Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdzięczna za pomoc

Kiedy wykonać...

Polecane posty

Gość wdzięczna za pomoc

Będę bardzo wdzięczna za Waszą pomoc. Otóż: okres powinnam dostać 17 lutego (poprzedni miałam 17 stycznia), niestety się nie pojawił. 21 lutego (nadal bez okresu) kochałam się ze swoim chłopakiem. Od tego dnia minęło już sporo czasu a okresu nadal nie mam. Zamierzam zakupić i wykonać test ciążowy, tylko właśnie nie wiem kiedy powinnam go wykonać, ile dni musi upłynąć. Czy mogę to zrobić teraz czy muszę czekać na termin miesiączki, która nie wiem kiedy nadejdzie. Mówię, że nie wiem kiedy nadejdzie bo zawsze miałam je bardzo niereguarne. Ostatnio trochę się poprawiło ale ta 17 lutego jednak nie nadeszła. I właściwie nie wiem czy przez moje problemy hormonalne czy też może jestem w ciąży. Liczę na Waszą pomoc.

Gość jeśli minął już termin
miesiączki (17 lutego), to możesz zrobić test.

Myślę, ze test ciążowy możesz kupić i sprawdzić. Upłynęło dosyć dużo czasu od terminu spodziewanej misiączki. Jednak skoro często miałaś cykle nieregularne możesz być w ciąży lub nie. Myślę, że test możesz zrobić.

Gość wdzięczna za pomoc
Tak, tylko że ja tego 21 lutego kochałam się pierwszy raz (byłam dziewicą) więc jeśli miałam zajść w ciążę to muszę "liczyć" właśnie od tego 21.

Gość tu masz listę
a to powinnaś poczekać aż minie termin najbliższej spodziewanej miesiączki. Dopiero po tym terminie (nawet jeden dzień wystarczy) możesz zrobić test.

Gość wdzięczna za pomoc
Tylko ile ja mam czekać. Kurcze, nie wiem co zrobić, mam czekać do 17 marca??, jak myślicie?

Gość tak powinnaś
czekac do 17 marca. Wczesniej można zrobic test, ale jego wynik może nie być prawdziwy.

Gość wdzięczna za pomoc
Dzięki za pomoc. Strasznie długie i nerwowe będzie to czekanie. Myślałam że jak wykonam za parę dni to już będzie wiarygodne. Mam nadzieję że to będę jednak zaburzenia hormonalne a nie dzidziuś. I tak sobie myślę że jeden zrobie za te parę dni a drugi (przy dalszym braku okresu) 18 marca, bo nie wytrzymam tyle dni w napięciu. Pozdr.