Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość **wwaaww**

kolorowe soczewki - Focus- royal blue

Polecane posty

Gość **wwaaww**

Witam chcialabym sobie zakupic kolorowe soczewki Focus Softcolors koloru royal blue. oczy mam niebiesko -szare, a chcialabym dodac spojrzeniu troszkę głębi. Dlatego chcialabym zapytac, czy używacie takich soczewek, i czy kolor ten nie wygląda nazbyt sztucznie, czego chcialabym uniknąć. Za wszelkie informacje będę wdzięczna. Pozdrawiam 🌼

Hej! Moja przyjaciółka takie nosi, juz od baaaardzo, bardzo dawna i wyglądają super! wielu facetów juz na te \"oczy\" zakręciła ;) Wszyscy pytają czy to jej naturalne, a ona na to, że taaak... :P Natomiast kiedys kupiła zielone, też focus, ale wyglądały okropnie sztucznie. A też ma jasnoniebieskie oczy naturalne... Pozdrawiam!

Gość a ileeeeeeee
takie soczewki kosztuja i na jaki okres sie je nosi??dzieki pa

Gość ło matko i corko
takie jesli nie masz wady wzroku i chcesz zmienic kolor oczu kosztuja ok 50-80 zł zalezy gdzie.....i sa na miesiac dwie pary:)

Gość a ileeeeeeee
a jak mam wade wzorku???to ile

Gość ło matko i corko
tego nie wiem,juz musisz sie sama dowiedziec u optyka

Gość a ileeeeeeee
oki dzieki a moze ktos inny wie,bo bardzo mnie to ciekawi slyszlam ze ok 500zl na rok a to jednak duzo a jak mam wade to czy moge nosic przeznaczone dla ludzi bez wady?? buziaki

Gość krótkowidzka
A ja mam oczy niebiesko-szare i noszę focusy zielone, wyglądają super, wszyscy mówią mi,że mam piękne oczy. Kiedyś miałam royal blue, ale przy moim naturalnym kolorze nie było widać róznicy. Ładne są jeszcze aqua-takie morskie. Może wyglądają trochę sztucznie ale naprawdę robią wrażenie zwłaszcza przy odpowiednim makijażu. Kupię je sobie na lato. Ja kupuję soczewki przez internet ze strony: www.optilens.pl, tam jest najtaniej(około 130zł za 3 pary plus koszty przesyłki) Ale tam musisz kupić 6sztuk, bo po jednej parze nie sprzedają. Polecam zielone. Pa Ps. Jedna para jest na m-c

a sa czarne soczewki???? ja mam ciemny braz oczy ale chcialabym aby byly super czarne:) sa takie wiecie moze????

Gość **wwaaww**
Dzięki za informacje wszelkie. Trochę się właśnie też obawiam, że gdy kupię te royal blue to nie będzie wdać różnicy gdyż się zleją z moim kolorem, albo że będzie to wyglądało przesadnie sztucznie.. Ale chyba podstawą jest spróbowanie. Jeszcze raz dziękuję za rady. A co do czarnych soczewek, to prawdę mówiąc nie słyszałam o takich.. 🌼 pozdrawiam

Gość przyjaciółka..
zawsze jak zmieniałam kolor focusa.. pan w salonie dawał mi sozcewke próbna , maja takich sporo... i mogłam sobie po prostu zobaczyc na zywo jak wygląda :)) cena w krakowie 50zł za para pisze miesieczna, ale spokojnie nosze przez 2 msc i nic sie nie dzieje. wada wzroku -1,5 i -3.0 nosze je od.... 5 lat chyba juz ;) pozdrawiam

Gość **wwaaww**
przyjaciolka, ale dawał Ci soczewkę z koloru, który chcialaś kupić..? a jeśli po założeniu ten kolor Ci nie odpowiadal ? czy mogłaś przymierzyć wtedy kolejną.? będę wdzięczna za odp :) 🌼

Gość **wwaaww**
ja soczewki korekcyjne noszę juz ponad 8 lat, teraz chcialabym małej zmiany, chcę zmienić fryzurę, kolor włosów, no i kolor oczu- ale to tak tylko na chwilkę.. :)

Gość **wwaaww**
zastanawiam się jeszcze, które sovczewki byłyby lepsze.. mam do wyboru: MOONLIGHT z Freshlooka i ROYAL BLUE z Focusa.. czy macie jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o te dwa kolorki? które lepiej prezentowałyby się na niebiesko-szarych tęczówkach..?? proszę o rady..

Gość smerfiątko
do krotkowidzka:jestem na tej stronce co podalas. napisz mi prosze o co chodzi z ta krzywizna-kurde tanie te soczewki-mam na nie chec.i czym sie rozni kolor podkreslajacy od zmieniajacego-piszesz ze nosisz zielone-bys mogla okreslic jakie jest nasycenie tego zielenoego.ja mam oczy zielono-brazowe i nie iwem czy wziac brazowe czy zielone.te pudelko stracza na 3 miesiace tak???codzienenie je nosilas?

