Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XGCX

CO ZAMIAST TABLETEK?

Polecane posty

Gość XGCX

czy móglby mi polecic metode antykoncepcyjną inna niz tabletki? Na pewno odpada stosunek przerywany czy prezerwatywa, nie mówiąc o kremach czy tabletkach po. Nie współzyję regularnie, dziecka nie miałam więc spiralka odpada. Co mi zostaje? Slyszalam o zastrzykach, ale boję się tego stężenia n atak długi czas w organiźmie!

Gość ona111
to moze plaster??

Gość XGCX
ojej po plastrze chodzilam tak wściekła, że myślałam, że rozszarpie kazdego! :(

Wybór antykoncepcji nie jest aż tak wszechstronny skoro nie pigułka nie plaster to może zastrzyk depo provera ale to na 3 miesiace skoro nie tolerujesz tabletek to tym bardziej zastrzyku. Dodam,że w Niemczech /producent jedynej spirali z hormonem/ mirena zakłda się kobietom, które jeszcze nie rodziły jest to normalne nie wiem jak nasi lekarze na to, ale tam jest dużo kobiet z takim właśnie zabezpieczeniem!

Gość XGCX
Moja lekarka powiedziała, że nie ma mowy na spirale, bo jest duże prawdopodobieństwo u nierodzacych jakiegos uszkodzenia przydatkow

ja sobie zalozylam wkladke do przedramienia \"implant\" , to jest najnowsza metoda i ja ja wybralam poniewaz ona dziala tak jakby sie bylo w ciazy, wiec 100 % bezpieczenstwa, tylko jest skutek uboczny, ze sie nie ma okresu. Zreszta ja wybralam ten implant wlasnie dlatego. Trzeba wymieniac co trzy lata ( placilam za to 150 euro + zalozenie , nie kazdy gin ma prawo to zalozyc , a tylko ten po przeszkoleniu). Wiec nie mam okresu od 1.5 roku, jestem zabezpieczona i powiem Ci szczerze, bardzo szczesliwa! To jest wielkosci zapalki taki patyczek, ktory gin wstrzykuje pomiedzy miesniem a skora na lewym przedramieniu jezeli jestes praworeczna, 2 godziny przed zalozeniem trzeba posmarowac reke mascia przeciwbolowa, wiec nie boli. Wiec jezeli nie tabletki, nie plaster i nie spirala... to juz chyba tylko ten implant Ci zostal...

Gość onyx
ja nie mogę brać tabletek, stosujemy gumki. na razie nic nam nie pękło, ani durexy, ani unimile. tylko jest jeden problem, cały czas się boję,że zajdę. bo do dziś nie znalazłam informacji, mimo szczerych chęci, czy możliwość zajścia w ciąże jest tylko wtedy jak pęknie? tydzień temu w czasie owulacji kochaliśmy się oczywiście w gumce, a od wczoraj boli mnie w okolicy prawego jajnika(kłucie) i mam ogromną ochotę na piwo!!! te bóle w okolicy jajnika to nie owulacja, bo miałam tydz. wcześniej. zadam teraz głupie pytanie, czy ja mogę być w ciąży????

Gość dobra---jest
od 16 lat gumka i jest ok

Gość dobra---jest
zawsze w gumce caly cykl

Gość Ciocia dobra rada...
do onyx-pierwsze objawy ciazy sa "widoczne" po okolo 2 tygodniach, wiec dzien po to niemozliwe aby mozna bylo stwierdzic:)