Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość georgia25

POWROT DO KARMIENIA PIERSIA-POMOCY

Polecane posty

Gość georgia25

Witam! Mam problem, przez dłuższy czas chorowałam (2 tyg.) potem leżałam tydzień w szpitalu, brałam takie leki że nie mogłam karmić piersią, w szpitalu i w domu odciągałam tyle pokarmu, na ile miałam siły:) teraz chce wrocić do karmienia piersią, ale nie weim czy mi się uda! Moja córka płacze niemiłosiernie przy dostawianiu, az prawie wymiotuje, probowałam różnych sposobów - wcześcniej dać troche z butelki, dawać jak nie jest bardzo głodna, itd. co mam robic????pomóżcie!!piję ziółka mlekopędne, czy jest szansa żebym znow karmiła? nikt z moijego otoczenia nie miał takich problemów , wiec zwracam się do Was!!!

Jezeli dziecko nie chce pic z piersi to nie poddawaj sie, ale tez nie dostawiaj jej na sile bedzie to meczarnia dla Ciebie i dla niej .... Nawazniejsze jest zeby dziecko dostawalo pokarm matki a czy poplynie on z piersi czy przez smoczek butelki to juz nie ma zupelnie znaczenia. Mialam podobna sytuacje, tyle ze nie chodzilo o chorobe a raczej o fizjonomie mojego biustu - mam plaskie brodawki. Polozna i lekarz ginekolog kazali mi odciagac pokarm i w ten sposob moje dzieci byly karmione mlekiem matki kazde do 9 miesiaca zycia !!!! Ma to tez swoje plusy - w nocy mleko stojace w lodowce moze podac maz ;-) A oprocz tego mleko matki mozna zamrazac i przechowywac az 6 miesiecy, wiec jezeli bedziesz miala nadmiar mozesz \"odlozyc cos na gorsze czasy\" ;-9 Powodzenia i nie przejmuj sie tym az tak bardzo bo stres jest najgorsza rzecza jaka w tej chwili moze Ci sie przytrafic !

Gość georgia25
dzieki, tyle że nie za bardzo mam co odciagac, nie wychodzi mi to zbytnio, zreszta słyszalam ze na samym odciaganiu daleko nie zajade, ze dlugo nie utrzymam pokarmu

Gość georgia25
Dzięki, moja corcia tez jest z grudnia:) i tez wolała lewa piers, zreszta teraz pilnujemy zeby skrecała głowe na lewo a nie cały czas na prawo

też miałam taki problem ,dwa tyg. w szpitalu ,dzidzius w domu na butelce,ale udało się , po powrocie ze szpitala pokarmu nie miałam juz wcale ale bardzo chciałam karmic piersią,przystawiałam często,synek sie denerwował ale ja sie nie poddałam ,no i pokarmu z czasem było coraz więcej,karmiłam ponad 2 lata:)

Grudniowwa - powiedz o tym pediatrze. Prawdopodobnie jest to spowodowane ułożeniem płodowym i może wymagać korekty u specjalisty. Na razie kładźcie ją tak, żeby musiała patrzeć w drugą stronę, tzn po tej nielubianej stronie był środek pokoju, podchodzisz do niej od tej nielubianej strony. Pediatra powinien skierować was do neurologa dziecięcego, który oceni czy mała nie ma np. przykurczu i może zalecić ewentualną rehabilitację. Nic strasznego, po prostu nauczycie się razem ćwiczyć u rehabilitanta. Nie leczone takie stany mogą później powodować wady postawy. Może to jest nic, a może warto się upewnić u lekarza :) (moja mała też to ma, dodatkowo układa się w C, ćwiczymy, nic strasznego i wszystko do skorygowania, im wcześniej tym lepiej) Czasami dzieci wolą jedną pierś. Ale jak wyraźnie skręca głowę w jedną stronę poza karmieniem, to warto się upewnić. Neurolog obejrzy golutkiego malucha, sprawdzi odruchy, czyli pomaca rączki i nóżki, położy na brzuszku i oceni czy wsio w porządku. Jak nie, to poćwiczycie i znowu będzie dobrze :)

georgia poszukaj poradni laktacyjnej - zazwyczaj mozna uzyskac porady przez telefon.... tam Ci najlepiej pomogą ;) Bo może wcale nie chodzi o to ze Mala była na butelce... moze zle przystawiasz, może niewygodna pozycja, albo mleko nie smakuje ze względu na dietę, albo drażni ją zapach kosmetyków których używasz...Przyczyn moze być wiele... życzę powodzenia!!!!! nie poddawaj się🌻