Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALERGIA

ALERGICY POMOCY

Polecane posty

Gość ALERGIA

mam pytanie, wkrótce zamieszkam razem ze swoim chłopakiem, on ma w domu kota na którego ja jestem uczulona.Czy mozna sie odczulic, np zastrzykami czy tabletkami.Niestety o wyrzuceniu kota nie ma mowy:(Ile kosztuje odczulanie,jak czesto sie to robi i czy to w ogóle możliwe?

Gość będzie pieknie
raczej trzeba wybrać - kotek albo Ty.. sierść to silny alergen, chybaze chesz być non stop na lekach antyalergicznych

Gość będzie pieknie
aż takie poświęcenie dla kotka... heroizm...

Gość ALERGIA
Wiem, wiem... poświecenie, ale widze jak mój chłopak uwielbia tego kota, nie mam serca mu powiedziec ,że ma sie go pozbyc, no więc trudna sytuacja...ale mam nadzieje ,że leki cos pomoga:)

Gość no nie jest łatwo
A na co dokładnie jestes uczulona, na sierśc kota, na roztocza.Najlepiej umów się na wizytę u aergologa, on zadecyduje.Jak tylko uczulenie na kota jest szansa na odczulenie, im więcej czynników wywołujących alergię tym trudniej.

Gość ALERGIA
nie wiem dokładnie na co jestem uczulona ale przy każdym kontakcie z kotem mam zapuchnięte oczy, katar i kicham:)oprócz tego nie moge nosic żadnej "nieszlachetnej bizuterii"wszystko co jest "podrobionym srebrem "wywołuje u mnie wykwity skórne.Wracając do kotka...Szkoda go gdzies oddac,bo ja tez go lubie:)czy ktos sie odczulił?

Gość alergovit
co do szczepień, to trzeba chodzić na odczulanie przez pięc lat, następnie pięc lat przerwy i ponownie. Szczepienia w zależności od typu i rozaju uczulenia tzreba przyjmować, co dwa, cztery lub sześć tygodni (przez 5 lat) Idź do alergologa i zrób testy.

Gość seashark
przykro mi ale twoj facet bedzie musial wybrac ty lub ... kot. dla ciebie nie bedzie zycia z nim. alergicy musz trzymac sie z daleka od tego. wiem bo sam jestem alergikiem :(( juz kilka lat. zero kontaktow z psami, kotami...unikanie alergenow to niestety podstawa. wspolczuje Ci bo niestety mam to samo. przykro mi.

Gość olollololol
zacznij zarzywac Xolar takie odczulanie co 4 tygodnie już po 2 widać efekt www.xolar.ppl oddanie kota nic nie pomorze bo alergeny utrzymuja się do 2 lat ps: tylko cena teko leku jest piękna bo nie jest on refundowany ( około 2500zl jedna dawka )

Gość seashark
prosze o informacje: 1. Czy ktos stusował akupunkture na alerergie/astme ? 2. Gdzie mozna poczytac o leku XOLAR ? stronka www.xolar.pl nie dziela :(( pozdrawiam

Gość seashark
wielkie dzieki dla olollololol. ja biore oxis, pulmicort i zyrtec i zawsze przy kontaktach z psiakiem mialem dusznosci i lzawienie z oczu. osytatnio zmienilem alergologa kotry zwikszyl mi pulmicort 2x i dusznosci sie naprawde zmienjszyly !!! super. mysle teraz o odczulaniu przez zastrzyki (na roztocza) ale nie wiem ile to kosztuje. pzodrawiam serdecznie

Gość olollololol
xolairem to zalerzy od ige w krwi i od wagi u mnie wyszło to co 4 tygodnie zastrzyk za około 2500 zł nie jest refundowany przez nfz poczytaj o nim i powiedz co o tym myślisz ja jestem na fliksotide 500 2x2 serevent 2x2 teofilina 2x2 encorton 30 spiriva 2x1 singular i ventolin doraznie

Gość seashark
mi ostatnio zamienila VENTOLIN na BUVENTOL EASYHALER i naprawde jest lepszy (ok 80zl - 200 dawek). na XOLAIR pewnie mnie nie stac :(( pozdrawiam

Gość olollololol
można poszukać jakiegoś sponsora, poprosti trza porozmawiać z lekarzem prowadzącym mnie też na to nie stać ale mój lekarz prowadzacy poszukał sponsora nie raz chyba raz w roku rusza profilaktyka leczenia tyn lekiem a co o onim sądzicie

Gość seashark
Sam nie wiem, nie portafie powiedziec. Mam nadzieje ze przynosi pozytywne efekty. Ja na pewno sprubuje akupunktury. Np http://www.medicus.waw.pl/akupunktura.html wazne zeby wyleczyc sie z tego scierwa ktore ogranicza zycie... ale zycie i tak jest piekne :)