Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggoogg

tarczyca, jak wygladaja badania??

Polecane posty

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
idzie do endokrynologa powinno być...już opis operacji się pojawił ,ludzie co to jest,to samo straszenie wyimaginowanym bólem biopsji...tak nie można.

Gość biopsja
otóż w Polsce w państwowych szpitalach coraz częściej zaczyna się odchodzić od tradycyjnych cięć. Od dobrych kilku lat tarczyce operuje się małoinwazyjnie stąd moje pytanie ....

Gość a u mnie
ja mam podwyzszone 2 krotnie TSH ale USG nie wykazało zmian w tarczycy. Dostałam Letrox 50. Długo musze to brać i czy poziom TSH może sie unormować? Kurcze zaczełam tyć po tym leku a nie powinam chyba :(

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Możliwe,ja leczę się wyłącznie prywatnie więc omija mnie ból lekarzy państwowych gdzie na nic nie ma pieniędzy...Myślę,że wybór operacji powinno się też przedyskutować z lekarzem...a nie samemu wybierać.

Gość poradnia tarczycowa
Oczywiście, ze robi się to małoinwazyjnie! Nie rozumiem skąd taka opinia, że nie robi się tego w państwowych szpitalach, trochę to smieszne. Wszystkie moje znajome miały tarczycę usuwaną małoinwazyjnie z NFZ :D

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Do a u mnie pozostaje się cieszyć,że nie masz zmian:),leki to unormują ,ile czasu to zajmie trudno powiedzieć to sprawa indywidualna...

Gość do magdaaaaaaa
czy możesz podać nazwisko lekarza u którego się leczysz i w jakim mieście??? Akurat szukam dobrego endokrynologa :)

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Centralna Polska jeśli to twoja okolica...to chętnie.

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Przepraszam zle się wyraziłam,jeśli chcesz oczywiście to chętnie podam.Mieszkam w centralnej Polsce.:)

Gość Meddyk
magdaaaaaaaaaa ty się lepiej zastanów, czy swoją niewiedzą nie robisz krzywdy innym. Wypisujesz niesamowite bzdury majace się nijak do rzeczywistości. Przestań się bawić w lekarza i udzielać porad na tematy, w których kompletnie jesteś niezorientowana!!! Bo jeszcze cię ktoś posłucha !! Wypowiadanie się na temat działania leków tak jak to zrobiłaś odpowiadając---> A U Mnie--->to naprawdę głupota. Żaden lekarz nie udzilałby tego typu rad przez internet bez padania pacjenta i nie znając jego konkretnych wyników. Uwazam, ze osoba, która naczytała sie czegoś z medycznych ksążek, których nie rozumie nie powowinna się wypowiadać I tyle. Pozdrawiam :D

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Nikt nie bawi się w lekarza,w każdej wypowiedzi zaznaczam,że trzeba konsultować się z lekarzem,lekarz powinien podejmować decyzję,nie można nikogo straszyć...Co złego czy niebezpiecznego napisałam...,że biopsja nie boli,że są różne badania na tarczycę,że nie można pisać zaraz o operacjach,że tarczycy trzeba pilnować to wszystko będzie dobrze... Nie znoszę jak ktoś upajając się swym stanen zdrowia(jest już weteranem bo sam choruje) wypisuje rózne bzdury.Nikt nie napisał,że jest lekarzem.Napisałam tylko,że trzeba sobie znależć dobrego specjalistę i systematycznie się badać.Kto udziela rad?Po prostu podnoszę człowieka na duchu.Głupotą to jest wydawanie sądów w sprawach,o których nie ma się pojęcia.Po prostu nie można popadać w paranoję tylko się leczyć. Często większą krzywdę można zrobić robiąc wiele szumu o nic.