Gość smerfiątko
i czy plyn tez jest w zestawie?jak nie to ile kosztuje

Gość smerfiątko
i jescze jedno:tam jest napisane ilosc 1 opakowanie cena:130zl, a pod spodem jak wybieramy to jest ilosc:3 pudelka wiec teraz nie wiem czy te 130zl to za jedno czy za 3 pudełka odpowiedz prosze

Gość smerfiątko
aaa jaka ja mało kumata jestem: mozna przeciez kupic 1 opakowanie i w nim jest 6 soczewek hihih sorki

Gość smerfiątko
chyba ten temat tylko mnie interesuje, >>>krotkowidzka piszesz ze jedno opakowanie jest na miesiac ale tam jest napisane:W trybie dziennym przez 2 tygodnie (zdejmujesz je na noc) lub w trybie przedłużonym przez 1 tydzień (bez zdejmowania na noc) czyli jak to jest prosze niech ktos odpowie

Gość smerfiątko
nikt????????????

Gość krótkowidzka
do-smerfiątko Jak idziesz pierwszy raz do okulisty po soczewki to on ci określa krzywiznę i stąd wiesz jaką masz. Tzn. jak masz wadę wzroku, bo jak nosisz zerówki to nie wiem. W jednym pudełku jest 6 sztuk czyli 3 pary. Jedna para jest na m-c. Płyn trzeba kupić osobno. Te trzy kolory tzn. green, royal blue i aqua są tylko do jasnych oczu, bo są to soczewki pogłębiające kolor. Jak masz oczy ciemniejsze to lepsze będą soczewki zmieniające kolor- takie z narysowaną tęczówką. Jeżeli nigdy nie nosiłaś soczewek to lepiej pierwszy raz idź do okulisty, on ci pokaże jak zakładać itp. No i zbada czy w ogóle możesz nosić soczewki Pozdrawiam

Gość **wwaaww**
smerfiątko, jeśli to Twoje pierwsze soczewki to lepiej idź rzeczywiście do lekarza, niech Ci określi krzywiznę. Ja wiele lat temu takie badania robiłam sobie wraz z mamą, miałyśmy różne krzywizny (8.6 i chyba 8.9 czy 8.4, ne pamiętam), po jakimś dłuższym czasiie gdy kupowałam soczewki pomyliłam tą krzywiznę, tzn dla siebie wziełam odpowiednią i dla mamy taką samą :( zorientowałam się dopiero wtedy kiedy ona po założeniu caly czas narzekała, że są bardzo niewygodne, że coś ją kuje, że oczy łzawią, i że przez ten dyskomfort nie będzie ich nosić. A wina to byuła krzywizny. Tak więc i Ty lepiej miej dobraną odpowiednio krzywizną, a to może zrobić tylko lekarz.. Pozdrawiam Ja zdecydowałam się na zakup soczewek z FreshLooka -Moonlight, zobaczę jaki będzie efekt. Pozdrawiam wszystkich 🌼

Gość smerfiątko
dziekuje kochane dziewczyny za odpowiedz. chyba rezcywiscie wybiore sie do okulisty:

Gość smerfiątko
kurde skasowalo mi polowe wypowiedzi: a wiec jeszcze raz co do koloru: czy nosicie poglebaiajacy czy zmieniajacy,ja mam raczej jasne oczy ale chcialabym widziec jakas roznice, z drugiej strony jak wybiore zmieniajcy kolor to nie chcem wygladac jak ufo a jakie jest wasze rozeznanie w tym temacie pa kochane

Gość Bambuska
Smerfiatko----- juz dziewczyny Ci pisaly,ze jesli masz jasne teczowki to najlepiej wybrac delikatne poglebienie koloru ,jak masz ciemne to wybierasz soczewki zmieniajace kolor ;) Wtedy bedzie naturalny efekt.

witam wszystkich :) tez sie zastanawiam nad soczewkami koloryzujacymi od 4 lat nosze soczewki poniewaz mam krotkowzrocznosc, ale wlasnie z ta krzywizna sie pogubilam :( zawsze kupywalam optimy u optyka i pytal sie tylko o wade nic o krzywiznie nie mowil :/ moze to sa jakies uniwersalne? bynajmniej nigdy problemu z soczewkami nie mialam, teraz wlasnie musze kupic sobie to sie popytam go o ta krzywizne. A na lato fundne sobie cos z blekitnych soczewek :)

Gość a czy...
A czy są kolorowe soczewki miesięczne bez zdejmowania na noc? Albo jednodnowe? Bo prawdę powiedziawszy, to nie wyobrażam sobie tego codziennego dbania o nie. Wiecie coś na ten temat? :)

Gość **wwaaww**
> niunia83 z tą krzywizną to jest tak, że większośc ma tą standardową /medium/ krzywiznę 8,6 Chyba rzadko się zdarza, że są 8,4 no jakoś tak to jest w każdym bądź razie.. ale jak zapytasz lekarza otrzymasz 'profesjonalną' odpowiedź ;)

Gość **wwaaww**
>a czy.. są soczewki jednodniowe.. nosimy za dnia, a potem wyrzucamy, nie stosuje się płynów ani żadnych czynności pielęgnacyjnych.. ale są znacznie droższe.. są również soczewki, któych nie zdejmuje się na noc.. tzw. o trybie przedłużonym czy jakoś tak.. >niunia83, krzywizna ta standardowa to chyba 8,3 a nie 8,6 jak napisałam, zresztą już nie wiem sama..najlepiej powie Ci lekarz..:) albo gdzies na www. pozdrawiam 🌼

Gość jolvitttaaa19
standartowa krzywizna przy soczewkach czyli najcześciej spotykana to 8,6, co nie oznaczan naturalnie ,ze ty taką posiadasz.