Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anastazja B.

Poród za granicą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Anastazja B.

Witam, mieszkam w Polsce, ale zastanawim się jak to wygląda, gdybym chciała wyjechać gdzieś za granicę i tam urodzić. Któraś tak miała? Jak z becikowym, opieką i resztą!???

Gość bikbiki
hemn to chyba jest jasne ze wszystko zalezy od kraju...wiec precyzyjniej zadaj pytanie a wtedy moze ktos doradzi.

Gość Anastazja B.
mam możliwość rodzenia w tych krajach: Portugalia, Niemcy i Anglia. Mam tam rodzinę i również jest możliwość zameldowania się.

Gość rodzaca w niemczech
Polecam niemcy. Bylam bardzo zadowolona, porodem i opieka. Nie wiem jak to jest w Portugalii ale z tego co wiem to Anglia nie jest najprzyjemneijszym miejscem do rodzenia. Przypuszcza jednak, ze sa rozne opinie na ten temat.

Gość rodzina
ci tam nie starczy musisz miec specjalne drogie ubezpieczenie , bo to normalne porodow nie obejmuje . Takze zameldowanie tam ci nic nie da bez ubezpieczenia!

Dokladnie.Ja mieszkam w Niemczech , niedlugo rodze.Ale samo zameldowanie nic Ci nie da, jeszcze bedziesz musiala zaplacic za porod.Musisz miec ubezpieczenie.

czesc dziewczyny ja rodzilam dwa razy w USA polecam stany ,jest 100% opieka za darmo i porod tez za darmo a w dodatku znieczulenie tak to mozna rodzic:)Pozdrawiam .

Gość 23karolcia
witam.moj chlopak pracuje legalnie w anglii od pazdziernika,wynajmuje tam mieszkanie ale nie jest zameldowany,ja mieszkam w polsce i jestem w 25 tygodniu ciazy,moj chlopak namawia mnie teraz zebym przyjechala do anglii i tam urodzila,wiem ze jak sie na to zdecyduje to bede musiala zrezygnowac z pracy w polsce(teraz jestem na zwolnieniu).Boje sie porodu za granica,nie znam jezyka,niewiem czy cokolwiek bedzie mi sie nalezalo jezeli nie bede miala ubezpieczenia,zameldowania a nie mamy slubu,jakie dziecko bedzie mialo obywatelstwo i czy bede musiala placic za porod.prosze pomozcie bo niewiem co robic!