Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak myslicie

Antybiotyki, a alkohol!!!

Polecane posty

Gość jak myslicie

wczoraj i dzis wzielam 2 tabletki antybiotyku-musze wziac jutro trzecia ostatnia, ale wieczorem ide na impreze urodzinowa, wiec chcialam wypic szampana i jakiegos drinka.. Czy moze przy natybiotykach pic alkohol? A gdybym jutro tej 3 tabletki nie lyknela tylko w niedziele?? Poradzcie mi co robic, bo zapomnialam lekarza zapytac:)

Gość ja tam lekarzem nie jestem
ale na czysty "zdrowy" rozsadek to moze lepiej wez ta tabletke w niedziele i to moze wieczorem...zadnych leków nie pownno sie mieszac z alkoholem .... w dodatku nie wiadomo jak silny jest ten antybiotyk ...tak sobie mysle ze chyba jest silny skoro masz do wziecia tylko 3 tableki ...

Gość Dr.Rollo
Mozesz pic smialo!!Jesli tylko szampan i drink wchodza w rachube..I zalezy jeszcze czy czujesz sie na siłach..Bo ja kiedys bylem chory i czulem sie barzo slabo wpadli do mnie kumple w odwiedziny..ale tylko jeden wyrazal chec picia ten ktory przyniosl bimber!!80% i pilem z nim..czulem sie lepiej,,pozniej poszlismy do baru i lyknalem piwko...i.....normalnie opadlem z sil...masakra...nie polecam wiekszych dawek!!!ale wlasnie zalezy czy jest silny bo piszesz ze tylko masz 3..wnioskuje ze silny jest..ale drink i szampan..nie zaszkodzi..pozdrawiam

Gość nie wolno pic
przy antybiotykach

Gość muuuu
Przy antybiotykach nie można pić w ogóle alkoholu.

Gość muuuu
A antybiotyk trzeba brać regularnie co tyle godzin ile zalecił lekarz aby był sens jego brania.

Gość jovanna 1
Ostatnią tabletkę weź albo w terminie albo wcale. Inaczej nie ma sensu. Nie wiem jaki antybiotyk bierzesz ale generalnie ostatnią mozna odpuścić tylko w wypadku kuracji trwającej ponad pięć dni. Od jednego czy dwóch drinków nic Ci się nie stanie nawet jeśli łykniesz ostatnią tabletkę. Baw sie dobrze.