Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-monia-

diane 35 a zyrtek-pomocy....!!!

Polecane posty

biore diane 25 juz 2 lata prawie w celach anty i rowniez zyrtek w celu walki z ciagla alergia,strasznym kataerm itp.ale dzis w aptece pani powiedziala,ze zyrtek oslaba troche dzialanie diane...nie bardzo,ale jednak...czy ktos tez bierze oba leki ??ja to jest??napiszcie o waszych doswiadczeniach...prosze...

naprawde nikt nie ma nic do powiedzenia??prosze ...to dla mnie bardzo wazne...

Gość KAJALA
Wydaje mi się,że najlepszym doradcą będzie tu lekarz ginekolog.Forum prawdopodobnie nic Ci nie pomorze.

Gość zdziwiona kaska
i znów jestem w szoku !!! przecież diane 35 nie jest pigułką anty! ona ma tylko takie dziłanie uboczne!! proszę, jeśli możesz skonsultuj się z lekarzem i jak najszybciej zmień te pigułki! diane jest niesamowitą bombą hormonalną..szkoda Twojego zdrówka-pomiesza Tobie niemało w organiźmie.. skutki za parę lat.. ..prszę - śmigaj do lekarza..

Gość do zdziwionej kaski
jakie skutki mianowicie?

Gość kaska maryska
rozregulujesz sobie caly uklad hormonalny...i zacza sie typowe problemy zwiazane z nieprawidlowym funkcjonowaniem hormonow..oczywiscie sa kobiety, których orgganizm tak nie reaguje,ale ja sama uswiadczylam problemow po odstawieniu diane--a bralam tylko 5 miesiecy!..nieprawidlowo dzialajacy uklad hormon moze powodowac (z czysto zauwazalnych objawow) np. wypadanie wlosow..albo powodować wzrost ryzyka zachorowania w pozniejszych latach na raka.. ..wiem tyle, że diana jest bardzo silnym lekiem hormonalnym i jak czytam, że kobietki używaja jej w celach anty..dostaje szału! jak lekarze mogą tak wyniszczać ciała młodych kobietek :(

Gość kaska maryska
to ja-zdziwiona kaska

Gość nie dededede
Niespodzianka - nie tylko Diane ma wysoką ilosc hormonow, niektore z pozostałych mają tyle samo, a nawet więcej - tak mi powiedział lekarz. Lekarz dermatolog zajmujący się medycyna estetyczna (m.in. depilacja laserowa) stanowczo odradzal mi branie diane, ale nie wzgledu na ilosc hormonow - bo tak jak wyzej napisalam, inne tez maja duzo, nie o to tu chodzi. Chodzi wlasnie o te wloski - te tabletki pwinien brac jeydnie ktos z hirsutyzmem, ta pani nawet osobom z tradzikiem go odradzala.

Gość nie dededede
a argument "rozregulujesz sobie caly cykll hormonalny" jest smieszny, bo drugi powod, obok antykoncpejic, to wlasnie uregolowanie cyklu - po to sie bierze tez tabletki. jesli tak, to kazde tabletki ci go "rozreguluja" nie tylko diane.

Gość nie dededede
poza tym - 5 miesiecy to za krotko, zeby odczuc pelne dzialanie diane. nie dziwie sie, ze pojawily sie problemy, jesli nie masz hirsutyzmu i bralas tylko 5m iesiecy. radze zmienic lekarza.

Gość kaska maryska
nie de de de---oki...uregulujesz sobie pozion hormonow i cykl--ale tylko pozornie---bo tylko podczas zazywania diane--a po odstawieniu---katastrofa--organizm przejdzie dluuuga droge powrotu do samodzielnej, prawidlowej1 pracy i wydzielania hormonow..

Gość nie dedede
no to tak jak z kazdymi tabletkami, diane nie sa pod tym wzgledem wyjatkiem

Gość kaska maryska
mam- i dlatego bralam, tylko po tych 5ciu m-cach przetsla???!! dzialac, włosy polecialy i teraz zbieram zniwo jej dzialania

Gość kaska maryska
heh- wiec dlatego rzucilam swinstwo, bo te pigulynie pomagaja wyleczyc tylko pozornie reguluja cykl..a po odtawieniu wszystko wraca do 'normy' plus dochodza inne skutki uboczne

Gość nie dedede
mialas hirsutyzm? skad wiesz?

Gość kaska maryska
tak-2 posty wczesniej odpowiedzialam twierdzaco:)

Gość nie dedede
ja mam nadmierne owlosienie, ale nie hirsutyzm, wlosy tez mi polecialy, ale biore juz ponad 2 lata i wytrzymam do 3, potem ide do ENDOKRYNOLOGA po cos na takie nagle odstawienie, ginekolodzy nie powinni przepisywac tego swinstwa

Gość nie dedede
mialas badania ilu hormonow? jakich? bylas z tym u ginekologa czy endokrynologa? skad wiesz ze mialas hirsutyzm?

Gość kaska maryska
wlasnie-ja tez dostalam od ginekologa bo troche uzalalam sie na depilacje..opamietalam sie po tych 5ciu opakowaniach...bo to sprawy nie rozwiazuje..poza tym mialam regularne cykle--a ona wpakowala mi to na odchodne ..wrr..

Gość kaska maryska
mialam bad hormonow plciowych...2 razy..lezalam w klinice..horm meskie w normie..tyle ze zanizony poziom estrogenot-ale cykle(zdziwienie ginekologa) w normie

Gość nie dedede
ja mialam badanie 4 hormonow przez gina - tez w normie. GINEKOLOG NIPOWINIEN MIEC PRAWA PRZEPISYWANIA DIANE! Potem poszlam do endokrynoologa i mnie opieprzyl ze to biore, ze ja wcale nie mam hirsutyzmu, niektorzy maja wiecej wloskow niz inni, ale to nie jest nienormalne - tez NIE masz hirsutyzmu.

Gość kaska maryska
hmm- kroeys stopien w karcie mam wpisany..nie tragizuje z tego powodu, bo wielkich problemow z tym nie mam..depilator, placterki, woski--idzie sie przyzwyczaic :) zreszta w dziesiejszym swiecie trudno mam samym okreslic, gdzie jest norma a gdzie zaczyna sie wlasnie hirsutyzm..

Gość nie dedede
łatwo jest to okreslic - masz wlosy ŁONOWE az do kolan? zarost na twarzy taki, ze musisz sie golic na policzkach? to wlasni ejest hirsutyzm.

Gość kaska maryska
wiesz.. to nie jest takie jednoznaczne..sa i kolejne stopnie hirsutyzmu..u mnie to jest proces postepujacy..i zaloze sie ze po roku p'przekwalifikowali'by mnie na wyzszy stopien..