Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Natalia_Anna

DEJA VU - macie?

Polecane posty

sytuacja, kiedy nam si臋 zdaje, 偶e co艣 co si臋 w danej chwili dzieje po raz pierwszy, mia艂o ju偶 kiedy艣 miejsce... ciekawa jestem waszych prze偶y膰 i opini

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Tak, wielokrotnie. Gdy przeprowadzi艂am si臋 do nowego mieszkania, w pewnym momencie, uk艂adaj膮c szk艂o w szafce, zdawa艂o mi si臋, 偶e taka sytacja ju偶 by艂a, to by艂o mgnienie chwili, setna sekundy, ale poczu艂am si臋 dziwnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyspa
mam czasami. kiedys mialam taki okres, ze snily mi sie dlugo nie widziane osoby i nastepnego dnia zawsze je spotykalam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ooop
jak tak mam gdzies raz na tydz:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MAGDALLENKA
ciekawe uczucie, by艂am pierwszy raz w Grecji i gdy spojrza艂am przez okno hotelu przez moment by艂am pewna, 偶e tu ju偶 by艂am...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karolcia 1119
sygna艂y? mo偶e i tak, ale czemu zdarza sie to w nowych, nieznanych miejscach, albo nieznanych wcze艣niej sytacjach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 normalka
ja doswiadczam deja vu codziennie- siedze na kafeterii, przegladam setki gupich topikow i mysle - kurcze, to juz bylo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LILIANNA BIKO
niekt贸re religie twierdz膮, 偶e 偶yjemy wiele razy...wi臋c odpowiedz jest mo偶e tu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 g艂owa do g贸ry
ja wczoraj m贸wi艂em do laski 偶e nie kupie karty za 50z艂 bo kiepsko z prac膮 i brak kasy, a dzisiaj dosta艂em wypowiedzenie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zaburzenie psychiczne
i tyle nie ma reinkarnacji - nie wierz臋

Udost臋pnij ten post

Zdarza si臋, kiedy艣 cz臋艣ciej, teraz mniej. A i tak najmocniej pami臋tam to uczucie z dzieci艅stwa, wtedy nie wiedzia艂am, co si臋 dzieje, p艂aka艂am, 偶e si臋 psuj臋, bo powtarza mi si臋 艣wiat:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a mo偶e MATRIX

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DejaGoute
Ja mam deja reve & deja goute :)

Udost臋pnij ten post

o rany! wiedzia艂am, 偶e nie jestem normalna! :P deja vo mam non stop

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kurcze...
Ja to prze偶ywam co jaki艣 czas ale wcze艣niej nie wiedzialem 偶e to si臋 tak nazywa...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale to jest dziwne
przeciez nie mozna znac przysz艂osci. ja sama czesto miewam de ja vu... nie rozumie etgo

Udost臋pnij ten post

a mi si臋 cz臋sto so艣 艣ni potem o tym zapominam na jaki艣 czas a potem to si臋 zdarza i przypomina mi si臋 偶e o tym 艣ni艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kermi
ja t艂umacz臋 to sobie na podstawie sn贸w...wielokrotnie sytuacje w ,kt贸rych wydawa艂o mi si臋 偶e bra艂am ju偶 udzia艂 po prostu mi si臋 przy艣ni艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pawulon twist
mam :o codziennie o szostej rano :o 馃槶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taki o
Heh ja mam cz臋sto te偶. sszkoda 偶e nie mo偶a zapami臋ta膰 wcze艣niej widzianej przez nas chwili, wtedy nysmy wiedzieli co sie stanie... teoretycznie. ale ja nie wiem jak to zrobi膰;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Twoja Przysz艂o艣膰
Wczoraj by艂 Dobry Film Na dw贸jce i nazywa艂 si臋 Deja VU obejrzyjcie polecam. Triler SF ale za to niez艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 deja vi
mam, nawet cz臋sto. Jedno szczeg贸lnie utrwali艂o mi si臋 w pami臋ci sta艂am wtedy przy szkole i przed oczami mia艂am to co zrobi臋 chcia艂am si臋 zatrzyma膰, ale nie mog艂am. To bylo dziwne jakbym mia艂a zamkni臋te oczy i sz艂a tak jak w 艣nie. Nie widzia艂am chodnika i moich n贸g (patrzy艂am si臋 na ziemi臋) tylko pusty plac. Po chwili mia艂am otwarte oczy, ale widzia艂am ciemno艣膰, zamruga艂am zakr臋ci艂o mi si臋 w g艂owie i "wr贸ci艂am" do rzeczywisto艣ci. Przyzna, 偶e spanikowa艂am, bo czego艣 takiego jeszcze nie mia艂am. Drugi przypadek na lekcji polskiego w g艂owie s艂ysza艂am to co powie i jak si臋 zachowa nauczyciel. Za chwile zn贸w wr贸ci艂am i obserwowa艂am to co on robi. Po 3 sekundach pad艂y wcze艣niejsze s艂owa i taki charakterystyczny gest, kt贸ry rzuci艂 mi si臋 w oczy... Cz臋sto zdatrza mi si臋 co艣 takiego, ale nie wiem czemu :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z kazdym dniem
Mam bardzo czesto. Wlasciwie juz przywyklam. Najwyrazniej moje polkule mozgowe sa bardzo niezgodne :P

Udost臋pnij ten post

Tez mi si臋 zdarza艂o co艣 takiego, no by膰 w jakim艣 miejscu pierwsszy raz a mie膰 wrazenie ze ju偶 si臋 kiedy艣 tutaj by艂o, W reinkarnacj臋 nie wierze,my艣l臋 ze to jest tak 偶e takie miejsce czy sytuacja mog艂a nam si臋 przy艣ni膰 i dlatego odnosimy wrazenie ze to ju偶 by艂o.Kojarz臋 jedno takie co艣 zwi膮zane z prac膮, jak rozmawiam z klientk膮 i mam wrazenie ze juz przeprowadza艂am tak膮 sam膮 rozmow臋 przy uzyciu jeszcze tych samych zwrot贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spiaca kroliczka
Mialam kilka razy w zyciu, jak bylam mlodsza czesto miewalam je gdy jadlam jablko-- spojrzalam na nie i wzielam gryza i mialam wrazenie to juz sie zdarzylo zaraz wejdzie mama... itd i tak sie dzialo, potem dlugo tego nie mialam i znowu sie zaczelo ale tym razem juz nie z jablkiem itd tylko z konkretnymi sytuacjami. Postanowilam to jakos sprawdzic skad to si臋 bierze, zaczelam zapisywac sny, kazde deja vu ktore mialam bylo w moim snie , odstepy czasu byly rozne np wydarzala sie sytuacja deja vu ktora 艣nila mi si臋 rok wczesniej ... i powiem szczerze nie wierze w to co ktos madry tam w wikipedi napisal,bo moje odczucia sa inne, swiat trzeba poznawac samemu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 muchaplujka
wed艂ug matrixa deja vu to b艂膮d systemu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dreve
mo偶e to zabrzmi psychopatycznie ale ja mam cos na zasadzie deja reve. cos tam mi sie sni a poznie j sie to spelnia. ale ostatnio byla calkiem inna sytuacja... otoz wszystko bylto tak jak nalezy ale nic sie nie stalo! uklad byl taki sam, sytuacja ta sama ale nic sie nie wydarzylo! nic z mojego snu. mowiac szczerze czulam sie z tym nieswojo bo zazwyczaj moje sny sie sprawdzaly w 100% a tu nagle kicha.

Udost臋pnij ten post