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Tym większe jest moje oburzenie bo pisze się o jakimś badaniu nieprawdę...,że boli,międlą...szok...i teraz ktoś to sobie czyta i się boi.Może nie pójdzie...Nawet jak ktoś coś przeżył bardzo to może niech sobie daruje i nie straszy tym innej osoby.Wyraziłam swoje oburzenie,że zanim opisze się dane badanie to trzeba się zastanowić.Nikomu nie dałam żadnej rady...napisalam rodzaj badań...Napisałam również,że operacja jest nie zawsze konieczna bo dziewczyny zrobiły sobie pole do popisu nad swoimi dolegliwościami.Po co pisać o ewentualnych operacjach jak może w ogóle jej nie będzie...po co zawracać głowę komuś czym co może go nie dotyczy i robić zbędny szum.

Gość ggoogg
witam, po przeczytaniu tego wszystkiego to mam lekkiego stracha :( Ja chce isc zbadac sie czy tylko mam ten problem, nie wiem czy mam czy nie mam. Po prostu chce isc sie upewnic, chcialm sie tylko dowiedziec jak przyjde do lekarza to czego moge sie spodziewac co bedzie mi konkretnie robil, czy musze sie rozbierac, czy bedzie cos co bedzie bolalo, czy cos innego... czy mam do wyboru jak bedzie mnie badal??

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Rozbierać się będziesz do pasa,ale stanika nie musisz zdejmować.Na chwilkę tylko.Wyboru badania to raczej nie masz,lekarz jak już napisałam zważy cię,zbada pracę serca,zmierzy ciśnienie,zada parę pytań.Dotknie tarczycy i to wszystko.Nic cię nie będzie bolało.Powinnaś mieć ze sobą badanie TSH,ewentualnie wyśle cię na dodatkowe badana na hormony na pobieranie krwi.Nie przejmuj się i idz. Wszystkie dodatkowe badania może wcale nie będą potrzebne...pamiętaj to nic a nic nie boli,to jedna z łatwiejszych wizyt u lekarza.Będzie dobrze;)Nie przejmuj się🌼

Gość mocno_zbulwersowany
magdaaaaaaaaa ty falktycznie jesteś niepoważna. Jak można wypisywac takie bzdury. To co napisałaś powyżej dotyczy wyłąvcznie Ciebie, bo to ty wypowiadasz sie na tematy o których nie masz pojęcia i robisz sobie pole do popisu, tylko kiepsko ci to idzie. Daj sobie spokój z tą dziecinadą !!!!!

Gość pacjentaka
Prawda jest taka, że najlepiej jest wszytsko doładnie wiedzieć przed badaniem, a bardzo czesto zdarza się, że wyglądają one tak jak opisały dziewczyny. Biopsja co prawea nie boli, ale to nic przyjemnego. Większość guzków jest do usunięcia, więc magdaaaaaa niepoytrzebnie usypa czyjąś czujnośc tymi wyssanymi z palca bzdetami. Nie wiem ska u ludzi taka głupota. Zanim coś napiszesz magdaaaaaaaaaa to przynajmniej to sprawdź!

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Co dotyczy wyłącznie mnie...to żeby niepotrzebnie nie straszyć...co takiego,to,że piszę,że nie wiem czy dziewczyna będzie mieć robione dodatkowe badania,to,że ją uspokajam,że nie będzie zle...to,że nie można popadać w paranoję.To,że wszystko się okaże czy to,że na pierwszej wizycie będzie tak jak napisałam?

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Pacjentko tylko,żo dziewczyna nie wie nawet czy ma guzki...czy w ogóle ma problem z tarczycą... Jak się okaże to dopiero można się zastanawiać a nie myśleć o problemie,którego tymczasem nie ma.Krzywdę można zrobić nadgorliwością jak i zaniedbaniem.Trzeba to wyważyć i podchodzić spokojnie.

