Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *oliwia*

czy to ma sens? czy być z nim ?

Polecane posty

Gość *oliwia*

Spotykam się z pewnym chłopakiem. Fajnie mi się z nim przyjaźni, ale nic poza tym do niego nie czuję. Stara się, otacza mnie opieką, uważa za swoją dziewczynę. Jednak czuję, że to nie jest ''to''. Nie kocham go, nie zaprząta często moich myśli, nie ciągnie mnie do niego. Z mojej strony to tylko przyjaźń. Co prawda daje mi poczucie bezpieczeństwa i dba o moje potrzeby, ale tylko go lubię. Co zrobić? Być z nim tylko dla przyjaźni i komfortu psychicznego? Może nie spotkam już miłości, a będę przynajmniej miała oparcie.Więc z nim zostać, czy szukać dalej ?

wiesz najlepiej będzie, jeśli szczerze z nim porozmawiasz. Skoro się przyjaźnicie to raczej nie krępuje was rozmowa o wszystkim i o niczym, więc powiedz mu otwarcie co podejrzewasz i co czujesz. I jeśli jesteś jego najlepszą przyjaciółką to go nie wykorzystuj dla własnej przyjemności, bo to się kłóci ze słowem przyjaźń. Pozdrawiam

powiedz mu co czujesz. Nie okłamuj go, nie zwodź. A zostaniecie przyjaciółmi dalej.

Gość *oliwia*
Dzięki za odpowiedź. Jest tak, że ja mu już powiedziałam, że traktuję go tylko jako przyjaciela, mimo to on nie daje za wygraną. Jednocześnie miło mi się spędza z nim czas, ale nie ma tu miłości. Być z kimś tylko z przyjaźni, wiedząc, że mnie zawsze wesprze, ale gubiąc po drodze miłość?

Gość niektore rzeczy przychodza..
.. z czasem.. poczekaj..

Gość Być dorosłym ...
to tez znaczy m. in. podejmować odpowiedzialne decyzje :-D

Gość mala kasieńka
Rzuć go!

Gość threbien
Zerwij kontakty z nim na pare dni jak Ci go brakuje i tęsknisz to może Ty jednak coś do niego czujesz, dowiadujemy się czasem o czymś i o tym co czujemy po tym jak nam czegoś zabraknie. Jak nagle zniknie z Twojego życia to wtedy zrozumiesz czy to ktoś dla Ciebie wyjątkowy. Nie poczujesz tęsknoty to nie ma sensu krzywdzić chłopaka.