Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemowa20

Pytanie do znających się na koloryzacji włosów- BŁAGAM, pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość problemowa20

Dziewczyny, proszę, pomóżcie. To długa historia. Najpierw rozjaśniłam włosy i wyszły za białe, strasznie jasne i źle się w nich czułam. Wpadłam na pomysł, żeby wypłukać je w zaparzonej korze dębowej, bo gdzieś kiedyś czytałam, że ona przyciemnia włosy. No i efekt jest taki, że płukanka tak mocno złapała włosy (bo są b.zniszczone), że są one rude!!! No i to jest taka moja prywatna tragedia- ten pomarańczowy odcień jest tragiczny :( :( :( Może jest tu ktoś, kto zna się na włosach i podpowie mi co zrobić, żeby wrócił blond moich włosów :( Ewentualnie ostateczne wyjście to zrobienie jasnych pasemek na tej rudości, ale nie wiem po jakim czasie można znów skatować włosy rozjaśnianiem? Błagam, pomóżcie! Będę bardzo wdzięczna, bo wstydzę się wyjść z domu :(

Gość wspolczuje
:( moze jak bedziesz co chwile myla glowe to ci sie to zmyje...albo zrob plukanke na to z jakiejs innej farby....popiel albo cus...:( alboooo tak jak pisalas pasemka ....skoro masz skatowane wlosy ...to jak im dowalisz jeszczze troche to ...w sumie co za roznica ,.....tylko uwazaj zeby nieodpadly...;) albo jakis ciemny kolor ale na pewno nie chcesz z blaondynki robic sie na brunetke...:(

Gość problemowa20
No właśnie boję się tego, że odpadną przy kolejnym farbowaniu :( Ale chyba będę musiała zaryzykować, tylko nie wiem ile powinnam odczekać? Czy 2 tygodnie wystarczą? A myłam przez ostatnie 2 dni już ze 30 razy i nic :( Nie wiem już co robić :( :( :(

Gość no nie mogę już no
nie wiem, czy musisz nadal mieć jasne włosy, ale moim zdaniem nie powinnaś ich ponownie rozjaśniać. Proponuję położyć na nie szampon koloryzujący Casting L'oreal w kolorze jasny lub średni brąz. Pokryje i zniweluje pomarańczowy kolor a włosy będą normalne. Po miesiącu możesz go użyć jeszcze raz, wtedy będą już bardziej błyszczące i kolor będzie intensywny. Ten szampon nie zmywa się do końca. Z czasem kolor trochę p0łowieje, ale nie schodzi. Jaki masz naturalny kolor włosów? Jeżeli brązowy, to powrócisz do swojego naturalnego i nie będziesz już musiała niszczyć wło9sów dalszym farbowaniem. Chyba, że chcesz:) I proponuję po tym szamponie zaopatrzyć się w profesjonalne kosmetyki do włosów.

Gość problemowa20
Ta czapka mnie ratuje!!!!!! Bez niej się nie pokazuję ludziom! Gorzej jutro na zajęciach...:( :( :( W czapce siedzieć głupawo :/

Gość problemowa20
No naturalny mam ciemny blond, praktycznie nawet brąz, ale tak fajnie czułam się w blondzie :( Tyle, że odcień nie ten wyszedł, ale teraz to już wolałabym mieć tamte białe włosy niż te rudzielce :( :( :(

Gość kasiiia
jestem fryzjerka.daj odpoczac tym wlosa,i tak za miesiac idz do fryzjera niecz zrobi ci pasemka jasne.stopniowo uzyskasz wymarzony kolor.nie rob nic juz sama .a po za tym rody teraz w modzie

Gość wspolczuje
albo fryzjer ale tylko sprawdzony....ja ostatnio mialam bardzo jasny platynowy blond...i chcialam isc zrobic odrosty ..zrobila mi tyle ze byly zolte....:( w salonie bylo dosc ciemno i nie widzilam ze tak to wyszlo......a w domu sie zlamalam ....nie chceialo mi sie isc do niej ...i sie klucic....po za tym ta pipa nalozyla mi jakas plukanke ...ze kolor wlaosow zmienil mi sie na zolto-szary:( odczekalam jakis miesiac i poszlam do fryzjerki ktorej moge ufac...;) i zrobila mi jasne pasemka blond....i juz nie mam tego beznadziejnego koloru.....za jakis czas zrobi mi nastepne...i wroce do koloru ktory mi najbardziej odpowiada...Tobie radze to samo....;) ps mam nadzieje ze rozumiesz cos z tego...bo bardzo mi sie spieszylo....:D

Gość boszzzzzzzzz do fryzjerki
chyba: poza tym, rUdy!! Co za pustak!

