Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiciamała

Jak zinterpretować wykres

Polecane posty

Gość kiciamała

Mam lekki problem z interpretacją wykresu.Pierwszy raz robie coś takiego i mam małe problemy.Termometr tradycyjny, ta sama godzina.Może ktoś popatrzy i mi pomoże.To już czwarty miesiąc bez sukcesów. tem od 6 dnia regularny 30 dni 36.4 /36.4/ 36.4/ 36.5/ 36.5/ 36.8 chora/36.9 chora/63.6/ 36.5/36.5/36.5/sluz wodnisty ostatni dzień 36.8 brak śluzu tem przez następne 5 dni ta sama 23 dzień wzrost 37,37,37,37.1,37,spadek po basenie 36.8 /37 i dziś 37. ja uznałam że 13 dzień to była owulacja, ostatni śluz płodny i wzrost 14 dnia.Dzięki za wszelką pomoc.

Gość a mozesz...
...ponumerowac dni? bo jakos nic nie widze

Gość kiciamała
dzień 6-8- 36.4 9dc-36.5/ 10dc 36.5 11dc -36.8 /12dc-39.9 wtedy byłam chora 13dc-36.6/ 14dc-36.5/15dc-36.5/ 16dc 36.5 ostatni dzień śluzu wodnistego. 17dc wzrost do 36,8 i utrzymanie do 22dc 23dc wzrost do 37 26 dc 37.1 27dc 37 28dc spadek po basenie do 36.8 29dc37 30dc37 A pomyliłam się z datami wpisałam dni lutego poprzednio(13 i14) 16 była wg mnie owulacja wzrost 17 czy dobrze zrozumiałam?

Gość mała czarnulka
z tego wynika ze mialas owulacje 22 dnia cyklu czyli 36 dnia cyklu powinnas dostac @

Gość kiciamała
To się zdziwiłam.Tyle że w 22 dniu cyklu to u mnie nie ma grama śluzu.Sucho jak na pustyni.To z tą ciążą może być kiepsko.A czy taki długi cykl jest w normie.Bo to świadczy że coś mi się wydłuża ostatnio +2 dni to teraz +4.Dziwne. Dzięki " mała czarnulko".

Gość a na moj gust
mialas owulacje 16 lub 17 dnia cyklu. powinnas zaraz dostac okres a ilodniowe masz cykle?

Gość a mozesz...
choroba troche psuje wykres, ale jak na moj gust owu wystapila 22 lub 23 lub 24dc trudno zawsze jednoznacznie podac, najlepiej obserwowac kilka roznych wskaznikow dwa pytania - ilo dniowe z reguly miewasz cykle? i drugie - czy DO 22dc mialac sluz plodny? (rozciagliwy, podobny do bialka kurzego) jezeli mialas taki sluz w tych dniach, to owu wystapila ok 22dc (bo piszesz ze 22dc juz nie bylo sluzu) a owu wystepuje z reguly od 16 do 12 dni przed nastepna @ wiec jezeli faktycznie wyjdzie, ze owu mialas 22dc to @ powinnas dostac miedzy 34 a 38dc

Gość kiciamała
Zwykle co 30 dni, na drugi dzień @ jak w zegarku, to byłby drugi cykl dłuższy.Zmieniłam klimat o 1000km może to przyczyna opóżnień.Przeprowadziłam się w listopadzie i ten w grudniu był ostatnim 30 dniowym. 23dc nie miałam śluzu i tak już do teraz.Ja celowałam w śluz, więc jak owu 22dc to się nie załapałam.37 stopni to za mało raczej na ciąże :((

Gość kiciamała
Sluz miał wszystkie cechy jajkowe.Więc już blada jezdem.

Gość a mozesz...
to znaczy, ze do 22dc mialas sluz plodny a pozniej juz nie? czy moze skonczyl sie wczesniej moze najlepiej napisz w jakich dniach byl ten najbardziej plodny i tak: - zmiana klimatu jak najbardziej moze wplywac na dlugosc cykli - a 37 to w sam raz na ciaze, ja mialam 36.9 (jestem w 4 miesiacu) - z tym, ze 36.9 lub 37 to sa najwyzsze temp jakie kiedykolwiek osiagnelam podczas cyklu (kiedy bylam zdrowa)

Gość kiciamała
Od 6 dnia cyklu zaczyna się niepłodny biały mało, Od 9-10 zaczyna przybywać i się klarować.W tym cyklu mokry płynny dostrzegłam 15,16 dc.A od 17 sucho i czysto.Moge chodzić w jednych majtkach do @.A seks tylko z żelikiem.Chyba wezme się za jakieś cuda na śluz.Szyjki nie badam, bo mam makymalne tyłozgięcie i nie dosięgam.Wiem że jest już nisko, bo mnie termometr gniecie więc będzie niedługo @. A co przemawia za 22dc- 6 poprzednich temperatur +wzrost do 37????? czy jeszcze coś? Dzięki za odpowiedzi.

Gość a mozesz...
az sobie znow poczytalam npr :-) no i wychodzi mi jednak tak, ze jezeli do 16dc obserwowalas sluz plodny i jezeli faktycznie zadna z tych temp po 17dc nie spadla ponizej 36.8 - to owu wystapila 16 lub 17dc a co z tym wzrostem do 37..... no nie wiem - albo moze jest jakis czynnik, ktory winduje temp do gory... albo zwyczajnie jednak jestes w ciazy :-) a nie masz zadnych odczuc, przeczuc wewnetrznych? bo ja bylam po prostu silnie wewnetrznie przekonana, ze jestem w ciazy (wykres nic mi nie dal, bo przez wiekszosc czasu bylam podziebiona i temp mi skakala) :-)

Gość kiciamała
Też se czytałam npr, i nic nie wychodz mi z tego. Miałam mieć wzorcowy wykresik jasny i świetlisty.Albo owu była przy skoku 16/17 albo 21/22.Może jestem w ciązy ale to było by jak ślepej kurze złote jajo.Jedyna zmiana to zeszły cykl tez dłuższy ale piersi bez reakcji, a w tym mi urosły i nie kamienie tylko miękie.Czyli owu raczej była bo hormony na+.Poczekam na @ ona prawde powie.

heh mi tez sie wydaje ze 16-17 dc. mialas owulacje :-) chociaz ekspertem nie jestem a ja w poczatkach ciazy mialam gora temp. 37,1, wiec niec nie jest wykluczone pozdrawiam!!!!!!!

Gość a mozesz...
to daj pozniej znac, co ostatecznie wyszlo czy @ czy moze 2 kreski na tescie :-) powodzenia