Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyżbym była inna

a ja chcę mieć tylko ślub cywilny, bez żadnej fety, bez białej sukienki

Polecane posty

Gość czyżbym była inna

i z mała garstką znajomych. nie dlatego, że mnie nie stać, ale nie lubię takich imprez dla rodziny, bo przecież nie dla mnie...

Gość heh iii
a kto ci powiedział,ze jestes inna,TERAZ LUDZIE TAK ROBIA

Gość wielkie mecyje
też tak miałam

Gość Mam tak samo
Mam tak samo :)) Po części ze względu na koszty, ale głównie właśnie dlatego, że nie chcę wesela, tylko ślub. Bez sukienki, bez samochodu, bez całego tego przyjęcia.. Skromnie i miło..

Gość yyyyyy22
nie jestes inna ... ja tez chce tylko ślubu cywilnego bez całej tej ceremoni

Gość super bez wujków
ja robie impreze ale w zasadzie tylko dla znajomych;) bo to z nimi imprezuje a nie z ciotkami

Gość adelinka
Ważne jest to co jest po ślubie. Też miałam tylko cywilny bez "pompy" i nie żałuję. Weselicho robi się dla ludzi, nie dla siebie. A ludziskom i tak nie dogodzisz.

a ja to już nawet nie chcę cywilnego :) (tak na marginesie - suknię ślubną miałam żółtą jak kurczak wielkanocny)

Gość super bez wujków
chyba dobrze kiecke kupic i bibke zrobić - bo to raz w życiu;)

Gość dupa wołowa
a mnie denerwują rodzice.. jesteśmy po cywilnym, ale my chcę kościelny (ze względów wiary) do tej pory nie wzięliśmy, bo nas nie stać.. a moja mama jeszcze wyskakuje że trzeba tyle ludzi zaprosić (powiedzieliśmy, że dla najbliższych)... Nie wiem jak z nią gadać... zarz powiecie, ze to nasz ślub i my decydujemy..ale to nie takie proste przekonać moją mamę, nie chce żeby było jej smutno ( ona przejmuje się tym, co powie jej rodzeństwo np.) ehhh

Gość tak się zastanawiam
bez sensu wydawać kasę na kieckę, którą się założy raz w życiu... lepiej przeznaczyć na jakis extra wyjazd...

Gość super bez wujków
na wakacje jezdzisz co roku;) ślub chyba raz - oczywiście wydawanie jakis grubych tysięcy to absurd

Gość gupie sluby
raz? za 2 lata rozwód a jak nawet nie to co z tego ze raz kiedyś ślub miał swoje znaczenie biel sukni itd itp a teraz to tyllko legalizacja związku no chyba ze ktoś jest naprawdę wieżący...

Gość super bez wujków
za tą legalizacje też impreze można zrobić. zreztą każdy powód dobry na dobra zabawe.

Gość włóczka
ja tez nie chce hucznego weselicha

Gość maryanna 23
a ciekawe co bedziesz wspominac np 25 lat po slubie?? ze co... ze wyszlac z USC i co??? i pojechalas do domu, wypilas szampana a na drugi dzien do pracy poszlas??? Smieszne... No ale jesli dla ludzi nie ma znaczenia utrzymywanie kontaktow rodzinnych, a wesela sprzyjaja tym spotkaniom i sa w radosniejszej atmosferze niz pogrzeby no to sie mowi trudno. Ja chcialbym slub w kosciele, a pozniej wesele.

A ja mam pytanie z całkiem innej beczki: Czy ktoś z Was orientuje się może jak długo czeka się na termin ślubu w USC w Warszawie?

Gość musisz sie zgłosic
przynajmniej miesiąc przed

Gość A JA NIE CHCE
wesela. dla mnie kojarzy sie to z meczarnia troche, pozatym dla mnie akurat nie jest najwaznjesze zabawianie gosci, tylko narzecozengo, i to mam byc nasze swieto wiec ja chailbym zebysmy spedizli je we dowje , pojechali gdzies do romantycznego miejsca , w podroz zycia . moglpbyc te wesele a polaczenie Tych dwoch rzecy byloby wykanczacje fiansowo. wiec wybireram podroz we dwoje

Gość musisz sie zgłosic
przez całe zycie bedziecie we dwoje wakacje co roku a zaprościc mozna tylko tych co lubisz wszyscy co nie robili wesele to żałuja - mówili że zrobili by zabawe np. dla 20 osób żeby było co wspominać.

Gość a JA NIE CHCE
e tam, mysle ze podroz zycia nie wszysyc przeywaja, i fakt ze jest to poczatek drogi to bylo super przeycie podwojne, slub w jakims zacidznym kosciolku, starym z klimatem itd. Moze byc to podroz na miare naszej wyobrazni a nie pwoleinanych schemtaow z rodzina beda nie raz urodizny, imeniny, chrzciny itd. Niekotrzy wychodza za rodzine, ok, ale ja wychodze za narzeczonego

Można też zrobić fetę na pierwszą rocznicę ślubu i wtedy też będzie co wspominać, a np. jak się bierze ślub w grudniu to wesele (przynajmniej wg mnie) to nie to samo co zabawa w letnią noc z możliwością wyjścia i tańca na dworze w piękną gwiaździstą noc. Wesele to nie jedyna okazja by bawić się z rodziną i przyjaciółmi. Poza tym można zaprosić najpierw rodzinę, a za jakić czas znajomych. Nie każdego jednak stać na weselisko na 80 czy więcej osób. Fajnie, że nie ma już tak sztywnych kryteriów ślubno-weselnych. Dobrym pretekstem do spotkania są też chrzciny, nowe mieszkanie itd.... Ja na swoim weselu nie chcę mieć ludzi z bardzo dalekiej rodziny, których trzeba zaprosić, bo inaczej nie wypada, a będę ich widzieć pierwszy raz na oczy. Z drugiej strony patrząc - na weselu dostaje się prezenty, koperty i inne takie, które też można potem wykorzystać na mieszkanie, podróż.... Ale nie bądźmt takimi materialistami :) Wesele to jednak indywidualna sprawa każdej pary i najważniejsze jest to, by się Młodzi ze sobą zgadzali, a co rodzina powie to już odrębna sprawa...

Gość musisz sie zgłosic
ja robie dla siebie, znajomych a z rodziny tylko pare osób. lubie imprezy. a wyjazd, jak wyjazd nie wypić "kielona" z kumplami to dla mnie by było smutne.

Gość smerfetka21
my chcemy latem wziac cywilny w niemczech a koscielny w Polsce ale to dopiero pozniej

a ja bym chciała cywilny ale w białej sukni :P (może być pożyczona), bo kościelnego nie wezmę-->oboje ateiści, ale biała syknia mi siem podoba. Można tak???? czy \"niewypada\"?? :)

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
chyba mozna w białej do cywilnego

też mi się tak wydaje, tymbardziej że nie będzie kościelnego :) takie 2 w 1 :D

Gość rosol z kury
o czym tu dyskutowac , jeden chce slub i wesele to sobie robi , inny jedzie w podroz , inny bierze znajomych do baru na piwo , a jeszcze inny nie bierze slubu , kazde rozwiazanie tak samo dobre , bo podoba sie autorowi

Gość precz z kościołem
i jego głupimi nic-nie-znaczącymi show!!!!1