Gość kasiiia
sorki za blad.....no ale zeby tak od razu od pustakow

Gość problemowa20
Dzięki Wam za rady. Chyba tak zrobię, poczekam trochę i pójdę zrobić jasne pasemka, bo nie widzę się w tych rudościach. Z resztą to taki brzydki rudy, pomarańczowo- żółty. Poszłabym najchętniej już jutro, ale moje już i tak bardzo zniszczone włosy tego nie wytrzymają :(

Gość no to faktycznie wróc
do naturalnego koloru, użyj tego szamponu L'oreal. To najlepsze wyjście. Przecież od takiego rozjaśniania będziesz miała pióra na głowie i zaczną wypadać ci włosy.:o Ja bym wolała ładny naturalny kolor niż jakiś rudo- żółty:o albo spalone blond pióra...

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
do boszzzzzzzzz sam/a jestes pustak!!!!kretyn/kretynka!!!!

Gość maleta
Oooo, tez się tak kiedyś załatwiłam, wyszła mi marchewka straszna!!!!!!! nie ma jak eksperymenty;) Słuchaj, kup zmywalną farbkę - szampon, taka co trzyma 2,3 mycia i się wypłukuje, jasny brąz, albo jaki ci pasuje Ja mam zawsze w pogotowiu jakby mi kolor nie wyszedł tak jak trzeba, zreszta długo używałałam własnie jednego szamponu bo dawał idealny kolor jakiego nie umialam uzyskac farbą.. włosy mam bardzo delikatne i cieńskie a te zmywalne nigdy mi na włosy nie zaszkodziły:)

Gość problemowa20
Ale ja bym chciała jednak wrócić do blondu, a taki szampon chyba mocno przyciemni. Boże, nie wiem co ja mam zrobić :( :( :( A co mi wyjdzie jak zrobie taki szamponik na jasnych (no bo one jednak są jasne)? Wyjdzie mi ciemny brąz czy co? Teraz to już mi właściwie obojętne, byleby nie ta marchewa :(

Gość ankaaaaaaaaaaa
a ja nie polecam takich szamponów na 2-4 mycia:o Nic z tego nie wyjdzie, jakieś mazije:o Kolor codziennie będzie się zmywał i codziennie będzie inny. Rudy będzie prześwitywał, chyba że weźmiesz jakićś baaardzo ciemny. Ten szmpon L;oreal w kolorze jasny brąz powinien być w sam raz. Ja sie ratowałam najjaśniejszym blondem, kiedy chciałam mieć rude włosy a wszły bordowe:o I bardzo pomogło. Kolor faktycznie się nie zmywa, a szampon niszczy włosy dużo mniej niż szampony np. Welli czy Palette (te to PORAŻKA!!!). Uważam, że powinnaś wrócić do naturalnego koloryu, włosy będą zdrowe i ładne, nie będziesz się musiała męczyć z jakimś niewypałem na głowie, z połamanymi i poniszczonymi włosami. A stosując ten szampon co jakiś czas ożywisz kolor i nadasz włosom blasku. Nie zawiera amoniaku i powinien być idealnym rozwiązaniem. Jasny brąz powinien wyjść ładnie, zakryje ten pomarańczowy odcień i nie wyjdzie zbyt ciemny, bo średni brąz na bardzo rozjaśnionych będzie już ciemny. Najlepiej idź rano kupić ten szampon Casting i użyj go zanim wyjdziesz na uczelnię:)

Gość problemowa20
Dziękuję Wam wszystkim baardzo serdecznie, wiedziałam, że mogę na Was liczyć Dziewczynki. Boję się jednak zrobić już z nimi cokolwiek, bo jak znowu cos nie wyjdzie to sie chyba zabije :( Ten kolor mnie tak podłamał, że po prostu mam depresje :( Na szczęście na uczelni nie muszę się nikomu podobać, a koleżanki, mam nadzieję, przemilczą mój nowy kolor. Poczekam jeszcze i zastanowię się co z nimi zrobić, bo bardzo się boję, że w brązie nie będzie mi dobrze :( Kiedyś przymierzałam u koleżanki w sklepie peruki w różnych kolorach i niestety brąz odpadł w przedbiegach :( Dlatego to już będzie ostateczność, ale na pewno to przemyślę. Dziękuję wszystkim 🌻 🌻 🌻

Gość Vikiiii