Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natalia_Anna

DEJA VU - macie?

Polecane posty

sytuacja, kiedy nam się zdaje, że coś co się w danej chwili dzieje po raz pierwszy, miało już kiedyś miejsce... ciekawa jestem waszych przeżyć i opini

Tak, wielokrotnie. Gdy przeprowadziłam się do nowego mieszkania, w pewnym momencie, układając szkło w szafce, zdawało mi się, że taka sytacja już była, to było mgnienie chwili, setna sekundy, ale poczułam się dziwnie.

Gość wyspa
mam czasami. kiedys mialam taki okres, ze snily mi sie dlugo nie widziane osoby i nastepnego dnia zawsze je spotykalam :)

Gość ooop
jak tak mam gdzies raz na tydz:)

Gość MAGDALLENKA
ciekawe uczucie, byłam pierwszy raz w Grecji i gdy spojrzałam przez okno hotelu przez moment byłam pewna, że tu już byłam...

Gość karolcia 1119
sygnały? może i tak, ale czemu zdarza sie to w nowych, nieznanych miejscach, albo nieznanych wcześniej sytacjach?

Gość normalka
ja doswiadczam deja vu codziennie- siedze na kafeterii, przegladam setki gupich topikow i mysle - kurcze, to juz bylo

Gość LILIANNA BIKO
niektóre religie twierdzą, że żyjemy wiele razy...więc odpowiedz jest może tu

Gość głowa do góry
ja wczoraj mówiłem do laski że nie kupie karty za 50zł bo kiepsko z pracą i brak kasy, a dzisiaj dostałem wypowiedzenie :(

Gość zaburzenie psychiczne
i tyle nie ma reinkarnacji - nie wierzę

Zdarza się, kiedyś częściej, teraz mniej. A i tak najmocniej pamiętam to uczucie z dzieciństwa, wtedy nie wiedziałam, co się dzieje, płakałam, że się psuję, bo powtarza mi się świat:)

Gość a może MATRIX

Gość DejaGoute
Ja mam deja reve & deja goute :)

Gość Kurcze...
Ja to przeżywam co jakiś czas ale wcześniej nie wiedzialem że to się tak nazywa...

Gość ale to jest dziwne
przeciez nie mozna znac przyszłosci. ja sama czesto miewam de ja vu... nie rozumie etgo

a mi się często soś śni potem o tym zapominam na jakiś czas a potem to się zdarza i przypomina mi się że o tym śniłam

Gość kermi
ja tłumaczę to sobie na podstawie snów...wielokrotnie sytuacje w ,których wydawało mi się że brałam już udział po prostu mi się przyśniły

Gość pawulon twist
mam :o codziennie o szostej rano :o 😭

Gość taki o
Heh ja mam często też. sszkoda że nie moża zapamiętać wcześniej widzianej przez nas chwili, wtedy nysmy wiedzieli co sie stanie... teoretycznie. ale ja nie wiem jak to zrobić;p

Gość Twoja Przyszłość
Wczoraj był Dobry Film Na dwójce i nazywał się Deja VU obejrzyjcie polecam. Triler SF ale za to niezły.

Gość deja vi
mam, nawet często. Jedno szczególnie utrwaliło mi się w pamięci stałam wtedy przy szkole i przed oczami miałam to co zrobię chciałam się zatrzymać, ale nie mogłam. To bylo dziwne jakbym miała zamknięte oczy i szła tak jak w śnie. Nie widziałam chodnika i moich nóg (patrzyłam się na ziemię) tylko pusty plac. Po chwili miałam otwarte oczy, ale widziałam ciemność, zamrugałam zakręciło mi się w głowie i "wróciłam" do rzeczywistości. Przyzna, że spanikowałam, bo czegoś takiego jeszcze nie miałam. Drugi przypadek na lekcji polskiego w głowie słyszałam to co powie i jak się zachowa nauczyciel. Za chwile znów wróciłam i obserwowałam to co on robi. Po 3 sekundach padły wcześniejsze słowa i taki charakterystyczny gest, który rzucił mi się w oczy... Często zdatrza mi się coś takiego, ale nie wiem czemu :/

Gość z kazdym dniem
Mam bardzo czesto. Wlasciwie juz przywyklam. Najwyrazniej moje polkule mozgowe sa bardzo niezgodne :P

Tez mi się zdarzało coś takiego, no być w jakimś miejscu pierwsszy raz a mieć wrazenie ze już się kiedyś tutaj było, W reinkarnację nie wierze,myślę ze to jest tak że takie miejsce czy sytuacja mogła nam się przyśnić i dlatego odnosimy wrazenie ze to już było.Kojarzę jedno takie coś związane z pracą, jak rozmawiam z klientką i mam wrazenie ze juz przeprowadzałam taką samą rozmowę przy uzyciu jeszcze tych samych zwrotów

Gość spiaca kroliczka
Mialam kilka razy w zyciu, jak bylam mlodsza czesto miewalam je gdy jadlam jablko-- spojrzalam na nie i wzielam gryza i mialam wrazenie to juz sie zdarzylo zaraz wejdzie mama... itd i tak sie dzialo, potem dlugo tego nie mialam i znowu sie zaczelo ale tym razem juz nie z jablkiem itd tylko z konkretnymi sytuacjami. Postanowilam to jakos sprawdzic skad to się bierze, zaczelam zapisywac sny, kazde deja vu ktore mialam bylo w moim snie , odstepy czasu byly rozne np wydarzala sie sytuacja deja vu ktora śnila mi się rok wczesniej ... i powiem szczerze nie wierze w to co ktos madry tam w wikipedi napisal,bo moje odczucia sa inne, swiat trzeba poznawac samemu

Gość muchaplujka
według matrixa deja vu to błąd systemu

Gość dreve
może to zabrzmi psychopatycznie ale ja mam cos na zasadzie deja reve. cos tam mi sie sni a poznie j sie to spelnia. ale ostatnio byla calkiem inna sytuacja... otoz wszystko bylto tak jak nalezy ale nic sie nie stalo! uklad byl taki sam, sytuacja ta sama ale nic sie nie wydarzylo! nic z mojego snu. mowiac szczerze czulam sie z tym nieswojo bo zazwyczaj moje sny sie sprawdzaly w 100% a tu nagle kicha.