne opinie. Jeżeli lekarz Wam zabraniał to dlaczego?

Gość janiemoge
mi lekarz zabronil do 4-tego miesiaca latac...

Ciaza to niezły odlot. latania przy tym co nie miara, a faceta nigdy nie ma!

Ja leciałam samolotem na samym początku ciąży o której jeszcze nawet nie wiedziałam. Jak po dwóch tygodniach wracalismy do polski to już podejrzewałam, że jestem 2w1 i trochę się bałam lecieć, ale nie miałam wyboru i na szczęście nic się nie stało. Teraz jestem w 35 tyg. :)

Gość poznanianka
Moj lekarz nie mial nic przeciwko zebym leciala w 5 miesiacu ... zanim sie jednak wybierzesz zadzwon do lini lotniczych i dowiedz sie jaki maja regulamin ... ja w 5 mies musialam podpisywac ze wiem o odpowiedzialnosci i takie tam rozne ... a w 7 mies to juz bym musiala miec zaswiadczenie od lekarza ze wyrazil zgode na lot ... w samolocie tez nie wszyscy wiedza jak sie zachowac ... ja poprosilam o dodatkowe poduszki i jak zapinalam pas to je podkladalam ... stewardessy nie wiedzialy co zrobic Ogolnie lot znioslam super i jezeli ciaza przebiega prawidlowo to lec i uzywaj ;-)

do janiemoge a czemu lekarz zabronił ci latać?podał jakis powód? pytam, ponieważ od marca będę mieszkac w Wielkiej Brytanii, jednak chciałabym leczyc się w Polsce, dlatego czekaja mnie co miesięczne loty do kraju. Termin mam na wrzesnien, w lipcu przyjade do Polski i tu będę rodzić ale do tego czasu jakoś muszę co miesiąc dostac się do kraju, a nie usmiecha mi się jeździć autobusem tyle godzin.To dopiero byłaby męczarnia :) jak już pisałam mój lekarz nie ma nic przeciw (pierwszy lot będzie, gdy będę w 4 miesiącu ciązy)