Gość a jednak.......
wiec jednak to prawda, że problemy z tarczycą prowadzą do matołectwa. Napisz coś jeszcze specjalistko magdo :D

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Moj lekarz to robi,waży i mierzy ciśnienie,bada serce to jest norma u endokrynologa.Proszę o dokładne czytanie bo stąd biorą się niejasności.Guzki na tarczycy są różne,guzki napisałam być niebezpieczne,mogą zezłośliwieć niezłośliwe.Jednak zanim się do tego dojdzie,że są niebezpieczne to trzeba przejść trochę badań,w ogóle je mieć na tarczycy.Nie od razu guzki się usuwa i nie wszystkie,często się je obserwuje i po jakimś czasie usuwa.Trochę racjonalności,popadanie w paranoję jest niedobre i niczemu nie służy.Jak też w innych postach napisałam tarczyca to sprawa indywidualna...Nie wiemy na co może ewentualnie chorować założycielka topiku a już ją straszycie.Po co?Może nic jej nie jest a może to nie guzki a coś zupełnie innego,Graves-Basedow i co już będziecie jej pisać o ewentualnej operacji na oczy...Trzeba podchodzić do chorób odpowiedzialnie ale też na spokojnie.Jeszcze raz piszę proszę czytać dokładnie...bo nieporozumienia biorą się stąd,że ktoś czytać nie umie.Poza tym powtarzam trzeba się badać,czuwać nad swoim zdrowiem ale mądrze.Nie popadać w paranoję i przesadę bo to też grożne.

Gość hhhhmmmmmmm
pacjenta to się nawet nie waży przed operacja, tylko pyta się go o wagę, a juz na pewno nie robi tego lekarz :D A mierzenie cisnienie? chyba nawet nie zdarz się już w szpitalach. Fantazji to ci można pozazdrościć magda :D :D :D :D Więcej rozsądku :-)

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Myślę,że te posty piszą osoby,którym wczoraj odpisałam,żeby nie straszyły niepotrzebnie założycielki topiku. Cóż ja też się nadziwić nie mogę jak mozna być tak głupim i nie rozumieć czytanych tekstów i trzeba powtarzać ciągle jedno i to samo.Jednak nadal nie dociera. Mam nadzieję,że założycielka topiku będzie zdrowa🌼

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Można to mi pozazdrościć lekarza,że jest na tyle uczciwy i dobry,że robi wszystkie potrzebne badania oraz rozsądku mi,że sobie takiego znalazłam.Wszyscy,którzy leczą się u endokrynologa a znam parę takich osób są ważone podczas wizyty,badane mają serce,mierzone ciśnienie...

Gość Paranoja*****
Widzę, że paranoja to twoje ulubione słówko. Nie dziwi mnie to, bo czytając to co wypisujesz mozna odnieśc wrażenie, że na nią cierpisz.C o dwie minuty jakiś post, w każdym przeczysz temuu co napisałas wyżej! :D Faktycznie z tymi zaburzeniami w psychice z powodu tarczycy to musi być prawda :-( Mogłabyś napisać cos więcej na ten temat, albo przynajmnie jtwojego ulubioneg basedowa :D

Gość Paranoja*****
głupota lidzka faktycznie granic nie ma :D o czym świadczą powyższe podejrzenia, tak jakby ktoś nie miał nic lepszego do roboty....

Gość magdaaaaaaaaaaaaa
Coż dałam się wmanewrować w głupią dyskusję... GGOOGG W każdym razie idz do endokrynologa,nie bój się tej wizyty,zadbaj o swoje zdrowie i mam nadzieję,że będziesz zdrowa i nic ci nie będzie.Pozdrawiam.

Gość ggogg
Widze ze za duzo sie nie dowiem bo opinie sa rozne... ;( trudno pojde i sie dowiem sama wszystkiego :( prawdopodobnie do konca tygodnia pojde, wiec jak mi sie uda to opisze jak wygladala moja pierwsza wizyta :) Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie :)

Gość ggogg
magdaaaaaaaa-> dziekuje Ci bardzo ;)

Gość kruszynkaaaa
Czy jak się ma skierowane to badanie na tsh są płatne? Ile kosztuje takie badanie bez skierowania?

Gość Maarta
Nie rozumiem, dlaczego wszyscy tak najeżdżają na Magdę. Przecież dziewczyna nic złego i nienormalnego nie wypisuje! Ja również jestem ważona i mam mierzone ciśnienie przed wizytą. Jeśli pozostali tego nie mają, to RADZĘ ZMIENIC LEKARZA. Mój endokrynolog jest bardzo dobrym specjalistą i na pewno wie, co robi. Pozdrawiam.