Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstep- gratis

KLUB MŁODEJ MAMY! zapraszamy te swiezo upieczone

Polecane posty

Gość wstep- gratis

jestem mamą już prawie 6 miesięcy ale pogadać zawsze można :)

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
co nas tak malo???:) witam pania kangurowa

super pomysł z tym topikiem!!!!!!!!!!!!Ja jestem Mamą od 29 dni:-):-)Mam córcię Milenkę-urodzona 30 stycznia 2006 r.

Gość maaama
a ja jestem mama karolka-od 7 tygodni:) witam!! no i jak??:) najgorsze byly pierwsze 3 tygodnie!!masakra, nie moglam sie pozbierac, wszystko boli a tu jeszcze trzeba chodzic kolo malego:) juz nie wspomne o porodzie!!rodzilas silami natury, czy moze mialas cesarke???

Gość mjot
helooooo:)

Gość no jest tu ktooo

ja rodziłam siłami natury-poród szybki-3,5 godzinki-wszystko dzięki mojej położnej.Najgorsze były pierwsze 2 tyg.ból krocza,baby-blues i ogólnie zmęczenie.Ciekawe kiedy prześpimy całą noc.Hi hi hi.Ale chyba nie prędko.Jak narazie przyzwyczaiłam się chyba do nocnego wstawania.Wstaję ok.1.30. i 4.30.Moja Milenka je sztuczne mleczko-Bebilon Pepti.Nie lubi kąpieli ale wczoraj nagrzalismy pokój do 30 stopni i podobało sie jej,22 stopnie dużo za niska temperatura dla mojej Niuńki.Teraz bidulka ma chore uszka i ma chrypkę.A czy któraś z Was szczepi dzidzię przeciw PNEUMOKOKOM?My mamy zamiar i chciałabym wiedziec jak inne Mamusie zapatruja się na tą szczepionkę.

no to ja też coś powiem :) ja urodziłam przez cc,było to cięcie planowane ze względu na zle ułorzenie dzidzi.Mówia że najgorsze sa pierwsze 3 miesiące -hhehehhehe.Napewno nie u nas :P 1 miesiąc to wogóle koszmar,w dzień spał w nocy dawał czadu :) na dzień dzisiejszy ma prawie 6 miesięcy i nic się nie zmienio jeśłi chodzi o spanie.Jest karmiony sztucznie,wstaje w nocy 2-3 razy,a na nogach juz jest ok 5 .Kocha szorowanko,wannience mógby leniuchowac non stop,nie lubi z niej wychodzić. W ciągu tego całego okresu od kiedy jestem mamuśka to nie najgorsze są te niewyspane noce- o tym się zapomina jak synek się uśmiechnie itd.Najgorsze były kolki kiedy męczyliśmy sie 2,5 miesiąca!!!!! a teraz czas na zabki,i wkurza mnie ta bezradnośc gdy teraz dzidiza jest chora,płacze bo boli a ja prawde mówiac nie umiem pomóc.Pozdrawaim Was mamuśki

Gość byl sobie los
kangurek polecam ci dentinox gel.naprawde zlöty srodek na zabkowanie i niedrogi.

Jestem mamą 8 tygodniowej Agatki. Córcia urodziła się miesiąc przed czasem i miała kłopoty z oddychaniem. Wróciła ze szpitala do domu dopiero jak miała 3 tygodnie. Na szczęście teraz jest już wszystko w porządku. Rośnie córcia jak na drożdżach. Agatka jest sztucznie karmiona Enfamil Premium 1.

Gość karolkowa
a czemu to nie karmicie piersia??cos sie stalo? ja karmie swojego piersia,ale na poczatku bylo mi bardzo ciezko bo nie mialam pokarmu.tzn mialam ale pare kropelek.co ja sie nameczylam przy tym wyciskaniu!bardzo mi zalezalo .moje meki zostaly wynagrodzone i teraz mam duuuuuzo mleka:) z tym nocnym wstawaniem przyzwyczilam sie juz jak bylam w ciazy- bo budzilam sie do kibelka:)teraz wstaje co 2-3 godziny. ty agnieszka, a jaka temperature wody mialas w wanience, bo ja na poczatku mialam za niska i moj plakal. teraz jak mu podgrzewam do 37 stopni siedzi w wanience zadowolony i czeka az sie go umyje :)dodam ze temperature w pokoju mam do kapania 21-22. moze okryj swoja niunie pieluszka w wanience, bo w 30 stopniach to pewnie ty cala mokra jestes:)

Karolkowa ja nie patrzę na termometr tylko sprawdzam łokciem-tak poradziła połozna,jak dawałam wg termometru 37 to mała krzyczala w niebogłosy,zresztą dla mnie też była za niska.A co do temp.w pokoju to ja rozbieram się do biustonosza ale nie przeszkadza mi to bo malutka jest zadowolona.Teraz juz tylko w takiej temperaturze kąpię bo przez tą niską temp.22 stopnie mała jest teraz chora.

Gość karolkowa
oj to ci szczerze wspolczuje.biedna niunia.na pewno jej nie dlugo przejdzie. a z tym lokciem to wiem slyszalam, jednak wole termometr, bo jak moj mąz mi przynosił wode w wanience to tak sprawdzal na lokiec ze mi zimna przynosil- bo go nie pazylo:)

Hej, ja rodzilam w styczniu mała ma skończone 6 tyg. wczoraj bylam z nia na szczepieniu i jakos dobrze to zniosła (szczepionka 6w1- polecam) Niestety corcia rowniez nie lubi sie kąpać choć zaczyna powoli sie do tej czynności przyzwyczajać, ale pierwsze 4 tyg. to był koszmar darla sie w nieboglosy.

Gość kraszka
czesc, ja rodzilam 5 mc temu, w porownaniu z corka to synek szybciutko sie wydostal(nie liczac tych 13 godz. od odejscia wod), ciekawa jestem jak Wasze dziciatka spia w nocy czy przesypiaja cale i czy mocno ulawaja pokarmy?

Gość karolkowa
moj tez sie darl ,moja mam poradzila mi zebym pod spod wanienki polozyla pieluszke i go okryla w tej wanience, od czasu do czasu polewajac woda- i wiecie co od tamtej pory jest zadowolony

Gość hej hoop

Gość torbaa
pogadamm chetnie i wymienie sie doswiadczeniem