Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kto z was jest Ewangelikiem

Napiszcie mi czym sie rozni wiara Katolicka od Ewangelickiej ???

Polecane posty

Gość Kto z was jest Ewangelikiem

Chciala bym to wiedziec z ciekawosci bardzo mnie to interesuje..

Gość no wez cie sie odezwijcie

katolicy = chrzescijanie ewangelicy = protestanci, kat. maja ksiezy... ewan. \"pastorow\" ktorym moze byc rowniez kobieta. oczywscie pastorzy zaldaja rodziny msze sw. podobne choc ewan. ponoc bardziej wsolczesne..

Gość i co jeszcze

Gość W DUŻYM SKRÓCIE
ewangelicy nie wierzą w niepokalane poczęcie w kościołach nie ma obrazów matki boskiej nie uznają żyjącego papieża za świętego pastorzy mogą się żenić i miec oficjalnie dzieci spowiedź nie jest douszna, tylko ogólna i o ile sie nie mylę raz w roku na wielkanoc

Gość i co jeszcze
a czy jest tutaj ktos kto jest Ewangelikiem ??? chciala bym zeby napisal jak wyglada jego wiara ..

Gość kochaneczku
nie wiara a wyznanie ------------------- wiara jest chrzescijanska a wyznanie albo katolickie albo protestanckie

Gość i co jeszcze
no okay to wyznanie :P

Gość poszukiwany :D
po primo spowiedz jest jakieś 2-3 razy w roku bo chodze tylko w swięta ale dużo zeczy sie zgadza z tych co mówicie jeśli pamiętacie co to trujca święta to wiecie w co wierzą ewangelicy co do reszty wiar sie nie orientuje , tylko błagam przestańcie wierzyć że mamy w kościołach dywany z podobizna maryji i wycieramy buty do nich bo takie chasełka słyszałem wsumie mam do dziś sie z czego śmiać jak to usłyszałem

kilka ładnych lat sie spóźniłaś z odpowiedzią ale dobre chęci też sie liczą :D

Gość gość
Witam. Mam pytanie. Moja pracownica jest wyznania ewangelickiego i zaczela w czasie pracy sluchac mszy. Jak mam jej zwrocic uwage by jej nie urazic i by mi nie powiedziala ze ja dyskryminuje prosze pomozcie

Gość gość
Witam. Mam pytanie. Moja pracownica jest wyznania ewangelickiego i zaczela w czasie pracy sluchac mszy. Jak mam jej zwrocic uwage by jej nie urazic i by mi nie powiedziala ze ja dyskryminuje prosze pomozcie

Gość gość
W kosciolach ewangelickich nie ma mszy ;) Jest nabozenstwo. I gdzie go niby slucha?? Bo w radiu transmisja jest tylko kilka razy w roku jak sa jakies swieta w kosciele ewangelickim :)

Gość gość
To niech sie ogarnie u słucha w domu .

Gość gość
To niech bedzie nabożeństwo. Slucha przez internet z telefonu maja z jej kosciola w dabrowie transmisje online. Niech sie ogarnie latwo mowic... Jest typem czlowieka ze mi powie ze dyskryminuje jej wyznanie...

Gość gość
To niech bedzie nabożeństwo. Slucha przez internet z telefonu maja z jej kosciola w dabrowie transmisje online. Niech sie ogarnie latwo mowic... Jest typem czlowieka ze mi powie ze dyskryminuje jej wyznanie...