Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania_--------

Monitorowanie cyklu!

Polecane posty

Gość ania_--------

Dziewczyny jutro mam się zgłosic do mojego gina na monitorowanie cyklu, ale jeszcze nie skończył mi się @. Jak wygląda takie badanie ?

Gość Monito_rowana
Na tym to polega, że zrobi ci usg przez pochwę, wprowadza tą hmmm głowicę, na którą naciąga prezerwatywę no i przez pochwę ogląda twoje jajniki, macicę i może zobaczyć czy dojrzewają pęcherzyki, czy jest dominujący, jakiej grubości jest endometrium, czy nie pozostają torbiele z poprzednich cykli itp. Nie jest to bolesne badanie, tak więc nie denerwuj się. Za to wiele może wyjasnić.

Gość Monito_rowana
Ale skoro masz jeszcze okres, to pewnie zrobi ci przez brzuszek, czyli lekko musisz odsłonić majtaski, smarują ci brzuch żelem i przesuwając głowicą po brzuchu widzi twoje narządy. Ale to usg mniej pokazuje, jesli masz mieć przez brzuch to lepiej zadbaj o pełny pęcherz, wtedy lepiej widać wszystko. Szkoda że nei ustaliłaś jakie to ma być usg i co w razie okresu.

Gość ania_--------
Jezeli mam jeszcze krwawienie to moze byc robione usg przez brzuch? Przepraszam ze tak pytam, ale na wizyte do tego specjalisty czekałam ponad miesiąc i nie wiem czy jutro mnie przyjmie z @?

Gość ++++++++++++++
tez jestem ciekawa jak wygląda monitorowanie owulacji?

Gość Monitoro_wana
oczywiście że robia przez brzuch, ale nie wiem jak podejdzie twój specjalista, bo z reguły ginekolodzy preferują teraz usg przezpochwowe, bo lepiej można ocenić stan narzadów